2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bence már vásárhelyi színekben versenyzett

Tamás Ferenc  |  2020. 11. 18., 15:27

November 12–15 között rendezték meg a fővárosi Tüske Uszodában az Ifjúsági– és Serdülő Országos Bajnokságot, amely a serdülők számára még Olimpiai Reménységek Versenye is volt.

A népes mezőnyben – mintegy hatszáz (!) fiatal úszó vett részt a két korosztály országos viadalán –, ott volt az indulók között a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület korábbi élversenyzője Lakatos Bence is, aki már a nyár végétől Hódmezővásárhelyen jár középiskolába. Így, Bence a HÓD Úszó SE versenyzője lett, kiknek soraiban a fiúk mezőnyében dicséretesen teljesített a fővárosban rendezett nemzetközi viadalon. Mint köztudott, a verseny a szövetség által rendezett egyik legrangosabb utánpótlás viadalának tekinthető, ahol egy-egy versenyszámban közel száz nevező regisztrált. A vírushelyzet miatt az is köztudott volt, hogy csak időfutamokat rendeztek, délelőtt a serdülők, délután pedig az ifjúságiak versenyszámait tartották a négy nap során. A pandémiás helyzetre való tekintettel eredményhirdetéseket sem tartottak a 80 versenyszámot jegyző nagyszabású viadal során.

Lakatos Bence három versenyszámban is indult, eredményei a következők.
A serdülő fiúk 50 m gyors versenyszámában, Bence a HÓD Uszó SE színeiben 24,52 másodperces idővel kvalifikálta magát, és a versenyen 24,78 mp-es időeredménnyel a végső 11. helyen zárta a versenyt. A 2005-ös születésűek korosztályában ez a 4. legjobb időeredmény volt a népes mezőnyben.

A serdülő fiúk 50 m pillangó versenyszámában Bence 26, 43 mp-es időeredményével a 14. volt a ragsorban, amely az 5. legjobb idő volt a 2005-ös születésűek népes csoportjában.

A 100 m fiú gyorsúszás száz indulója között a 29. helyen csapott célba 55, 33 mp-es időeredményével, amely ugyancsak dicséretes, a nyáron klubot és iskolát váltó Lakatos Bence eddigi pályafutása során.


Ezekkel az eredményekkel a kalocsai fiú letette névjegyét új klubjában is,

igaz, az előző fél évtized során már „Vásárhelyen” is tudhatták, hogy ki az a Lakatos Bence, a Kalocsai Úszó Egyesület torpedója.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés