2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa sportjának ászai (III.)

Kalocsa sportjának ászai (III.)
Tamás Ferenc  |  2020. 03. 29., 16:04

Portálunk sportrovatának tervei szerint városunk sportjának „legjeit” kívánjuk bemutatni és elért eredményeiket méltatni, hogy alaposabban megismerje őket Kalocsa sportszerető közvéleménye. Ebből az alkalomból Kalocsa Város Legeredményesebb Edzője – Busa Attila, az úszók vezetőedzője következik a sorban.

Busa Attiláról többek között tudni kell, hogy már közel három évtizede elkötelezte magát ezzel a gyönyörű sportággal, és elmondása szerint rögtön megfogta az uszoda légköre, a gyerekek tudásszomja és érdeklődő tekintete, egyszóval egy sportközösség varázsa. Kollegái véleménye szerint is különös érzékkel foglalkozott az óvódáskorúak vízhez szoktatásával és már talán ekkor célul tűzte maga elé a gyerekek és a fiatalok egészséges életmódra nevelését. A klub korábbi vezetői és a jelenleg regnáló elnök, dr. Filvig Géza szerint, azóta is mély hivatástudattal fáradozik célkitűzéseiért a kalocsai úszók nagy családjáért.

Amikor Sztankovics „Tyutyu” váratlan halálával megüresedett a vezetőedzői poszt, Attila átvéve a stafétabotot akkor azonosult benne, hogy az egyesület összes gondja – baja a vállát terhelte. Szerencsére olyan embertípus, akit a megnövekedett feladatok súlya még több munkára serkent, ezért nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy ma már a klub alelnökeként is szinte mindenes az egyesületnél. Természetesen tovább vezeti a napi edzéseket, továbbra is szívügye az úszásoktatás, a nyári úszótáborok szervezése, levezénylése. Az sem véletlen, hogy egy-egy Kalocsa Kupa verseny alkalmával a medencék előterében, mint kotlóst a kiscsibéi, úgy veszik körbe a tanítványai szinte körülölelve, akik rajongva figyelik útmutató tanácsait.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!


Az elmúlt 30 év azért a sportszakmai sikereket is elhozta számára, a korábbi korosztályos bajnokoktól – Tompai Gábor, Török Balázs, Tukacs Adrienn és a többiek –, egészen a ma országos berkekben is ismert és elismert élversenyzőjéig, Lakatos Bencéig. A három évtized hozadékaként megyebajnoki címek, aranyjelvényes úszó minősítések, korosztályos országos és nemzetközi viadalok dobogói jelzik, hogy Kalocsán az edzők minőségi munkát végeznek a dolgos hétköznapok során. Ezt ismerte el önkormányzatunk vezetése, amikor 2012. augusztus 20-án, Busa Attilának adományozták Kalocsa Város Sport Díját.

Attila szervező, koordináló és szakmai munkája nélkül nem tudna prosperálni az egyesület, de a tehetségek kiválasztása és pallérozása is csorbát szenvedne. Talán ezért is döntött úgy a városi grémium, hogy egy több évtizedes pályaívet ismernek el díjazásával, amit a klub élsportolója, Lakatos Bence aranyai és ezüstjei tesznek még veretesebbé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés