2017. 12. 16. szombat
Aletta, Etelka
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Nosztalgikus érzések a vendéglátás egy új dimenziójával - A Juca néni csárdája újra neves színfoltja a városnak

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 01., 22:03

Kalocsa és a környékbeli önkormányzatok képviselőinek jelenlétében pénteken délelőtt ünnepélyesen megnyitották Kalocsa vendéglátásának neves színfoltját, a Juca néni csárdáját, amely kívül-belül megújulva, immár nemcsak szezonálisan várja a vendégeket. Szász Annamária, a családi vállalkozásként működő Duna Party Kft. tulajdonos-ügyvezetője köszöntőjében felelevenítette, hogy a vendégek a csárdával és a nagy pajta épülettel újra olyan teret vehetnek birtokba, mely rendkívül sok színvonalas rendezvénynek adott és remélhetőleg ad majd otthont a jövőben.

Szász Annamária portálunknak elmondta: az épületegyüttes megvásárlása, felújítása annak az átfogó családi koncepciónak a része, hogy Kalocsán, úgyis mint a világhírű magyaros népi megjelenítés és a paprika fővárosában újra kell lennie egy olyan helynek, ahol a hagyomány, kultúra, a ránk jellemző gasztronómia, szórakozás és pihenés együtt válik elérhetővé a városunkba látogatók és az itt élők számára.

Ennek jegyében a csárda paraszti hagyományokat idéző külső homlokzata és nádteteje, belső berendezése csak megújult, de mindenben megtartotta eredeti rusztikus formavilágát.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám mint az újra rakott nádtető, a felújított bútorzat, a 21. század igényeihez igazított vizesblokkok, bárpultok és nem utolsó sorban a legújabb technológiával felszerelt konyha mutatja, itt a nosztalgikus érzések már a vendéglátás egy új dimenziójával párosulnak.

A vendégek a Duna-part gyönyörű zöld környezetének ölelésében, kitűnő, akár zárt parkoló igénybevétele mellett szórakozhatnak, fogyaszthatják el az elsősorban magyaros ételekre alapított fogásokat.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

És hogy a Juca néni csárdáját ne csak egyedi megjelenése, harmonikus, vendégbarát kialakítása, nagy rendezvények megtartására is alkalmas alapterülete tegye kiemelkedővé a többi vendéglátóhely közül, mindent megtettek annak érdekében, hogy az itt felszolgált ételek és italok, maga a kiszolgálás is magas színvonalat képviseljen.

A nyitórendezvény alkalmat adott arra is, hogy a tulajdonos üzletasszony bemutassa a kitűnő szakemberek hírében álló szakácsokat: a dunaszentbenedeki Ifj. Kovács Miklós séfet, akinek munkáját Kelp Roland és Dán Adrienn segítik.

Az étlapon szereplő ételek arról árulkodnak, hogy a csárda elsősorban a gasztronómia hagyományos, magyaros ételeit vonultatja fel. 

Mindezt azzal megcifrázva, hogy a kalocsai tradíciókat őrző paprikás ételek és a csárda névadójának, Juca néninek a hírnevét megalapozó Duna-menti (kalocsai) halászlé is vendégbarát áron rendelhető.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ifjabb Kovács Miklós séf bemutatkozásakor arra hívta fel a figyelmet, hogy a város vendéglátásának kuriózumaként a Juca néni csárdájának konyhájában a legújabb konyhatechnológiai eljárást, a szuvidolást is alkalmazzák. Az eljárás lényege, hogy a főzésre előkészített, vákuumban tartott alapanyagot 60 fok körüli, egyenletesen meleg vízfürdőben, akár 6-8 órán keresztül előfőzik, majd azt ezt követően lehet hirtelen átsütni, grillezni. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az alapanyag az ízét, beltartalmát szinte hiánytalanul megőrizze. [Ha valamit rosszul írtam volna, az természetesen nem a séf hibája, csak az én hozzá nem értésem, figyelmetlenségem eredménye - A szerk.]

Fontos változás az újra nyitott Juca néni csárdája életében, hogy nem szezonálisan működik, a tél beköszönte ellenére egész héten, hétvégén hosszabbított nyitva tartással fogadja a vendégeket.

A csárda a közelgő ünnepekre is gondolt,

máris lehet a karácsonyi sültes tálakat rendelni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!
2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén!

Még több friss hír

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 13., 23:11
Gépgyártó vállalkozók figyelem! A múlt csütörtöki közmeghallgatáson állt elő ajánlatával Varga János, fajszi feltaláló, aki találmányának prototípusa elkészítéséhez keres műszaki partnert. A használatos gépekkel szemben törődésmentesen, kevesebb terményszórással dolgozna a gép, amelyet kisüzemben is ideálisan használhatnának.
2017. 12. 13., 22:44
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 12. 15., 16:18
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 14-én Soltvadkert közelében, amelyben egy idős férfi életét vesztette, a balesetnek pedig egy súlyos sérültje is van. Az eset kapcsán napvilágot látott információk szerint, annak kialakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy a kanyarban kisodródott Suzukin, nyári gumik voltak Még >>>
2017. 12. 15., 15:30
A karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez ugyanúgy hozzá tartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa, vagy épp egy mennyei gőzölgő halászlé. Önmagában a sütemény is nagyon karácsonyi, fűszeres illata és különleges íze miatt. A készítése pedig kellemes készülődés az ünnepre. Még >>>
2017. 12. 14., 11:44
A hétvégén, vagyis December 15. és december 17. között fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők az ország területén. Az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket akarják kiszűrni a TISPOL akció keretében. Még >>>
2017. 12. 14., 10:00
Boda József, akit sokan a Paprikából ismernek, többen pedig a focistaként emlegetik. Közösségi oldalán tette közzé ezt az emlékét, amin csapatképe látszik, ahogy írja is: "Ha ránézek erre a csapatképre öröm és bánat jár át. Öröm, hogy láthatom volt munkatársaimat, felidézhetem a megélt emlékeket, de bánat is, mert a játékosok közül már többen nincsenek közöttünk...eltelt 54 év." Még >>>
2017. 12. 13., 20:51
Vérdadás december 18-án, hétfőn Kalocsán az Ökopontban 13-16 óráig. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 botkormány
 2017-11-30 11:43:23
 2 Először: a "Művház" szót kisbetűvel kell írni, mert ebben a formában nem tulajdonnév. (Az már csak apróság, hogy a pont is hiányzik a köz...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. december 1-én elkezdődött Ulan-Udenszki Repülőgépgyár (U-UAZ) által modernizált Mi-171E berepülése. Az „Orosz Helikopterek” holdingba tartozó üzemben a modernizálás során új hajtómű és módosított forgószárny-mechanizmus került a helikopterbe.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.
Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából – még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.
Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.