2024. 12. 04. szerda
Barbara, Borbála
: 414 Ft   : 394 Ft Benzin: 603 Ft/l   Dízel: 599 Ft/l   Írjon nekünk

Nosztalgikus érzések a vendéglátás egy új dimenziójával - A Juca néni csárdája újra neves színfoltja a városnak

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 01., 22:03

Kalocsa és a környékbeli önkormányzatok képviselőinek jelenlétében pénteken délelőtt ünnepélyesen megnyitották Kalocsa vendéglátásának neves színfoltját, a Juca néni csárdáját, amely kívül-belül megújulva, immár nemcsak szezonálisan várja a vendégeket. Szász Annamária, a családi vállalkozásként működő Duna Party Kft. tulajdonos-ügyvezetője köszöntőjében felelevenítette, hogy a vendégek a csárdával és a nagy pajta épülettel újra olyan teret vehetnek birtokba, mely rendkívül sok színvonalas rendezvénynek adott és remélhetőleg ad majd otthont a jövőben.

Szász Annamária portálunknak elmondta: az épületegyüttes megvásárlása, felújítása annak az átfogó családi koncepciónak a része, hogy Kalocsán, úgyis mint a világhírű magyaros népi megjelenítés és a paprika fővárosában újra kell lennie egy olyan helynek, ahol a hagyomány, kultúra, a ránk jellemző gasztronómia, szórakozás és pihenés együtt válik elérhetővé a városunkba látogatók és az itt élők számára.

Ennek jegyében a csárda paraszti hagyományokat idéző külső homlokzata és nádteteje, belső berendezése csak megújult, de mindenben megtartotta eredeti rusztikus formavilágát.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám mint az újra rakott nádtető, a felújított bútorzat, a 21. század igényeihez igazított vizesblokkok, bárpultok és nem utolsó sorban a legújabb technológiával felszerelt konyha mutatja, itt a nosztalgikus érzések már a vendéglátás egy új dimenziójával párosulnak.

A vendégek a Duna-part gyönyörű zöld környezetének ölelésében, kitűnő, akár zárt parkoló igénybevétele mellett szórakozhatnak, fogyaszthatják el az elsősorban magyaros ételekre alapított fogásokat.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

És hogy a Juca néni csárdáját ne csak egyedi megjelenése, harmonikus, vendégbarát kialakítása, nagy rendezvények megtartására is alkalmas alapterülete tegye kiemelkedővé a többi vendéglátóhely közül, mindent megtettek annak érdekében, hogy az itt felszolgált ételek és italok, maga a kiszolgálás is magas színvonalat képviseljen.

A nyitórendezvény alkalmat adott arra is, hogy a tulajdonos üzletasszony bemutassa a kitűnő szakemberek hírében álló szakácsokat: a dunaszentbenedeki Ifj. Kovács Miklós séfet, akinek munkáját Kelp Roland és Dán Adrienn segítik.

Az étlapon szereplő ételek arról árulkodnak, hogy a csárda elsősorban a gasztronómia hagyományos, magyaros ételeit vonultatja fel. 

Mindezt azzal megcifrázva, hogy a kalocsai tradíciókat őrző paprikás ételek és a csárda névadójának, Juca néninek a hírnevét megalapozó Duna-menti (kalocsai) halászlé is vendégbarát áron rendelhető.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ifjabb Kovács Miklós séf bemutatkozásakor arra hívta fel a figyelmet, hogy a város vendéglátásának kuriózumaként a Juca néni csárdájának konyhájában a legújabb konyhatechnológiai eljárást, a szuvidolást is alkalmazzák. Az eljárás lényege, hogy a főzésre előkészített, vákuumban tartott alapanyagot 60 fok körüli, egyenletesen meleg vízfürdőben, akár 6-8 órán keresztül előfőzik, majd azt ezt követően lehet hirtelen átsütni, grillezni. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az alapanyag az ízét, beltartalmát szinte hiánytalanul megőrizze. [Ha valamit rosszul írtam volna, az természetesen nem a séf hibája, csak az én hozzá nem értésem, figyelmetlenségem eredménye - A szerk.]

Fontos változás az újra nyitott Juca néni csárdája életében, hogy nem szezonálisan működik, a tél beköszönte ellenére egész héten, hétvégén hosszabbított nyitva tartással fogadja a vendégeket.

A csárda a közelgő ünnepekre is gondolt,

máris lehet a karácsonyi sültes tálakat rendelni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 02., 12:26
A jelenlegi energiaárakkal számolva az uszoda üzemeltetésének becsült költsége minimum évi 168 millió forint, ami napi 460 ezer forintot tesz ki minden működési költséggel együtt. Az önkormányzat által működtetett létesítmények közül messze az uszoda a legmagasabb fenntartási költségű.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 12. 04., 07:12
Elérkeztünk a negyedik adventi játéknaphoz. Cikkben található a furfangos vers! Még >>>
2024. 12. 03., 09:45
Egy keceli nő az éjszaka közepén arra eszmélt, hogy valaki kutat a lakásában. Még >>>
2024. 12. 03., 07:00
Ma a harmadik adventi játéknap van. Cikkben található a furfangos vers! Még >>>
2024. 12. 02., 12:36
Az „utángyártással” az elkövetők több mint hetvenmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Még >>>
2024. 12. 02., 07:03
Elérkeztünk a második adventi játéknaphoz. Cikkben található a furfangos vers! Még >>>
2024. 12. 01., 08:00
Ebben az évben sem maradhat el az ablak-nyitógató, hiszen Simó Fanni idén is gondoskodik arról, hogy izgalmasabb legyen gyerekeink számára az adventi időszak! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK