2018. 03. 25.
Irén, Írisz
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Nosztalgikus érzések a vendéglátás egy új dimenziójával - A Juca néni csárdája újra neves színfoltja a városnak

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 01., 22:03

Kalocsa és a környékbeli önkormányzatok képviselőinek jelenlétében pénteken délelőtt ünnepélyesen megnyitották Kalocsa vendéglátásának neves színfoltját, a Juca néni csárdáját, amely kívül-belül megújulva, immár nemcsak szezonálisan várja a vendégeket. Szász Annamária, a családi vállalkozásként működő Duna Party Kft. tulajdonos-ügyvezetője köszöntőjében felelevenítette, hogy a vendégek a csárdával és a nagy pajta épülettel újra olyan teret vehetnek birtokba, mely rendkívül sok színvonalas rendezvénynek adott és remélhetőleg ad majd otthont a jövőben.

Szász Annamária portálunknak elmondta: az épületegyüttes megvásárlása, felújítása annak az átfogó családi koncepciónak a része, hogy Kalocsán, úgyis mint a világhírű magyaros népi megjelenítés és a paprika fővárosában újra kell lennie egy olyan helynek, ahol a hagyomány, kultúra, a ránk jellemző gasztronómia, szórakozás és pihenés együtt válik elérhetővé a városunkba látogatók és az itt élők számára.

Ennek jegyében a csárda paraszti hagyományokat idéző külső homlokzata és nádteteje, belső berendezése csak megújult, de mindenben megtartotta eredeti rusztikus formavilágát.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám mint az újra rakott nádtető, a felújított bútorzat, a 21. század igényeihez igazított vizesblokkok, bárpultok és nem utolsó sorban a legújabb technológiával felszerelt konyha mutatja, itt a nosztalgikus érzések már a vendéglátás egy új dimenziójával párosulnak.

A vendégek a Duna-part gyönyörű zöld környezetének ölelésében, kitűnő, akár zárt parkoló igénybevétele mellett szórakozhatnak, fogyaszthatják el az elsősorban magyaros ételekre alapított fogásokat.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

És hogy a Juca néni csárdáját ne csak egyedi megjelenése, harmonikus, vendégbarát kialakítása, nagy rendezvények megtartására is alkalmas alapterülete tegye kiemelkedővé a többi vendéglátóhely közül, mindent megtettek annak érdekében, hogy az itt felszolgált ételek és italok, maga a kiszolgálás is magas színvonalat képviseljen.

A nyitórendezvény alkalmat adott arra is, hogy a tulajdonos üzletasszony bemutassa a kitűnő szakemberek hírében álló szakácsokat: a dunaszentbenedeki Ifj. Kovács Miklós séfet, akinek munkáját Kelp Roland és Dán Adrienn segítik.

Az étlapon szereplő ételek arról árulkodnak, hogy a csárda elsősorban a gasztronómia hagyományos, magyaros ételeit vonultatja fel. 

Mindezt azzal megcifrázva, hogy a kalocsai tradíciókat őrző paprikás ételek és a csárda névadójának, Juca néninek a hírnevét megalapozó Duna-menti (kalocsai) halászlé is vendégbarát áron rendelhető.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ifjabb Kovács Miklós séf bemutatkozásakor arra hívta fel a figyelmet, hogy a város vendéglátásának kuriózumaként a Juca néni csárdájának konyhájában a legújabb konyhatechnológiai eljárást, a szuvidolást is alkalmazzák. Az eljárás lényege, hogy a főzésre előkészített, vákuumban tartott alapanyagot 60 fok körüli, egyenletesen meleg vízfürdőben, akár 6-8 órán keresztül előfőzik, majd azt ezt követően lehet hirtelen átsütni, grillezni. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az alapanyag az ízét, beltartalmát szinte hiánytalanul megőrizze. [Ha valamit rosszul írtam volna, az természetesen nem a séf hibája, csak az én hozzá nem értésem, figyelmetlenségem eredménye - A szerk.]

Fontos változás az újra nyitott Juca néni csárdája életében, hogy nem szezonálisan működik, a tél beköszönte ellenére egész héten, hétvégén hosszabbított nyitva tartással fogadja a vendégeket.

A csárda a közelgő ünnepekre is gondolt,

máris lehet a karácsonyi sültes tálakat rendelni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 23., 10:29
Most ragyogó alkalom kínálkozik, hogy lecseréld az elavult, vagy csak megunt csillárokat, más lámpákat és új világító-berendezésekkel dobd fel a lakást! Egy hónapon át a megszokott, széles kínálattal, egyedi lámpákkal, köztük trendi és energiatakarékos darabokkal, valamint most, tavaszi kedvezménnyel várja vevőit Kalocsán a D-Vill! Kattints kupon akciónkért!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 24., 12:15
Február hatodikától két hónapon át tartott a nagy népszerűségnek örvendő programsorozat, ahol a városból és a környékből jól ismert, de közelről talán csak kevesebbek által ismert nők mutatkoztak be. Az orvosok, intézményvezetők, pedagógusok, hivatali dolgozók, népművészek között, bár első ránézésre az élet legkülönbözőbb területein tevékenykednek, valami közös: a siker. Megtudhattuk, hogy ők hogyan élik meg a sikert, mit jelent számukra sikeresnek lenni. Még >>>
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.