2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sportbál helyett érsekkerti díjátadó – Sportolói nagycsaládját köszöntötte a város

Sportbál helyett érsekkerti díjátadó – Sportolói nagycsaládját köszöntötte a város
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 09., 12:55

Szeptember 3-án, az Érsekkert szabadtéri színpadának nézőterén foglalt helyet az a mintegy másfélszáz sportoló, szakvezető és edző, valamint gyerekeiket elkísérő szülő és hozzátartozó, akik részt vettek Kalocsa város sportolóinak díjátadásán.

A járványhelyzet miatt a hagyományos Sportbált el kellett halasztani a tél végéről, így az új időpontot szeptember harmadikára tűzte ki a városvezetés és önkormányzatának sportbizottsága. Itt adták át azokat az okleveleket, kupákat és serlegeket, amellyel megköszönték Kalocsa sportolóinak 2020-as gazdag eredménysorát, hiszen versenyzőink ismételten elvitték városunk jó hírét szerte az országba, de olykor a határainkon túlra is.

A rendezvényt a díjátadó háziasszonya, Mike Szilvia a kalocsai Korona Rádió sportriportere vezette fel, aki méltatta városunk sportolóinak 2020-ban elért eredményeit, a sport semmihez nem fogható varázsát, amellyel mintegy megteremtette az esemény ünnepi hangulatát.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


A köszönet hangján szólt az egybegyűltekhez dr. Filvig Gáza, városunk polgármestere is, aki megnyitójában megidézte az előző év ismételten gazdag kalocsai sportsikereit, egyben köszönetet mondott sportolóinknak, edzőiknek és mindazoknak – külön kiemelve a szülői hátteret –, akik közös összefogással támogatták Kalocsa város egyesületeit, segítve sportolóinkat a szép eredmények elérésében. „Legyetek büszkék az elért sikereitekre, hajrá Kalocsa” – fejezte be méltató köszöntőjét a polgármester.

Őt Schmidt Rajmund, a sportbizottság elnöke követte, aki köszöntőjében felidézte a pandémia okozta nehézségeket is, mintegy szembe állítva sportolóink ennek ellenére igen gazdag eseménysorával, egyben azt is megköszönve, hogy elfogadták a meghívásukat.

Ezt követően – szintén a hagyományok jegyében –, közel százötven díjazottnak dr. Filvig Géza polgármester és Schmidt Rajmund sportbizottsági elnök adta át az elismeréseket.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


AZ ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT SPORTOLÓKAT ÉS MÉLTATÁSUKAT ÖNÁLLÓ CIKKBEN KÖZÖLJÜK!

Díjazottak és méltatások a 2020. évi sportteljesítmények elismerésére rendezett ünnepélyen.
bővebben ...

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!