2022. 01. 16.
Gusztáv
: 355 Ft   : 310 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elszámolási vita állhat a kábelköteggel, viperával hadakozó két társaság között – Bátya központja akciófilmbe illő jelenetek helyszíne volt

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 05., 15:00

Ma reggel 9 óra pár perckor akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Bátya belterületén, a Vinográd Étterem előtt és az 51-es számú főút Baja irányába eső, pár száz méteres szakaszán. Vélhetően elszámolási vita következtében esett egymásak két prémium kategóriás terepjáróval érkező, helyben ismeretlen csoport. Közülük az egyik, talán a túlerő hatására a kocsijával Baja irányába menekülőre fogta. Ám a másik, rivális társaság, a lerúgott lábbelikből, papucsokból ítélve mezítlábasan annak ellenére utánuk eredt, és futva, trágár szavak kíséretében folytatta az üldözést, hogy az eliszkoló kocsi ablakán egy valamilyen értékekkel teli műanyagzacskót kidobtak. A mezítlábas sereg kitartott, és amikor karnyújtásnyi távolságra értek, az üldözött jármű hátsó ablakát a szemtanú szerint vélhetően a náluk lévő kábelköteggel betörték.

A rendőrség a helyszínen maradt, magyar rendszámú Audi Q5-öst és annak utasait az esetet követő szinte pár percen belül körbevette, és teljes útzár mellett megkezdte az eset felderítését, a helyszínelést.

A nyáriasan lenge ruhába öltözött, legalább öt tagú, férfiakból és nőkből egyaránt álló mezítlábas társaságot a rendőrök visszatartották, az úttesten szanaszét heverő papucsok és más lábbelik, mint tárgyi bizonyítékok a fél 11-kor még javában tartó helyszíni szemlénél még az úton voltak. Mint ahogy az elmenekült kocsi szilánkosra tört szélvédőmaradványai is, amelyek a szökésben lévő jármű elleni fizikai erőszak egyértelmű tárgyi bizonyítékai.

A helyszínre mentő nem érkezett, így ezek szerint az összecsapás a verbális szélsőségeken túl más következményekkel nem járt. Feltéve, ha az elmenekült járműben nem voltak sérültek.

A Rendőrség a településen átvezető 51-es főút Vinográd Étterem előtti, illetve a Kalocsa felé eső szakaszát mintegy 100 méter, a Baja irányába eső szakaszát közel 300 méter hosszban, majdnem a központi buszmegállóig, mindkét irányban lezárta.

Az eset szemtanúja, a Vinográdtól néhány tíz méterre lévő ház tulajdonosa portálunknak elmondta:

„Kilenc óra után pár perccel arra lettem figyelmes, hogy egy nagyobb, legalább 10-12 főből álló csoport az étterem előtti részen összeveszett. Iszonyatos a hangzavar, trágár szavakat ordítozva kiabálnak egymással.

EGYSZER CSAK ARRA LETTEM FIGYELMES, HOGY AZ EGYIK AUTÓ, TELI EMBEREKKEL ELINDUL BAJA IRÁNYÁBA, GYAKORLATILAG MENEKÜL, A KOCSIT PEDIG FUTÁS KÖZBEN LERÚGOTT PAPUCSOKKAL ÜLDÖZI EGY TÁRSASÁG.

A csapat egy-két tagja egy pillanatra megállt, hogy felvegye a távozó autó ablakán kidobott, talán ékszerekkel, vagy valamilyen értékekkel teli műanyagzacskót.

A társaság másik része folytatta az üldözést, és ahogy a kocsi közelébe értek, ezek itt, akik a rendőrök gyűrűjében vannak, valamilyen, ha jól láttam, kábelköteggel beverték a kocsi hátsó szélvédőjét, de egy hosszú fekete, botszerű, úgy kétujjnyi vastag, viperára hasonlító tárgy is a kezükben volt.

Az autó hátsó szélvédőjét szerintem az összetekert kábelköteggel törték be. A Vinográd előtt lévő, a futásból visszatérő társaságnak arra már nem volt ideje, hogy az úton szanaszét heverő papucsokat összeszedje, mert gyorsan kiérkezett a rendőrség, de a rendőrök a menekülő autónak már csak a hűlt helyét, no’ meg a kitört szélvédőjét találták. Viszont az úttal szöget bezáróan, nagy hirtelen a Vinográd előtt megállt Q5-ösnek és utasainak az egyenruhások útját állták, azok a közel egy órája tartó helyszínelés óta a helyszínen vannak.” – mondta a Vinográd oldalán lévő, attól mintegy száz méterre található házban élő forrásunk.

A rendőrség az eset jogi minősítést tekintve legalább csoportosan elkövetett garázdaság helyszínét a déli órákban feloldotta, egészen addig a távolsági buszjáratokat, a községen átmenő forgalmat a Kalocsa irányából jobbra eső mellékutcákba terelték. A rendőrök bizonyosan kíváncsiak lesznek arra, mi állt a csetepaté hátterében, mit dobtak ki a kocsi ablakán és az honnan származhat.

Az incidensről hivatalos tájékoztatást kértünk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól, annak megérkezése után frissítjük írásunkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.
2022. 01. 12., 14:00
A kérelmet akkor adhatja be a szülő vagy gyám az Oktatási Hivatalhoz, amennyiben úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre. Természetesen ez fordítva is lehetséges. Most nyújthatják be a kérelmet azok a szülők is, akiknek még nem tanköteles a gyermeke, de szeretnék, ha szeptemberben megkezdené az iskolát.
2022. 01. 10., 08:40
Az Eperföldi templomban az áldozatok emlékére mutatták be a reggel fél tízkor kezdődött szentmisét, majd a templom előtti téren, a Doni áldozatok emlékművénél tartottak megemlékezést és koszorúzást katonai tiszteletadással. Beszédet Simon Zoltán alpolgármester, verset Iván Adrienn mondott, közreműködött a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 16., 15:57
2022. 01. 17-én, hétfőn a Grősz József utcától a József Attila utca - Ady Endre utca kereszteződéséig a Hunyadi János utca lezárásra kerül. Még >>>
2022. 01. 16., 10:27
Ahhoz, hogy az AKC nyilvántartásba vegyen egy fajtát, egyéb kritériumok teljesítése mellett az is kell, hogy legalább 300 egyed éljen belőle az ország legalább 20 államában. Még >>>
2022. 01. 16., 10:25
2020 decemberében egy társkereső oldalon hirdetést adtak fel dr. Filvig Géza fényképével, ami mélységesen felháborította – Most, egy évvel később kézhez kapta a végzést: a bíróság jogerősen kiszabta büntetését az elkövető ellen aki az álprofilt létrehozta és visszaélt a fényképpel . Még >>>
2022. 01. 16., 10:10
Pécsi Vivien önkormányzati képviselő egy országos kezdeményezés kalocsai "kistestvéréhez" való csatlakozáshoz buzdít minél több hölgyet a #nemluxustáska kampánnyal. Az adományozott táskákat január 31-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal portáján. Még >>>
2022. 01. 15., 09:39
Február 15-től felnőtteknél hét nap lesz a karantén, öt nap után, tünetmentesség esetén, negatív koronavírus-teszttel ugyanakkor „lehet szabadulni”. Még >>>
2022. 01. 14., 09:48
A kihelyezett fenyőfa ne akadályozza a gyalogosokat, az úttesten az autók parkolását és haladását, illetve ne kerüljön parkokba, zöldterületekre, bokrok alá, parkoló autók közé! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK