2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán tartott bemutatóedzést az egykori világbajnok

Tamás Ferenc  |  2021. 09. 23., 10:10

Szeptember 18-án, szombat délelőtt az egykori Karamell vállalat telephelyén található frissen alakult kalocsai boxklub vendége volt Erdei „Madár” Zsolt, a két súlycsoportban is profi világbajnoki címet szerző nagyszerű sportoló, aki az egyesület edzőtermében tartott edzéssel egybekötött sportági bemutatót és toborzót.

Azt már tudtuk, hogy „Madár” örömmel tesz eleget a boxklubok meghívásának, ahol ezek a látogatások az edzések mellett a sportág megszerettetéséről, a sportolás varázsáról szólnak, de egyben a toborzásra is kiváló lehetőséget teremtenek. A kezdők, a sportággal ismerkedők ugyanis közvetlenül egy világbajnok legendától szerezhetik az első benyomásaikat az ökölvívásról, de aki ott volt és láthatta, az edzés színvonalánál csak „Madár” gyermekszeretete volt nagyobb.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az a laikus megfigyelő számára is azonnal kiderült, hogy az egykori bajnok próbálta a gyerekekkel megéreztetni, hogy egy sportolónak mit is jelenthet a tisztelet, az alázat, a szorgalom, hiszen ezen tulajdonságok nélkül a boxot egyszerűen semmilyen szinten sem lehet űzni.

Nos, így volt ez a szeptember 18-i, kalocsai látogatásán is, ahol ráhangoló, bemutató edzést tartott az előző év novemberében alakult új kalocsai egyesületnek, a Paprika Fitness Sport Egyesület Kalocsa Boksz és Bodybuilding klub tagjainak.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere is, akit a frissen alakult egyesület elnöke, Bíró Balázs kalauzolt körbe az edzőteremben.
Aztán kezdetét vette a foglalkozás, ahol „Madár” igazi pedagógusként motiválta a gyerekeket – gyakorta dicsért, hibás beidegződéseket korrigált, többször is bemutatta a helyes végrehajtást –, miközben csupa derű és dinamizmus hatotta át a tréning légkörét.
Bíró Balázs egyesületi elnök többek között hírportálunknak elmondta
, hogy immár tavaly ősz óta regisztrált tagjai a Magyar Ökölvívó szövetség klubjai széles táborának. Idén tavaszra aztán sikerült berendezni az edzőtermüket is erősítő gépekkel, de egy ringet is állítottak, ahol már az edzések gőzerővel folynak. Jelenleg az elnök saját jövedelméből finanszírozza a klub rezsijét, de mindenfajta költségét is, így a kellékek, az erőgépek, a zsákok és kesztyűk beszerzését is.

Az edzés végén az egykori, két súlycsoportban is profi világbajnoki címet szerző, Sydneyben még amatőrként olimpiai bronzérmes, de korábban világ-és Európa-bajnoki aranyakkal is büszkélkedhető Erdei Zsolt kérdésünkre elmondta, hogy minden meghívásnak próbál eleget tenni, hiszen
a fiatalok első sportági benyomásai a boxról, perdöntőek lehetnek az ökölvívás további versenyszerű művelésében is. Ugyanakkor úgy tapasztalja, hogy akik részt vettek a toborzó körútján, azok szinte teljes létszámban művelik is ezt a férfiasan kemény, a jellemformálásra jótékonyan ható sportágat, az ökölvívást.

Képgaléria megtekintése (39 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (39 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK