2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Legyen újra élénk a város sakkélete! - Egy új játszma kezdődik

Legyen újra élénk a város sakkélete! - Egy új játszma kezdődik
2022. 09. 25., 08:42

Hosszú évek óta hiányzik Kalocsa város sportéletéből az a sakk aktivitás, ami a korábbi évtizedeket jellemezte és a sakktársadalom figyelmét városunkra irányította. Több tényező is közrejátszott ebben, beleértve a Kalocsai Sport Egyesület, a nagy múltú városi sportéletet összefogó szervezet ebek harmincadjára engedését, méltatlanul magára hagyva a szakosztályokat.

Ez persze önmagában nem magyarázat magára a sakkra vonatkozóan, hiszen a sorsára hagyott erősebb szakosztályok már léptek és létrehozták egyesületüket. Nálunk hiányzott a korábbi játékosok lelkesedése, további érdeklődése játékunk iránt.

De ne időzzünk most sokat a múlton, mert új lehetőségeket szeretnénk biztosítani ahhoz, hogy a hajdani egyéni és csapat sikerekben gazdag időszak után újra élénk legyen a város sakkélete.

Ehhez első lépésként megalapítunk egy egyesületet Kalocsai Sakk Klub / KSK/ néven. Azt reméljük, a hajdani sikerek kovácsai közül többen, új résztvevőkkel együtt eredményt tudunk elérni Kalocsa város sakkéletének újraélesztésében.

Terveink között szerepel, hogy csapatot indítunk a megyebajnokságban, hogy onnan eredményes játékkal feljuthassunk ismét az NB II-es bajnoki osztályba.

Október 8-án pedig megrendezzük a négyfős csapatok rapid, illetve villámversenyét, ahol jó házigazdaként ebédre is vendégül látjuk a résztvevőket.

Természetesen tudjuk, hogy nem könnyű feladatra vállalkozunk, hiszen a lelkesedésen, a befektetett munkán túl anyagiakban is meg kell erősödnünk.

Bízunk abban, hogy elnyerjük a sakkozni szeretők szimpátiáját és adott esetben anyagi támogatását is.

Mondhatni, hogy az új időszámítás első sikeréről is beszámolhatunk,hiszen a Sakkozó Magyarok Világtalálkozóján /Lakitelek/ rendezett 4 fős villám csapatversenyen a Bács Kiskun megyei csapatok között a Halász Attila, Dr. Czibulka Zoltán, Lukács Albert, Ruppáner János összeállítású csapat holtversenyben a II-III. helyet szerezte meg.


                                                                        
         CZ

Borítóképünk forrása: KALOhírek / Archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK