2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Legyen újra élénk a város sakkélete! - Egy új játszma kezdődik

Legyen újra élénk a város sakkélete! - Egy új játszma kezdődik
2022. 09. 25., 08:42

Hosszú évek óta hiányzik Kalocsa város sportéletéből az a sakk aktivitás, ami a korábbi évtizedeket jellemezte és a sakktársadalom figyelmét városunkra irányította. Több tényező is közrejátszott ebben, beleértve a Kalocsai Sport Egyesület, a nagy múltú városi sportéletet összefogó szervezet ebek harmincadjára engedését, méltatlanul magára hagyva a szakosztályokat.

Ez persze önmagában nem magyarázat magára a sakkra vonatkozóan, hiszen a sorsára hagyott erősebb szakosztályok már léptek és létrehozták egyesületüket. Nálunk hiányzott a korábbi játékosok lelkesedése, további érdeklődése játékunk iránt.

De ne időzzünk most sokat a múlton, mert új lehetőségeket szeretnénk biztosítani ahhoz, hogy a hajdani egyéni és csapat sikerekben gazdag időszak után újra élénk legyen a város sakkélete.

Ehhez első lépésként megalapítunk egy egyesületet Kalocsai Sakk Klub / KSK/ néven. Azt reméljük, a hajdani sikerek kovácsai közül többen, új résztvevőkkel együtt eredményt tudunk elérni Kalocsa város sakkéletének újraélesztésében.

Terveink között szerepel, hogy csapatot indítunk a megyebajnokságban, hogy onnan eredményes játékkal feljuthassunk ismét az NB II-es bajnoki osztályba.

Október 8-án pedig megrendezzük a négyfős csapatok rapid, illetve villámversenyét, ahol jó házigazdaként ebédre is vendégül látjuk a résztvevőket.

Természetesen tudjuk, hogy nem könnyű feladatra vállalkozunk, hiszen a lelkesedésen, a befektetett munkán túl anyagiakban is meg kell erősödnünk.

Bízunk abban, hogy elnyerjük a sakkozni szeretők szimpátiáját és adott esetben anyagi támogatását is.

Mondhatni, hogy az új időszámítás első sikeréről is beszámolhatunk,hiszen a Sakkozó Magyarok Világtalálkozóján /Lakitelek/ rendezett 4 fős villám csapatversenyen a Bács Kiskun megyei csapatok között a Halász Attila, Dr. Czibulka Zoltán, Lukács Albert, Ruppáner János összeállítású csapat holtversenyben a II-III. helyet szerezte meg.


                                                                        
         CZ

Borítóképünk forrása: KALOhírek / Archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK