2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Letartóztatták a vejét szívtájékon szúró újdonsült bátyai nagypapát

Letartóztatták a vejét szívtájékon szúró újdonsült bátyai nagypapát
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 21., 14:28

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Kecskeméti Törvényszék letartóztatását rendelte el annak a 39 éves férfinek, akit a megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2020. március 22-én, 5 óra 30 perckor vett őrizetbe Bátyán. Mint beszámoltunk róla, R. E. 39 éves bátyai lakos az elfogása előtti estén, amikor az unokája megszületett, a lánya és férje bátyai házában, közös italozás közben szívtájékon szúrta a 24 éves vejét. A sértettet életveszélyes sérülése miatt mentő szállította a kalocsai kórház sürgősségi osztályára, majd életmentő műtétet hajtottak végre rajra. Az ügy legújabb fejleményiről, a szúrást megelőző incidensről a napokban szereztünk újabb információkat.

Mint megtudtuk, a családi dráma leginkább érintett tagja, a vő időközben elhagyhatta a kórházat, de állapota miatt egy ideig biztosan nem tud majd dolgozni. Az anyuka és a gyermek jól vannak, a községben működő gyermekjóléti szolgálat és a védőnő figyelemmel kíséri a család és a kicsi körülményeit, fejlődését. Úgy tudjuk, a sértett ellen ebben az ügyben nem indult büntetőeljárás.

Ahogy beszámoltunk róla, az ügy pikantériája, hogy a család igazából örömünnepet ülhetett volna.

Az ügy pikantériája, hogy a család igazából örömünnepet ülhetett volna, mert az őrizetbe vett szurkáló lánya aznap szült a kalocsai kórházban. Egy ilyen eseményről hallva ki gondolná, hogy újdonsült nagypapa és újsütetű apuka véres leszámolásba kezd egymással.
bővebben ...


Ugyan a verbális és fizikai agresszivitásáról, a bajban összezárásáról ismert famíliától nem áll távol az atrocitás, arra senki nem gondolt, hogy egyszer egymás ellen fordulnak.

Bátya kollektív emlékezete több olyan történetet őriz, amelyek közül is kiemelkedik a 2019. augusztus 5-i, amikor a faluban csak „románokként” ismert család, a jelenlegi történet főszereplői és társaik a velük rivalizáló bajai rokonsággal keveredtek összetűzésbe, szúró, vágó eszközökkel estek egymásnak a falu központjában. Az esetről portálunk számolt be elsőként.

Az akkori súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, szúrt sérülésekkel járó viaskodásra jó ideig az úttesten található vérnyomok szolgáltattak bizonyítékot.

A család zárkózott életmódja miatt a vő életveszélyes sérülésével járó összeszólalkozás valódi okát mindeddig nem sikerült kiderítenünk.

Forrás: KALOhírek


Ám a megyei főügyészségtől erre vonatkozóan is kaptunk információt:

MIELŐTT AZ ÉLETVESZÉLYES SZÚRÁST OKOZÓ KÉZ MEGLENDÜLT, A VŐ A SZÓVÁLTÁS HEVÉBEN AZ APÓSÁT ARCON ÜTÖTTE, MAGYARUL ADOTT NEKI EGY POFONT.

Tehát a sértett provokatív magatartása is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a szóbeli érveknek végül a kés adott nyomatékot.

Az elszenvedett pofont már végképp nem tűrte a letartóztatásba helyezett férfi, és a vejét mellkason szúrta. Mint kiderült, csak a véletlen szerencsén és a gyors orvosi beavatkozáson, a gondos ápoláson múlott, hogy a tüdőcsúcsot érintő szúrás nem járt a sértett halálával, és talán szövődmények sem alakulnak ki.

Azt még nem lehet tudni, az elszenvedett sérülés esetlegesen okoz-e maradandó egészségkárosodást, hiszen a kés létfontossági szerveket ért, illetve roncsolt.

Az ügyre a törvényszéki tárgyalást követően visszatérünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés