2022. 01. 16.
Gusztáv
: 355 Ft   : 310 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vér folyt, mindenki mindenkit vert a bátyai elszámolási vitában – Egy súlyos sérült, majdnem mindent felvett a Vinográd kamerája

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 06., 19:49

Újabb szemtanúk beszámolójára alapozva kijelenthetjük: egy Romániából közel két évtizede áttelepült nagyobb család Bátyán és Sükösdön élő, egymással évek óta ellenségeskedő tagjai botokkal, szerszámnyelekkel, a Vinográd Éterem előtt található sziklakert köveivel estek tegnap egymásnak, ahol vér is folyt. A beszáradt vértócsa attól a 31 éves sértettől származik, akit egy szerszámnyéllel úgy ütöttek meg, hogy a korábbi értesülésünkkel ellentétben mentő szállította a kalocsai sürgősségi osztályra. Információnk szerint őt az arca járomcsonttörése és annak szövődményei miatt tovább küldték a kecskeméti megyei kórházba, sérülése nyolc napon túl gyógyuló. Portálunknak ma a vendéglőnek az eset időpontjában helyszínen tartózkodó közönsége újabb részleteket is elárult. A szórakozóhely bejárata fölött elhelyezett biztonsági kamera lefoglalt felvételei is segíthetik a rendőrségi vizsgálatot.

A police.hu-n ma megjelent közlemény szerint a bűntett elkövetésével gyanúsítható sükösdi 45 éves férfit, 41 éves élettársát és 17 éves gyermeküket a nyomozók kihallgatták. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társai jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A rivális társaság mezítlábasan annak ellenére folytatta az üldözést, hogy az eliszkoló kocsi ablakán egy valamilyen értékekkel teli műanyagzacskót kidobtak.
bővebben ...

Szúrt sérülés is volt?

Merőben új fejlemény, – erről nem írnak a rendőrségi beszámolóban – hogy a családi háborúban egy kés is előkerült és azzal karon szúrták a Baja irányába menekülök egyikét.

A mentőt hívó szemtanú szerint a rendőrséget az egyik helyi polgárőr értesítette, de a férfi, majd a presszó akkor is a helyszínen tartózkodó közönsége egyéb részletekről is beszámolt.

Mint elhangzott, a fekete Audi Q5-ösben utazók, a későbbi sértettek egy része – ki tudja, velük szemben történik-e gyanúsítás, mert mindenki mindenkit vert – úgy tűnt, a Vinográd elé egy előre megbeszélt találkozóra érkeztek. Velük találkozott a család bátyai, a községben úgy 20 éve Romániából áttelepült, magyar állampolgárságot szerzett, idősebb családfője, aki kávét, egyéb italt vitt ki az Audi talán bajai utasainak.

A faluba Baja irányából érkező Audit és annak utasait láthatta meg a bátyai buszmegálló mögötti téren ruhákat árusító, a bátyai családdal rokonságban, egyben ellenséges viszonyban álló másik része. Mint megtudtuk, a buszmegállónál árusítók Fajszra vannak bejelentve, de valójában Sükösdön élnek.

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Hangos szóváltás, üzleti vita

Ahogy meglátták az Audit, gyorsan összepakoltak és egy fekete színű Opel Vectrával elindultak utána.
Amikor a vendéglő előtti Audit és a körülötte lévő, talán bajaiakból, de egész biztosan bátyaiakból is álló társaságot meglátták, megfordultak, és a vendéglőtől úgy 100-150 méterre, az út menetirány szerinti jobb oldalán leparkoltak.

Az Opelből egy nő és három férfi, kezükben botokkal, szerszámnyelekkel szállt ki, majd a Vinográd előtt álló, akkor már a családfő körül gyülekező több bátyaival és az Audi utasaival hangos szóváltásba keveredtek.

Az egyik szem- és fültanú szerint azért, mert a bátyaiak a sükösdiekre évek óta haragudtak, amiért azok az ő falujukban árulnak. A sükösdiek pedig azt sérelmezték, hogy a bátyaiak a bajai árusító helyükön jelentek meg, onnan próbálják őket kiszorítani.

Ki kezdte?

Hogy ki kezdte, azzal kapcsolatban attól függően megoszlik a szemtanúk véleménye, hogy mikortól kapcsolódtak be az attakt szemlélésébe.

Mindenesetre van, aki úgy tudja, a fekete Opel nő tagját az egyik, talán bátyai férfi hátulról lefogta, és egy nő, a nem tudni honnan előkerült késsel, az asszonyt a vita hevében karon szúrta.

A megszúrt, de ennek következtében csak könnyebb sérülést szenvedett 41 éves nő később a menekülő Opellel, annak vezetőjével és másik két férfivel, – mint a rendőrség közleményéből arra következtetni lehet – 45 éves férjével, 17 éves fiával, továbbá egy másik személlyel együtt hagyta el a helyszínt.

ÁM ELŐTTE AZÉRT EGY ÉS MÁS, IGENCSAK A BÜNTETŐJOGI NORMÁKKAL ÖSSZE NEM EGYEZTETHETŐ CSELEKMÉNY TÖRTÉNT A RÉSZÜKRŐL.

A szemtanúk egyetértettek abban, hogy az Opel utasai botokkal, talán szerszámnyelekkel, egyéb ütlegekkel felfegyverkezve érkeztek a Vinográd elé. A bátyaiakat sem kellett félteni, a náluk lévő, vélhetően fémvégű kábellel, viperával és botokkal szálltak be a küzdelembe. A háborúskodás résztvevői a vendéglő előtt lévő sziklakert köveit is kimozdították és azzal dobálták egymást.

Forrás: Police.hu

Forrás: Police.hu

Forrás: Police.hu

A megszólalók szerint

VÉLHETŐEN AZ OPEL VEZETŐJE VOLT AZ, AKI EGY SZERSZÁMNYÉLLEL ÚGY ÜTÖTTE MEG AZ EGYIK BÁTYAI, ERŐTELJESEN HANGOSKODÓ, 31 ÉVES NŐT, HOGY AZ AZONNAL ELFEKÜDT, ÉS ÖMLÖTT A VÉR A FEJÉBŐL.

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ennek nyomai jelenleg is látszanak a sziklakert előtti aszfalton.
A nő úgy tért magához, hogy vízzel fellocsolták, de azért verbálisan tovább folytatódott a háborúskodás.

Menekülés a helyszínről, mentő, sürgősségi osztály

A TÚLERŐ ÉS A VÉRZŐ FEJŰ ASSZONY LÁTTÁN A NÉGY SÜKÖSDI MENEKÜLŐRE FOGTA.

Ám a bátyaiak a gyorsabb futás érdekében lerúgták a papucsaikat, és utolérték az Opelbe az utolsó pillanatba beszálló családot.

Az egyik férfi a nála lévő, egyik szemtanú szerint fekete színű gépkocsi lengéscsillapítóval, a másik szerint viperával beverte az Opel hátsó, és a menetirány szerinti jobb hátsó ablakát. Utóbbit éppen ott, ahol valaki ült.

Az Opel elhajtott, a bátyai társaság fején sérült nő tagját a már a verekedés kitörésekor értesített mentő szállította el a helyszínről.

Gyorsan megérkezett a rendőrség

Az Audival érkezett és a bátyai társaságot a gyorsan kiérkező rendőrség visszatartotta és jelenlétükben, teljes útzár mellett megkezdte a helyszínelést.
Ennek részeként a Vinográd bejárata fölött elhelyezett biztonsági kamera felvételeit is lefoglalták. Mint a helyszínen megállapítottuk,

A KAMERA VALÓSZÍNŰLEG NEM RÖGZÍTETTE AZ OPEL VECTRA ELLEN INTÉZETT TÁMADÁST, DE MINDEN EGYÉB RAJTA LEHET, FONTOS BIZONYÍTÁSI ESZKÖZKÉNT SZOLGÁLHAT A BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ.

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A szemtanúk elmondása szerint a bátyai család legidősebb tagja a „legnormálisabb”. Ugyan megpróbálja a família fiatalabb tagjait kordában tartani, de ez nem mindig sikerül. Az eltelt évek alatt számos, igaz, nem ilyen súlyú, egymás közötti veszekedés, hangoskodás elszenvedői voltak a Vinográdtól csupán néhány száz méterre lévő utca lakói.

Nem ismeretlenek a rendőrök előtt

A kiérkező rendőrök jól ismerték a társaságot, azokat is, akik elmenekültek, és végül a rendőrségi közlemény szerint elfogtak, és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A jogi minősítés itt bizonyosan nem áll meg, mert mint megtudtuk, a kecskeméti megyei kórházban lévő nő állapota súlyos, sérülése nyolc napon túl gyógyuló. Szerencséjére a kórháztól néhány kilométerre szenvedte el a sérülést, de így is magasabb ellátási szintű intézménybe kellett szállítani.

Korábbi írásunk annyiban pontosításra szorul, hogy nem kábelköteg, hanem egy fémvégű sodrony lehetett az az egyik, a felek által használt eszköz, amivel az Opel Vectra ablakait bezúzták. A menekülök a kocsiból semmit nem dobtak ki, ezt a félreértést a repülő üvegszilánkok okozhatták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.
2022. 01. 12., 14:00
A kérelmet akkor adhatja be a szülő vagy gyám az Oktatási Hivatalhoz, amennyiben úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre. Természetesen ez fordítva is lehetséges. Most nyújthatják be a kérelmet azok a szülők is, akiknek még nem tanköteles a gyermeke, de szeretnék, ha szeptemberben megkezdené az iskolát.
2022. 01. 10., 08:40
Az Eperföldi templomban az áldozatok emlékére mutatták be a reggel fél tízkor kezdődött szentmisét, majd a templom előtti téren, a Doni áldozatok emlékművénél tartottak megemlékezést és koszorúzást katonai tiszteletadással. Beszédet Simon Zoltán alpolgármester, verset Iván Adrienn mondott, közreműködött a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 16., 15:57
2022. 01. 17-én, hétfőn a Grősz József utcától a József Attila utca - Ady Endre utca kereszteződéséig a Hunyadi János utca lezárásra kerül. Még >>>
2022. 01. 16., 10:27
Ahhoz, hogy az AKC nyilvántartásba vegyen egy fajtát, egyéb kritériumok teljesítése mellett az is kell, hogy legalább 300 egyed éljen belőle az ország legalább 20 államában. Még >>>
2022. 01. 16., 10:25
2020 decemberében egy társkereső oldalon hirdetést adtak fel dr. Filvig Géza fényképével, ami mélységesen felháborította – Most, egy évvel később kézhez kapta a végzést: a bíróság jogerősen kiszabta büntetését az elkövető ellen aki az álprofilt létrehozta és visszaélt a fényképpel . Még >>>
2022. 01. 16., 10:10
Pécsi Vivien önkormányzati képviselő egy országos kezdeményezés kalocsai "kistestvéréhez" való csatlakozáshoz buzdít minél több hölgyet a #nemluxustáska kampánnyal. Az adományozott táskákat január 31-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal portáján. Még >>>
2022. 01. 15., 09:39
Február 15-től felnőtteknél hét nap lesz a karantén, öt nap után, tünetmentesség esetén, negatív koronavírus-teszttel ugyanakkor „lehet szabadulni”. Még >>>
2022. 01. 14., 09:48
A kihelyezett fenyőfa ne akadályozza a gyalogosokat, az úttesten az autók parkolását és haladását, illetve ne kerüljön parkokba, zöldterületekre, bokrok alá, parkoló autók közé! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK