2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Pécsi Vivien képviselő beszámolója a 2020. évről – „Az idei, nehezített pálya ellenére gyarapodott lakóhelyünk”

Illés György Cinó  |  2020. 12. 28., 09:00

Pécsi Vivien a Facebook-oldalán számolt be az idén a körzetében elért eredményekről – benne a meszesi üdülőterületen megvalósult fejlesztésekről –, és kitért a következő évre irányuló tervekre is.

A körzet lakóit megszólítva Pécsi Vivien először általánosságban, később konkrétan, részleteket is érintve ír közösségi oldalán az idei, koronavírus-járvány nehezítette évről, majd a konkrét eredményekre tért, végül a jövőre irányuló terveket ismertette, az alábbiak szerint:

„Szinte hihetetlen, de kicsit több mint egy év telt el azóta, hogy az Önök megtisztelő megbízásából a körzet lakóit képviselhetem önkormányzatunkban! A választásokkor még nem tudtuk, hogy milyen különös év előtt állunk. A korona vírus mindenki életét átírta, de hálás vagyok Önöknek, hogy minden nehézség ellenére segítették munkámat! Nagyon szépen köszönöm Önöknek a rengeteg megkeresést, a segítő szándékot. Nagyon jó érzés azt tapasztalni, hogy ilyen sokan szívükön viselik lakóhelyük sorsát, figyelnek egymásra és közösen tudunk tenni a fejlődésért!

Áttekintve az elmúlt időszakot, úgy gondolom, hogy az idei nehezített pálya ellenére gyarapodott lakóhelyünk.

 • Lakossági kérésre felhelyezésre került két forgalomlassító elem, és két figyelmeztető tábla a Bátyai út és a Vigadó sor közötti Vajas parti utcában, amely azt az igényt kívánja beteljesíteni, hogy a célforgalmú út ellenére, rendkívül gyorsan hajtanak át az autósok, veszélyeztetve ezzel a keskeny autóút szélén éppen tartózkodó gyalogost, nyugdíjas lakót és gyermekeket.
 • Bátyai út és a Meszesi út elágazásánál lévő gyalogos átkelőhelynél új, fénykeretes jelzőtáblák kerületek elhelyezésre, amit sárga villogóval szeretnénk jövőre kibővíteni.
 • A Bátyái úti sarkon lévő üres területre egy parkosított, szabadidő eltöltésére alkalmas kis pihenő került, nem csak a Bátyai úti lakók számára. Ezzel együtt kijavításra került az itt futó járda.
 • A Bátyai úti fahíd elemeinek újrafestése is megtörtént, valamint a Vigadó sori híd elemei is pótlásara kerültek.
 • A Bátyai úti társasházak hátsó udvaránál facsemete ültetésre került sor a nyári melegek enyhítésére, így a lakások árnyékoltabbak lettek.
 • Az önkormányzat csatlakozott együttműködő partnerként a LIFE – környezetvédelmi projekthez. A projekt egy klímavédelmi szempontból előnyös pályázat, mintegy 60 millió forint értékben. A fejlesztésnek köszönhetően a Mogyoró–Málna–Egres–Majoranna–Lencse utcák végében található 5 db vízállásos – egyébként a lakók gondozásában álló, de önkormányzati tulajdonú – terület válhat élhetőbbé. Bemutató gyümölcsös létesült, a BMX pálya felújítása is megtörtént, pavilonok és sütögető helyek létesültek.
 • Kalocsa Város Önkormányzata és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség konzorciumi szerződés keretében valósította meg 48 millió forint támogatási összeg felhasználásával „A Felső- és Alsó-Duna víziturizmusának komplex fejlesztése” megnevezésű pályázathoz kapcsolódó, a Meszes-Duna-parton lévő önkormányzati tulajdonon létesített vízitúra megállóhely és csónaktároló épületét.
 • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Evezős Szövetség közös döntése eredményeként az Önkormányzatnak, mint tulajdonosnak megítélt 20 millió forint összegű támogatást. A felhasználható összeg a „Meglévő kiszolgáló épület bővítése. Egészségügyi szoba és kondicionáló terem kialakítása” felhasználási célra került kiutalásra.


A 2021-ES ESZTENDŐBEN SEM ÁLLUNK MEG, TERVEINK KÖZT SZEREPEL:

 • a Vigadó sori és Bátyai úti hidak virágozása, díszítése a belvárosi hidakhoz hasonlóan,
 • a Szilva sor – Szabó József utca közti híd lemenő járda újítása,
 • védőkorlátok újrafestése a hidaknál és a Vajas partján,
 • a Meszesi úti kerékpár út mentén padok elhelyezése,
 • a Meszesi úti kerékpár út mentén fametszés és –gondozás,
 • valamint játszótér létrehozása a körzetben.


Feladat vár ránk jövőre is! Bíztatom Önöket, hogy járjanak nyitott szemmel, és jelezzék felém bátran észrevételeiket, kéréseiket, ahogy eddig is tették!– írja Pécsi Vivien évértékelőjében, amelyet ünnepi jókívánságaival zár:

Az újévi lendület előtt szeretnék Önöknek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánni! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra! Kívánom, hogy szeretetteljes, békés ünnep köszöntsön mindenkire!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!