2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa sportjának ászai (II.)

Kalocsa sportjának ászai (II.)
Tamás Ferenc  |  2020. 03. 28., 16:43

Portálunk sportrovatának tervei szerint városunk legjobb sportolóit egy sorozat keretében kívánjuk bemutatni és eredményeiket méltatni, hogy alaposabban megismerhesse őket Kalocsa sportszerető közvéleménye. Ezúttal a legjobb csapatok kerültek terítékre, amelyek a hagyományok jegyében a Sportbálon vehették át „Kalocsa Legjobb Csapata” és Kalocsa Város Legjobb Utánpótlás Csapata” kitüntető címeket.

A 2019. évi kiemelkedő eredményeik alapján a városi sport grémium a Németh Zoltán vezette Kalocsai SE Evezős Szakosztályát jutalmazta a fenti elismeréssel, mivel nem csupán a szerzett magyar bajnoki pontjaik alapján, de mint kiváló közösség is példaértékű a kalocsai evezősök nagy családja.

2019-ben a Magyar Országos Bajnokságon a 30 nevező egyesület rangsorában az előkelő 13. helyen végzett a KSE evezős szakosztálya, amellyel az 50 fő alatti kis klubok pontversenyében viszont az első helyen zártak. Három versenyzőjük – László Kíra, Kellner Fanni, Romsics Lili – a magyar utánpótlás-válogatott keret tagja, közülük László Kíra az esseni Ifjúsági Európa-bajnokságon a pontszerző hatodik helyen végzett a magyar „nyolcas” tagjaként. Ketten pedig – Romsics Lili, Kellner Fanni – ezüstérmet vehettek át a velencei-tavi Olimpiai Reménységek regattáján. A 14 év alattiak korosztályában Tamás Abigél harmadik helyen végzett az éves összetett pontversenyben.

Az Országos Utánpótlás Magyar Bajnokságon (Velencei-tó) két versenyszámban aranyat, négyben ezüstöt, míg hat hajóegységben bronzérmet vehettek át evezőseink az ünnepélyes eredményhirdetéskor. Ebből történelmi jelentőségű volt a női ifi négypárunk magyar bajnoki bronza (László Kíra, Romsics Lili, Kellner Fanni, Takács Nikolett), amely egyedülállónak mondható városunk női evezősportjában.


Kalocsa Város Legjobb Csapata tagjai a következők: László Kíra, Romsics Lili, Kellner Fanni, Szilágyi Márk, Szilágyi Ervin, Vörös Balázs, Németh Hanna, Tamás Abigél, Takács Nikolett, Althammer István, Kovács Anett, Szeitz Csanád, Kapitány Klarissza Kármen, Markó Diána.
Edző: Németh Zoltán.

Tizennégy éves átkot sikerült megtörnie a Kalocsai FC-Méhecskék SE U19-es focicsapatának,

amely régen látott nagy fölénnyel söpörte be a bajnoki aranyat Bács megye 2018/2019-es korosztályos bajnokságában.

Gyuricza János aranylábúi huszonnégy mérkőzésükből huszonegyszer is győztesen hagyhatták el a pályát, ráadásul úgy, hogy az őszi szezonjuk után százszázalékos teljesítménnyel vonulhattak téli pihenőre

  1. KFC – Méhecskék SE                      24       21       1          1          120–15          64p.


A fenti eredménysor 89 százalékos csapatteljesítménynek felel meg, a 120–15-ös pazar gólkülönbségről már nem is beszélve. Katus Ricsi mindehhez 24, Farkas Zalán és Markó Renátó pedig 22–22 találattal járult hozzá. Ám, ki tudja még mennyit termeltek volna, ha a Szabadszállás és a Kelebia ki mert volna állni a Gyuricza-rohamosztag ellen?
De lássuk, kik erősítették

a Kalocsa 2018/19-ben megyei bajnok ificsapatát, amely páratlan eredménysorával méltán érdemelte ki Kalocsa Város Legjobb Utánpótlás Csapata kitüntető címet.


Ők a következők:
Vatai Adrián, Szőgyi Kevin (kapusok); Vass Zoltán, Matos Tamás, Kovács Máté, Vörös Andor, Zorván Marcell, Vinkó Benjamin, Balogh Tamás, Borka Norman (védők); Böjtös Áron, Matos Balázs, Tóth Levente, Csesznók Ármin, Lakatos-Lengyel Márton, Gubányi Ferenc (középpályások); Farkas Zalán, Rigó Patrik, Markó Renátó, Varga Alex, Katus Richárd, Bányai Edvin, Kolompár Márk, Leták Zsolt, Torják Erik (csatárok).
Edző: Gyuricza János.
Azóta már Vatai Adrián, Tóth Levente, Lakatos-Lengyel Márton, Farkas Zalán és Zorván Marcell is a felnőtt csapat stabil játékosának tudhatja magát.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés