2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

TeSzedd! – Köztisztasági akcióhét Kalocsán is

Illés György Cinó  |  2023. 04. 28., 16:39

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció” hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet idén 11. alkalommal szerveztek meg, az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI). Az egész országra kiterjedő akciónak a közterületek tisztasági állapotának javítása mellett célja a szemléletformálás és a közösségért való közösségvállalás, a köztisztaság iránti igényesség erősítése.

Az akcióba az iskolák is bekapcsolódnak. Így a Bajai SZC Dózsa György Technikuma és Kollégiuma diákjai tegnap délelőtt szedték a szemetet a belvárosban, a piactér környékén, majd délután az önkéntesek dr. Körmendy Szabolcs képviselő vezetésével járták végig a belváros utcáit.
Segítségére voltak a Belvárosi Iskola, a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény, a 101.sz. Tomori Pál cserkészcsapat és a Gyermekotthon diákjai és tanárai, valamint dr. Grabarits István gyógyszerész, akikkel közösen vagy tíz nagy zsák szemetet gyűjtöttek össze.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Kedden a Széchenyi lakótelep és a Csajda-kert megtisztítása volt a feladat, azonban a kijelölt, délután két órai időpont nem volt alkalmas az embereknek, így Kákonyi István a körzet önkormányzati képviselője egyedül rakott tele szeméttel két zsákot, és gyűjtött be négy használt autógumit.

Ma, pénteken délután Pécsi Vivien képviselő vezetésével a Vajas-parton, a Bátyai úton és a Vigadó-sor környékét takarítják. A szemétszedők a Bátyai út 15. szám alatti ház előtt találkoztak délután két órakor.
Amint előzetesünkben is megírtuk, ezt a területet hétfőn tervezték megtisztítani, de akkor a kellemetlen időjárásra tekintettel mára halasztották a szemétszedést.

Az országos akcióba korábbi években is bekapcsolódott már városunk, amint arról hírt is adtunk, legutóbb itt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK