2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Schmidt Rajmund képviselő évértékelője – „Sokszor a számunkra apróságnak tűnő dolgok máshol hatalmas örömet jelenthetnek”

Illés György Cinó  |  2020. 12. 31., 08:34

Az 5. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője közéleti Facebook-oldalán tette közzé évértékelőjét. Abban megköszöni a lakosság együttműködését, maga és családja karitatív tevékenységéről is említést tesz, csatlakozásra buzdítva másokat is, majd a körzetében elért konkrét eredményekről is ír, óvodai játszótér-felújítástól kertészeti beavatkozásokon és közlekedéstechnikai fejlesztésen át az illegális hulladéklerakók fölszámolásáig, majd évértékelőjét ünnepi jókívánságaival zárja.

A város és körzete lakóinak megszólítása után beszámolóját a koronavírus témakörének „kikerülésével” kezdi a képviselő, akinek évértékelőjét az alábbiakban formailag szerkesztve, tartalmilag változatlanul adunk közre:

„Számot vetve a 2020-as évvel, kikerülhetetlen a világot sújtó koronavírus, azonban most mégis kikerülöm és köszönetet mondok Önöknek!
Amikor az ember úgy érzi, megérett a feladatra, és szeretne egy közösséget képviselni, gondosan megtervezett koncepciót tart a kezében, az felelősség. Amikor választott képviselője lesz a közösségnek, az megtisztelő. Amikor pedig a munkáját megkezdi, és azt érzi, hogy nagyon sok ember áll mögötte, megkeresik, észrevételeikkel és kéréseikkel segítik a feladatok elvégzésében, újabb célok kitűzésében, az úgy gondolom, áldás.

ÉV VÉGI ÁTTEKINTŐMET ELŐSZÖR IS AZZAL KEZDENÉM, HOGY ŐSZINTÉN KÖSZÖNÖM ÖNÖKNEK EZT AZ ÁLDÁST!

Úgy érzem, nagyon jó viszonyt ápolok a körzetemben élőkkel. Bízom benne, hogy Önök is hasonlóképp gondolják! Sokan tudják Önök közül a telefonszámomat, hívnak fel vagy keresnek meg Facebookon. Talán elcsépeltnek hangzik, de nagyon igaz: megtisztelő a bizalmuk! Ezt a bizalmat meghálálva igyekszem minden kérésnek megfelelni, segíteni vagy továbbítani az önkormányzat felé az igényeiket.

Örömmel tölt el, hogy különösen jó kapcsolatban vagyok Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökével, Sztojka Istvánnal is, hatékonyan segítjük egymás munkáját, így bízom benne, hogy megelégedésre szolgálunk a kalocsai cigányságnak is.

Tudva azt, hogy sok család él méltatlan körülmények között, még inkább szerencsésnek érzem magam, és érzek felelősséget a rossz körülmények között élő embertársainkért. Családommal elkötelezett segítői vagyunk ezeknek az embereknek, több alkalommal is adományoztunk ruhákat és élelmet, illetve iskolakezdéshez tanszert és egyéb felszerelést, amit ezúton is köszönök a szüleimnek! Kérem, aki teheti, csatlakozzon hozzánk és segítsen, mert nagyon sokszor a számunkra apróságnak tűnő dolgok, máshol hatalmas örömet jelenthetnek.

  • Édesapámékkal részt vettünk a Csokonai utcai óvodában lévő játszótér felújítási munkálataiban, védőmaszkokat biztosítottunk a városnak a vírus időszak elején.
  • Visszatérő probléma sajnos a családsegítő bevonása, de igyekszünk a kérdéses eseteket megbeszélni és segíteni.
  • A lakók kérésére kitisztításra került a csatorna elvezető hálózat, illetve a kérésnek megfelelően fűnyírás és gallyazás is megtörtént az önkormányzat és a Vagyonhasznosító Kft. bevonásával.
  • Ugyanilyen lakossági megkeresés volt a Virág utcai lakók kérésére is: a Szőlők közi kereszteződésből kihajtva egy tükörtábla kihelyezésére került sor a biztonságosabb kikanyarodás érdekében.
  • Az elmúlt évben volt egy-két nehéz eset, ez más körzetekben sem ismeretlen és folyamatos harc: az illegális hulladéklerakók felszámolása. Idén sikeresen eltakarítottuk őket és bízunk benne, hogy a jövőre nem kerülnek ki újabb kupacok, és energiáinkat másra fókuszálhatjuk!”


– foglalja össze a 2020. esztendőben végzett képviselői munkáját Schmidt Rajmund, majd évértékelőjét ünnepi jókívánságaival zárja:

„KÍVÁNOK ÖNÖKNEK ÁLDOTT, BOLDOG KARÁCSONYT!
JÓ EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOG ÚJÉVET!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>
2021. 11. 25., 13:46
Így vették birtokukba a gyerekek a kalocsai koripályát - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei