2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyén történt tűzesetnek – Itt a vezérigazgató tájékoztatása!

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyén történt tűzesetnek – Itt a vezérigazgató tájékoztatása!
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 13., 08:19

Mint az eset napján beszámoltunk róla, január 8-án, szombaton 13 óra körüli időben tűzre utaló nagy mennyiségű, sűrű füst terjedt a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. Kalocsa, Alkotmány utcai telephelyén, a városi tűzoltó parancsnokságtól mintegy 300 méterre. Ahogy kiderült, a csupán néhány négyzetméterre kiterjedő, zsarátnokszerű tűz egy használaton kívüli gépen keletkezett. Az eseménnyel kapcsolatban Németh Józsefet, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. vezérigazgatóját arról kérdeztük: Mi okozhatta a tüzet, illetve a három településről érkezett tűzoltók elvonulása után mekkora kárral szembesültek?

A vezérigazgató szavai szerint

A híresztelések ellenére nyílt tűzről nem, csak sűrű füstről tudok beszámolni, amelyet a paprikakeverőben engedélyezett pénteki hegesztési munkák után másnap, január 8-án észlelt a személyzet. A tűzoltókat ők riasztották. A paprikakeverő egy olyan berendezés, amely a ledarált paprika egyenletes minőségét biztosítja, de az érintett, a füst centrumában lévő gép használaton kívül volt. Az eset kapcsán a keletkezett kár mintegy 600 kilogramm paprika” – mondta Németh József.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a jelentős ipari létesítményre, annak városközponti elhelyezkedésére figyelemmel a Megyei Műveletirányítás a kalocsai hivatásos tűzoltók mellett a solti és a kiskőrösi lánglovagokat is riasztotta, valamint a helyszínre irányította a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot (KMSZ), továbbá egy magasból mentő és egy vízszállító járművet is.

A város hivatásos tűzoltói a tűzet két vízsugárral gyorsan elfojtották. A tűz alapterülete nem volt nagy, csupán néhány négyzetméter, a füst viszont elárasztotta az épületet. A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően a zárt rendszerben működő malom más részeire nem terjedt át.

A kalocsai tűzoltók a riasztás követően perceken belül a helyszínen voltak, a solti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltó rajok mintegy fél óra elteltével érkeztek, ám akkorra a tüzet a kalocsai kollégáik már lokalizálták, eloltották.
Az oltást követően a katasztrófavédelem munkatársai vizuálisan és hőkamerával is átvizsgálták a többszintes paprikaőrlő helyiségeit, és megkezdték az épület füsttel telítődött részeinek átszellőztetését.

Mint Németh József vezérigazgatótól megtudtuk, immár az anyagi kár nagyságára is fény derült, 600 kilogramm paprika károsodott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés