2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán tartott bemutatóedzést az egykori világbajnok

Tamás Ferenc  |  2021. 09. 23., 10:10

Szeptember 18-án, szombat délelőtt az egykori Karamell vállalat telephelyén található frissen alakult kalocsai boxklub vendége volt Erdei „Madár” Zsolt, a két súlycsoportban is profi világbajnoki címet szerző nagyszerű sportoló, aki az egyesület edzőtermében tartott edzéssel egybekötött sportági bemutatót és toborzót.

Azt már tudtuk, hogy „Madár” örömmel tesz eleget a boxklubok meghívásának, ahol ezek a látogatások az edzések mellett a sportág megszerettetéséről, a sportolás varázsáról szólnak, de egyben a toborzásra is kiváló lehetőséget teremtenek. A kezdők, a sportággal ismerkedők ugyanis közvetlenül egy világbajnok legendától szerezhetik az első benyomásaikat az ökölvívásról, de aki ott volt és láthatta, az edzés színvonalánál csak „Madár” gyermekszeretete volt nagyobb.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az a laikus megfigyelő számára is azonnal kiderült, hogy az egykori bajnok próbálta a gyerekekkel megéreztetni, hogy egy sportolónak mit is jelenthet a tisztelet, az alázat, a szorgalom, hiszen ezen tulajdonságok nélkül a boxot egyszerűen semmilyen szinten sem lehet űzni.

Nos, így volt ez a szeptember 18-i, kalocsai látogatásán is, ahol ráhangoló, bemutató edzést tartott az előző év novemberében alakult új kalocsai egyesületnek, a Paprika Fitness Sport Egyesület Kalocsa Boksz és Bodybuilding klub tagjainak.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere is, akit a frissen alakult egyesület elnöke, Bíró Balázs kalauzolt körbe az edzőteremben.
Aztán kezdetét vette a foglalkozás, ahol „Madár” igazi pedagógusként motiválta a gyerekeket – gyakorta dicsért, hibás beidegződéseket korrigált, többször is bemutatta a helyes végrehajtást –, miközben csupa derű és dinamizmus hatotta át a tréning légkörét.
Bíró Balázs egyesületi elnök többek között hírportálunknak elmondta
, hogy immár tavaly ősz óta regisztrált tagjai a Magyar Ökölvívó szövetség klubjai széles táborának. Idén tavaszra aztán sikerült berendezni az edzőtermüket is erősítő gépekkel, de egy ringet is állítottak, ahol már az edzések gőzerővel folynak. Jelenleg az elnök saját jövedelméből finanszírozza a klub rezsijét, de mindenfajta költségét is, így a kellékek, az erőgépek, a zsákok és kesztyűk beszerzését is.

Az edzés végén az egykori, két súlycsoportban is profi világbajnoki címet szerző, Sydneyben még amatőrként olimpiai bronzérmes, de korábban világ-és Európa-bajnoki aranyakkal is büszkélkedhető Erdei Zsolt kérdésünkre elmondta, hogy minden meghívásnak próbál eleget tenni, hiszen
a fiatalok első sportági benyomásai a boxról, perdöntőek lehetnek az ökölvívás további versenyszerű művelésében is. Ugyanakkor úgy tapasztalja, hogy akik részt vettek a toborzó körútján, azok szinte teljes létszámban művelik is ezt a férfiasan kemény, a jellemformálásra jótékonyan ható sportágat, az ökölvívást.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (39 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!