2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Járműszentelés Kalocsán – Az utazókat Szent Kristóf közbenjárása, az időseket a vakcina felvétele védelmezze!

2021. 08. 02., 07:45

Szent Kristóf a hajósok és utazók védőszentje. Ez nagyrészt annak a középkori legendának köszönhető, amelyben a szent Krisztust, mint Istengyermeket viszi át egy folyón. A tizennégy segítő szent egyike, a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja. Róla szólt legutóbb a szentmise a Szent István király – egykori jezsuita – templomban, ahol Mészáros István felolvasta Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének a hívekhez szóló levelét is, amelyben a főpásztor arra kéri az időseket, hogy oltassák be magukat a világjárványt okozó betegség ellen.

Sajnos, az elmúlt napokban napvilágot látott Magyarországon az átoltottság megyékre osztott statisztikája, melyből kiderül, hogy Bács-Kiskun megye a legkevésbé átoltottak közé tartozik. Mivel a megye egybeesik az egyházmegye területével, így fel kell hívnunk mindenki figyelmét arra, hogy az ötödik parancs, a „Ne ölj!” megtartásának szellemében, mindenkinek legyen fontos, hogy a koronavírus – járvány elleni védőoltást felvegye, hiszen a fiatalok felelősek az idősekért, de az idősek is felelősek a fiatalokért.”– hangzott a főpásztori üzenet.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


A szentmise végén, a közös imádság után először az atya a templom előtt sorakozó kerékpárokat áldotta meg, majd a főutcai parkolóban álló járművek kerültek sorra, ahol két rendőrautó is kapott a szenteltvízből. Természetesen az áldásból nem maradhattak ki a Kalocsai Kék Lovagok Rendészeti Motoros Egyesület járgányai sem.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV
Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK