2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Szezonfelező értékelés a szelidi nyárról – eddig mindenben jobb, mint tavaly

Zsiga Ferenc  |  2017. 07. 31., 17:04

Az elmúlt hét kicsit hektikus időjárása, a nagy esőket követő éjszakai lehűlések ellenére kitűnően alakul az idei nyári szezon Dunapataj-Szeliden. Vállalkozó ritkán elégedett, de most a Szittyótér vendéglőseinek, üzlettulajdonosainak többsége azt mondja: a szezon felénél vont mérleg számai, a bevételek meghaladják a tavalyiakat.

A helyzet annyiban nem változott, hogy a forgalom, így a bevétel is a hétvégekre koncentrálódik, de ha jó az idő, özönlenek a strandolók és a horgászok.

A tó kettős funkciója, fürdés, strandolás és a horgászat jól megfér egymás mellett, viszont a horgászok emelkedő száma miatt már olyan észrevételek is egyre gyakrabban elhangzanak, hogy kevés a horgászhely. Ám a természetvédelem is fontos, nem lehet a nádat csak azért kivágni, hogy a partról többen horgászhassanak.

Kiderült, vétek volt kihagyni azokat a Duna menti halászlére hangolt verziókat, amelyekhez nem tésztát, hanem például a nálunk a szentségtöréssel egyenértékű kovászos kenyeret szolgálták fel.
bővebben ...

A vendégszám emelkedésre mindenképpen jótékony hatással van, hogy megjelentek a minőségi szálláshelyek. Legalább ezzel egyenértékű, hogy az önkormányzat gyakorlatilag közmunkával gyönyörűen karbantartja a közterületeket, parkokat, már a nagy viharokat követő pár óra múlva rend és tisztaság van. Ugyanez igaz a kisebb és nagyobb üdülők tulajdonosaira.

A víz minősége továbbra is kitűnő, és a parton olyan szolgáltatások is megjelentek, mint például a koktélos.

Amíg a Balatonnál komoly vendéglátási problémák vannak amiatt, hogy nincs megfelelő személyzet, ezért sokan ki se nyitottak, ez Szeliden nem érzékelhető. Döntően amiatt, hogy itt családi vállalkozások üzemeltetik az éttermeket, büféket, boltokat, a személyzet a hétközi szerényebb forgalom miatt még az előtt ki tudja magát pihenni, hogy megérkezne a hétvégi roham.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az elmúlt esős napok arra is rávilágítottak, hogy a kisgyermekes családok ilyenkor nem igazán tudnak mit kezdeni a kicsikkel. Se közel, se távol nincsenek olyan programok, látnivalók, amelyek nekik szólnának. Egyedül a kisfoktői Vad és Vízivilág Park, ahol ilyenkor elüthetik az időt a kisebbek.

Ebből kiindulva talán érdemes lenne egy-két animátort foglalkoztatni a parton, akik színes gyermekprogramokkal, gyermekműsorokkal, vetélkedőkkel kötnék le a kicsiket, amíg apuka, anyuka, nagymama fürdik vagy napozik.

A tapasztalatok szerint augusztus 20-a olyan választóvíz a hazai nyári idegenforgalmi és fürdő szezonban, amikortól durván megcsappan a vendégforgalom, a látogatók száma.
Ám addig még hurrá, nyaralunk! Irány Szelid, irány Dunapataj!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK