2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Tizedmásodperceken múlt a Sárkányhajó Kupa felnőtt futamain elnyert első három hely sorrendje

Tizedmásodperceken múlt a Sárkányhajó Kupa felnőtt futamain elnyert első három hely sorrendje
Zsiga Ferenc  |  2022. 05. 25., 12:40

Remek hangulatban telt, izgalmakban bővelkedett az immár évtizedes hagyományokkal rendelkező XI. Sárkányhajó Kupa felnőtt futama május 21-én, szombaton. A Kubikus parkot határoló Vajas-szakaszon12 csapat versengett az első helyért, de a kis időkülönbségek miatt nem volt könnyű dolguk a versenybíróknak, gyakran tizedmásodperceken múlt a győzelem. Ilyen kiegyenlített mezőnyre emberemlékezet óta nem volt példa a sárkányhajó versenyek városi történetében.

A pénteki naptól annyiban különbözött a verseny, hogy itt tízfős hajókkal mérték össze erejüket a résztvevők. Szinte az összes futamban, tized másodpercek választották el a hajóba szállt csapatokat.

Az önkormányzat csapata, a „Húzzuk ezerrel” dr. Filvig Géza polgármester vezetésével indult.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A szombati nap azért is különleges volt, mivel még egy soha nem látott eseményt is megcsodálhattak a parton lévő szurkolók: az egyik sárkányhajó a futam közben felborult. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Már az elődöntőbe jutás futama is hatalmas izgalmakat hozott, sokan nem gondolták, hogy az elődöntő még izgalmasabb lehet.
 

Az első futam a címvédő Project X csapata és az Eagels csapata között zajlott. Végig fej-fej mellett haladtak, de az Eagels egy hajszálnyival megelőzte vetélytársát.

AZ UTOLSÓ PÁR HÚZÁSRA ÖSSZEÁLLT A PROJECT X CSAPATA IS, ÉS VÉGÜL EGY TIZED MÁSODPERCCEL ELŐBB ÉRKEZTEK A CÉLBA.

A következő elődöntőben a Kalocsai tekergők ütköztek meg a Feltámadó Titanic csapatával, ahol az előbbi gárda jutott tovább, mindössze kettő tized másodperccel.

Így mintegy 20 perc szünet után a Feltámadó Titanic és az Eagels ütközhetett meg. Egy hatalmas iramú, kemény futamot láthattak a szurkolók; a

FELTÁMADÓ TITANIC CSAPATÁNAK TELJESEN ÖSSZEÁLLT AZ EVEZÉSE, ÉS HÁTRÁNYBÓL MINDÖSSZE NYOLCSZÁZAD MÁSODPERCCEL ÉRTEK ELŐBB A CÉLBA. ÍGY A BRONZÉREM A FELTÁMADÓ TITANIC GÁRDÁJÁÉ LETT.

Az aranyérem sorsa a Kalocsai Tekergők és a Project X csapata között dőlt el, ahol egy szintén izgalmakban bővelkedő futamot láthattunk. 

A Project X csapata mindössze 1 tized másodperccel húzott jobbat ellenfelétől, így megvédte címét és ismét bajnok lett.

Gratulálunk a XI. Sárkányhajó Kupa valamennyi résztvevőjének és külön kis a szervezőknek! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK