2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa sportjának ászai (IV.)

Tamás Ferenc  |  2020. 04. 02., 16:20

Mészáros Lili karatéka és Lakatos Bence úszó vehette át Kalocsa Város Legjobb Sportolója Díját dr. Filvig Géza polgármestertől és Schmidt Rajmundtól a sportbizottság elnökétől a Városi Sportcsarnokban, a hagyományos Sportbálon.

Kalocsa sportéletében közismerten példaértékű helyet vívott ki magának a Szűcs Zsolt shihan vezette Kalocsai SE Kyokushin Karate Szakosztálya, amely már közel négy évtizede fémjelzi gazdag eredménysorával városunk versenysportját.

A fenti méltatás mintegy igazolásként, elég, ha csak azt említjük, hogy az egymást követő két évben is karatákáik soraiból került ki

Kalocsa Város Legjobb Női Sportolója, a kitüntető címet pedig mindkét alkalommal Mészáros Lili, a klub élversenyzője érdemelte ki.

Forrás: Tamás Ferenc/ KALOhírek

Forrás: Mészáros Lili


Liliről többek között tudni kell, hogy már óvodás kora óta elkötelezte magát ezzel a sportággal, és bő évtizedes pályafutása során annyi érmet, kupát, serlegeket és különdíjat gyűjtött be, amelyek már alig férnek el egymás mellett szobája falán. Jelenleg a Szent István Gimnázium érettségi előtt álló végzős tanulója, de a tanulás mellett a sportága határtalan szeretete, mi több, a karate mint életforma tölti ki mindennapjait.

De lássuk a 2019-es versenyévad gazdag eredménysorát, amelyért a kalocsai amazonunk szó szerint megharcolt a viadalok küzdelmei során.

Lili a junior korosztály, – 55 kg-os súlycsoportjában versenyzett, eredményei a következők:

–         Oyama Kupa, Országos Bajnokág (Szarvas) I. hely

–         Diákolimpiai elődöntő (Várpalota) I. hely

–         Diákolimpiai elődöntő (Szentes) II. hely

–         Diákolimpiai döntő (Veszprém) III. hely

–         Challenge Cup (Görögország) III. hely

–         Európa-bajnokság (Győr) II. hely

–         Hinamoto Kupa (Budapest) I. hely

–         Utánpótlás Magyar Bajnokság (Budapest) III. hely


Lili elmondása szerint, a Győrben rendezett EB-döntőjében egy Japánból vendégként érkezett karatékával szemben veszített, de büszke arra, hogy másodikként is neki ítélte a zsűri az Európa-bajnokság legjobb női sportolója címet.

Kalocsa Város Legjobb Férfi Sportolója címet – akárcsak az előző évben –, ismét Lakatos Bence a Kalocsai Úszó Egyesület ifjú titánja érdemelte ki.

Forrás: KÚVE

Forrás: Tamás Ferenc/ KALOhírek


Bencének köszönhetően

a „Kalocsa nevet” talán ő vitte el legtöbbször az előző évben az ország legtávolabbi régióiba is, úszó berkekben pedig a legjobb sprinterek között tartják számon korosztályában.

A Magyar Úszó Szövetség által életre hívott, a Jövő Bajnokai Program, Dél-Alföld Régió válogatottjának is oszlopos tagja, amire már évek óta nagyszerű korosztályos eredményei predesztinálják. Többek között országos rövidpályás korosztályos csúcstartó 50 méteres gyorsúszásban. Korosztálya 2019-es Országos Bajnokságáról is három bronzéremmel térhetett haza. Az OB-k sprint versenyszámainak állandó éremszerzője és több versenyszámban is pontszerző. Országos Diákolimpiai Bajnok és ezüstérmes, több nemzetközi viadal érmes helyezettje, de számos alkalommal állt a dobogó legmagasabb fokán is. Az előző évben is közel félszáz érmet szerzett a versenyévad során, amivel egyértelműen Kalocsa úszósportjának is mindenkori leggazdagabb éremszerzője. Bence sportágához való alázatos hozzáállása, szorgalma és kitartása példaértékű szakvezetői és versenytársai szemében. Edzői: Busa Attila, Petróczki Dániel, Tompai Gábor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!