2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Járműszentelés Kalocsán – Az utazókat Szent Kristóf közbenjárása, az időseket a vakcina felvétele védelmezze!

2021. 08. 02., 07:45

Szent Kristóf a hajósok és utazók védőszentje. Ez nagyrészt annak a középkori legendának köszönhető, amelyben a szent Krisztust, mint Istengyermeket viszi át egy folyón. A tizennégy segítő szent egyike, a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja. Róla szólt legutóbb a szentmise a Szent István király – egykori jezsuita – templomban, ahol Mészáros István felolvasta Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének a hívekhez szóló levelét is, amelyben a főpásztor arra kéri az időseket, hogy oltassák be magukat a világjárványt okozó betegség ellen.

Sajnos, az elmúlt napokban napvilágot látott Magyarországon az átoltottság megyékre osztott statisztikája, melyből kiderül, hogy Bács-Kiskun megye a legkevésbé átoltottak közé tartozik. Mivel a megye egybeesik az egyházmegye területével, így fel kell hívnunk mindenki figyelmét arra, hogy az ötödik parancs, a „Ne ölj!” megtartásának szellemében, mindenkinek legyen fontos, hogy a koronavírus – járvány elleni védőoltást felvegye, hiszen a fiatalok felelősek az idősekért, de az idősek is felelősek a fiatalokért.”– hangzott a főpásztori üzenet.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


A szentmise végén, a közös imádság után először az atya a templom előtt sorakozó kerékpárokat áldotta meg, majd a főutcai parkolóban álló járművek kerültek sorra, ahol két rendőrautó is kapott a szenteltvízből. Természetesen az áldásból nem maradhattak ki a Kalocsai Kék Lovagok Rendészeti Motoros Egyesület járgányai sem.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV
Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK