2023. 01. 29.
Adél
: 388 Ft   : 357 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Erősember Országos Bajnokság Kalocsán

Erősember Országos Bajnokság Kalocsán
2022. 06. 13., 12:21

Idén immár második alkalommal, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal június 11-én, szombaton látogattak Kalocsára az ország legerősebb emberei, hogy a városban rendezzék meg a Crossover Erősember Páros Országos Bajnokságot. Az időjárásnak hála, kellemes, jó időben feszülhettek egymásnak, és persze a hatalmas súlyoknak a robosztus sportolók, akiknek egy 7,5 tonnás kamion elhúzása szinte gyerekjáték volt.

A közönség a versenyszámok között láthatta, ahogy egy 250 kilogrammos „lengőkoffert” cipelnek a versenyzők, illetve háromméteres póznát dobnak, vagy éppen négy méter magasba, a fejük fölé dobálják a hatalmas súlyokat.

Az országos bajnokság helyi vonatkozását az adta, hogy ismét a kiemelkedő atléták között szállt versenybe a kalocsai származású hazai kiválóság, Borbola Milán János, aki méltóképpen képviselte a várost a rangos eseményen.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)


A legfiatalabb nézőket is sikerült felcsigázni, sőt, versenykörülmények között, hivatalos bírói felügyelettel kaptak lehetőséget, hogy kipróbálják az ősi, tradicionális jakut sportot, a bothúzást. Természetesen a díjazás sem maradt el, így ők sem távoztak üres kézzel a küzdőtérről.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A szervezők abban bíznak, hogy az ország legerősebb emberei jövőre is Kalocsán mérettetik meg magukat, és töretlenül egy újabb üde színfolttal gazdagodik a város sportélete.

                                                                                 B.P.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 25., 16:31
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.
2023-01-22 17:22:16
Ingatlanvásárlási és albérleti szerződések megkötése előtt a tulajdonilap-másolat kikérésével több információt is megtudhatunk az adott ingatlanról. Például azt, hogy valóban az eladó/bérlő az ingatlan tulajdonosa, vagy hogy a lakás mérete akkora-e, mint amennyit feltüntettek a hirdetésben. Megtudhatjuk azt is, hogy az adásvételt korlátozza-e valamilyen jog vagy teher.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 01. 28., 14:11
Bács-Kiskun vármegye önkormányzata a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közreműködésével Petőfi Sándor szavalóversenyt hirdet a Petőfi-emlékévhez kapcsolódva. Még >>>
2023. 01. 28., 13:47
A kormány döntéséből az is következik, hogy a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként. Még >>>
2023. 01. 28., 08:42
A mentőket is riasztották a dunapataji háztűzhöz, a tulajdonos füstmérgezést szenvedett. Még >>>
2023. 01. 27., 16:00
Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság 2023. január 30-tól február 26-ig 10 autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket. Még >>>
2023. 01. 27., 10:46
A busz nagyságú aszteroidát alig pár napja fedezték föl. A föld légkörének külső részén, az exoszférán halad majd keresztül – hogy mennyire közel a Földhöz, azt egy videós animáció érzékelteti. A cseljabinszki eseményt épp tíz éve egy alig több, mint kétszer ekkora objektum okozta. Még >>>
2023. 01. 27., 09:30
A futballtörténelmi eset Portugáliában történt egy női labdarúgó kupameccsen. Eddig azt se tudtuk, hogy ilyen is van… Még >>>