2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Tizedmásodperceken múlt a Sárkányhajó Kupa felnőtt futamain elnyert első három hely sorrendje

Tizedmásodperceken múlt a Sárkányhajó Kupa felnőtt futamain elnyert első három hely sorrendje
Zsiga Ferenc  |  2022. 05. 25., 12:40

Remek hangulatban telt, izgalmakban bővelkedett az immár évtizedes hagyományokkal rendelkező XI. Sárkányhajó Kupa felnőtt futama május 21-én, szombaton. A Kubikus parkot határoló Vajas-szakaszon12 csapat versengett az első helyért, de a kis időkülönbségek miatt nem volt könnyű dolguk a versenybíróknak, gyakran tizedmásodperceken múlt a győzelem. Ilyen kiegyenlített mezőnyre emberemlékezet óta nem volt példa a sárkányhajó versenyek városi történetében.

A pénteki naptól annyiban különbözött a verseny, hogy itt tízfős hajókkal mérték össze erejüket a résztvevők. Szinte az összes futamban, tized másodpercek választották el a hajóba szállt csapatokat.

Az önkormányzat csapata, a „Húzzuk ezerrel” dr. Filvig Géza polgármester vezetésével indult.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A szombati nap azért is különleges volt, mivel még egy soha nem látott eseményt is megcsodálhattak a parton lévő szurkolók: az egyik sárkányhajó a futam közben felborult. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Már az elődöntőbe jutás futama is hatalmas izgalmakat hozott, sokan nem gondolták, hogy az elődöntő még izgalmasabb lehet.
 

Az első futam a címvédő Project X csapata és az Eagels csapata között zajlott. Végig fej-fej mellett haladtak, de az Eagels egy hajszálnyival megelőzte vetélytársát.

AZ UTOLSÓ PÁR HÚZÁSRA ÖSSZEÁLLT A PROJECT X CSAPATA IS, ÉS VÉGÜL EGY TIZED MÁSODPERCCEL ELŐBB ÉRKEZTEK A CÉLBA.

A következő elődöntőben a Kalocsai tekergők ütköztek meg a Feltámadó Titanic csapatával, ahol az előbbi gárda jutott tovább, mindössze kettő tized másodperccel.

Így mintegy 20 perc szünet után a Feltámadó Titanic és az Eagels ütközhetett meg. Egy hatalmas iramú, kemény futamot láthattak a szurkolók; a

FELTÁMADÓ TITANIC CSAPATÁNAK TELJESEN ÖSSZEÁLLT AZ EVEZÉSE, ÉS HÁTRÁNYBÓL MINDÖSSZE NYOLCSZÁZAD MÁSODPERCCEL ÉRTEK ELŐBB A CÉLBA. ÍGY A BRONZÉREM A FELTÁMADÓ TITANIC GÁRDÁJÁÉ LETT.

Az aranyérem sorsa a Kalocsai Tekergők és a Project X csapata között dőlt el, ahol egy szintén izgalmakban bővelkedő futamot láthattunk. 

A Project X csapata mindössze 1 tized másodperccel húzott jobbat ellenfelétől, így megvédte címét és ismét bajnok lett.

Gratulálunk a XI. Sárkányhajó Kupa valamennyi résztvevőjének és külön kis a szervezőknek! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>
2023. 03. 22., 17:03
CsaTTlakozz elnevezéssel új országos rendőrségi kampány indult, amely a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Még >>>
2023. 03. 22., 11:39
Nem csak egyszerű, de gyors is és ráadásul mennyei sütemény! Többször is kipróbált receptet hoztunk nektek, ami Húsvétra is tökéletes választás lehet! Még >>>
2023. 03. 22., 08:06
A Kalocsai járásban több helyen is végez fertőtlenítési és hálózattisztítási munkát a Kiskunvíz. Még >>>