2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dolgoznak a Földhivatal elkerített épületén – Mikor kerülhet el onnan a kordon?

Illés György Cinó  |  2019. 06. 18., 18:43

Állványzat jelent meg a Szentháromság téri épületegyütteshez tartozó, bár közigazgatásilag a Szent István utcára bejegyzett, copf stílusú épület mellett. Amint megtudtuk, a most elvégzendő, legalapvetőbb tetőhéjazat-javítási, állagmegóvó munkák befejezése után elbonthatják a járda nagy részét ma még elrekesztő fémkordont.

Emlékezetes: az erősen leromlott állagú épület korábban önkormányzati tulajdonban állt, később állami tulajdonba került annak a csereügyletnek a révén, amely által a Foktői úti laktanya egy részét Kalocsa városa átvette.


Forrás: Illés György Cinó

A tranzakcióra azért került sor, hogy a laktanya északkeleti szegletében kialakítandó, a Vagyonhasznosítási Kft. – korábbi Parkgondozó Kft. – telephelyét majdan befogadó, valamint a laktanya csarnokainak célszerű felújításával megvalósítani tervezett inkubátorháznak is helyet adó iparterület fejlesztéséhez szükséges telket a város birtokba vehesse, mivel a projekteket TOP pályázati forrásból valósítaná meg Kalocsa, amihez a tulajdonosi jogállás elengedhetetlen volt.

Az épület hosszú évek óta siralmas állapotban van, teljes felújításért kiált, amire az önkormányzat nem tudott forrást teremteni, az ingatlancserétől így azt is várta az önkormányzat, hogy az új tulajdonos az épület felújításához – különös tekintettel az épület közszolgálati funkciójára – nagyobb eséllyel tud majd forrást teremteni.

AZ INGATLAN ÁTADÁSA UTÁN NEM SOKKAL KORDON JELENT MEG AZ ÉPÜLET KÖRÜL, AMIRE SOKAN REMÉNYKEDTEK, HOGY EZ AZ ÉPÜLET FELÚJÍTÁSÁNAK ELŐHÍRNÖKE LEHET,

azonban hamar kiderítettük, hogy az intézkedésre egyelőre a gyalogos forgalom biztonságának szavatolása végett került sor, mert a tetőről bármikor hullhat törmelék, veszélyeztetve az épület mellett közlekedőket, a kordon pedig beláthatatlan ideig marad.

MOST ÁLLVÁNYZAT JELENT MEG AZ ÉPÜLET MELLETT,

amelyről megtudtuk, hogy ez még mindig nem a teljes felújítás kapcsán történt, de mégis fontos előrelépést jelenthet:

A MUNKÁSOK A TETŐRE VÉDŐHÁLÓT SZERELNEK FÖL, HOGY MAGAKADÁLYOZZÁK A CSEREPEK LEPOTYOGÁSÁT, VALAMINT A KÚPCSEREPEKET TESZIK HELYRE, HOGY CSÖKKENTSÉK A BEÁZÁS VESZLYÉT, ÉS MEGGÁTOLJÁK A TOVÁBBI ÁLLAGROMLÁST.

A helyszínen tájékozódva megtudtuk, hogy – amennyiben előre nem látható akadály, például váratlanul szélsőségesre forduló időjárás meg nem akadályozza – a most megkezdett munkával már ma, azaz kedden végezhetnek, 

utána pedig

ELTÁVOLÍTHATJÁK A JÁRDÁT ELZÁRÓ FÉMRÁCSOT.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés