2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Népes mezőny a II. Kalocsa Kupa ökölvívó versenyén

Népes mezőny a II. Kalocsa Kupa ökölvívó versenyén
Tamás Ferenc  |  2024. 05. 17., 13:28

Május 11-én, szombaton ezúttal az ökölvívásé volt a főszerep a Városi Sportcsarnok szentélyében, ahol a II. Paprika Fittness boksz gálát rendezték, amely II. Kalocsa Kupa néven került be a szövetség versenynaptárába. A viadal óriási érdeklődés mellett zajlott, ahol 15 egyesület közel 100 de versenyzője mérlegelt be a versenynap során az országos, nyílt ökölvívó versenyre, amelynek megnyitóját 13 órától tartották. Érkeztek csapatok a fővárosból, de szinte az ország összes régiójából – Szegedről, Komlóról, Mohácsról, Bajáról, Kecskemétről, Kiskőrösről, Kiskunhalasról, Hódmezővásárhelyről, de számos távolabbi településről is - és természetesen városunk csapata is tagja volt a népes mezőnynek. Bíró Balázs, kalocsai edző- és sportvezető a verseny „mindeneseként” ezúttal is remek viadalt rendezett, amelyet Kalocsa Város Önkormányzata is támogatott a csarnok biztosításával.

A 13 órai megnyitóra aztán megérkezett dr. Filvig Géza polgármester és Schmidt Rajmund, a sportbizottságunk elnöke is. A polgármester köszöntötte a megjelent sportolókat és vendégeket, majd szólt az ökölvívás emberformáló szerepéről, és a boksz nevelő hatásairól, így többek között a tiszteletre és céltudatosság nevelésről. Majd jó versenyzést és eredményes szereplést kívánva köszönt el a megjelentektől, miközben a kalocsai versenyzőkkel és hivatalos személyekkel közös fotót is készítettek.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A házigazdák szakosztályát öt versenyző is képviselte: Burai Henrik, Szabó Levente, Szabó Attila, Csikós Bálint és Kővári Dávid. Közülük Csikós Bálint nem csak érmet, de súlycsoportja első helyezését is megszerezte, így ő nyerte a Kalocsa Kupát a 46 kg-os serdülők kategóriájában. A többiek „csak bemutatkoztak”, azaz érem díjazásban részesültek ugyan, eldöntetlen eredményük mellett. Kővári Dávid, aki a nap mérkőzését jegyezhette, a felnőtt 92 kg-os súlycsoportban, már a nagy meccsek hangulatát idézte. Elementális erejű küzdeni tudásával szinte tűzbe hozta a lelátó publikumát, nos, hát ezért is szükség van Bíró Balázsékra.


A Kalocsa edzőjével, Bíró Balázzsal verseny közben beszélgettünk a sportág személyiségfejlesztő hatásairól, a fiatalok edzésre járásáról, és sportági kötődéséről. Mint elmondta, a boksz szinte minden területen fejleszt és embert nevel. Nagy szerepe van a koncentráció, fegyelem és figyelem fejlesztés területén, de a fizikális képességek tárházának – erő, gyorsaság, állóképesség - fejlesztésében is. Természetesen a sportág gyakorlója észrevétlenül az önbizalmát is növeli, de mindenképpen tiszteletre és céltudatosság nevel. Ezen gondolatokat érintettük Bíró Balázzsal való beszélgetésünk során, a ki valóban átszellemülten beszélt edzői hivatása üzeneteit taglalva. A résztvevő kollégákat hallgatva, többen is dicsérték a kalocsai boksz klubban folyó nevelő munkát és Balázs fiatalokkal való őszinte törődését. Valóban példaértékű a kalocsai klubban folyó nevelőmunka, Bíró Balázs, mint Mándy Iván regényhőse, Minarik Ede ragaszkodik sportolóihoz, hogy bizony „kell egy csapat” és nála is mint a mosodásnál, kell, de mindenáron ám!
Aki ennyi klubot és ennyi sportolót Kalocsára tud vonzani, a bírók szövetségi csapatáról már nem is beszélve, az többet is érdemelne.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK