2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hamis orvosi receptekkel jutott engedélyköteles gyógyszerekhez, letartóztatták

Hamis orvosi receptekkel jutott engedélyköteles gyógyszerekhez, letartóztatták
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 03., 15:07

A Bajai Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki a bűntársaival 2021 márciusában és áprilisában az ország több pontján - köztük a kalocsai járásban -, hamis orvosi vényekkel, gyanútlan emberek személyi adatait felhasználva szerzett engedélyköteles gyógyszereket.

A megalapozott gyanú szerint az üllői férfi 2021 márciusában és áprilisában a bűntársaival együtt egy fővárosi, öt bajai és három kalocsai patikát keresett fel, az egyik bajai gyógyszertárban egyedül járt. Kitöltetlen orvosi vényeket vittek magukkal, amiket ismeretlen módon szereztek meg.


A RECEPTEKET HAMIS BÉLYEGZŐVEL LÁTTÁK EL, ALÁÍRTÁK AZ ORVOS HELYETT ÉS AZOKRA MIT SEM SEJTŐ EMBEREK SZEMÉLYES ADATAIT ÍRTÁK RÁ.

A férfi és bűntársai a hamis receptek felhasználásával több mint 80 doboz orvosi engedélyköteles gyógyszert szereztek meg, amikhez egyébként nem juthattak volna hozzá. A bajai rendőrök eredményes nyomozása derített fényt az esetek közti összefüggésre. A nyomozók a férfit folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette, többrendbeli személyes adattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A gyanúsítottat a bajai nyomozási bíró először bűnügyi felügyelet alá helyezte, de a férfi sorozatosan megszegte a kényszerintézkedés magatartási szabályait, ezért a rendőrök 2021. szeptember 27-én őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

A Bajai Járási Ügyészség 2021. szeptember 28-án indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert a bűncselekmények súlyossága, bűnhalmazata, valamint a bűnügyi felügyelet szabályainak sorozatos és súlyos megszegése miatt alappal tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Ezen kívül a többszörösen büntetett előéletű férfi a bűncselekményeket egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Bajai Járásbíróság nyomozási bírója 2021. szeptember 29-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított eltartóztatását.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei