2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kék Madár Fesztivál: nulladik nap! – Csütörtökön jazz gálával kezdődött a harmincadik

Helyszín: Sétálóutca
Dátum: 2022. június 09., csütörtök 16:30
Kék Madár Fesztivál: nulladik nap! – Csütörtökön jazz gálával kezdődött a harmincadik

Ma, június 9-én, csütörtökön bontja szárnyát a kerek születésnapos, harmincadik Kék Madár Fesztivál, rendhagyó módon már a nulladik napon is sűrű programmal: a négynapos rendezvénysorozat a sétálóutcában a fél ötkor kezdődő, éjszakába nyúló Jazz-Maratonnal indul, amelyen négy formáció a jazz muzsika négy különböző arcát mutatja meg. Cikkünk alatt letölthető a teljes műsorfüzet, nyitóoldalán Lakatos György édesapjára emlékező gondolataival, benne a fellépők és a programok részletesebb ismertetésével!

Az idei, harmincadik Kék Madár Fesztivál újdonsága, ami részben az Innovációs Központnak köszönhetően valósulhat meg, hogy már a „nulladik napon”, csütörtökön is nívós program fogadja a sétálóutcába kilátogató fesztiváli közönséget, kifejezetten a jazz kedvelőinek kínálva remek csemegét: a négy fellépő formáció négy különböző irányzatot képvisel a műfajon belül – mutatott rá Lakatos György az idei Kék Madár Fesztivált népszerűsítő, programismertető sajtótájékoztatón múlt csütörtökön, ahol mind a négy fellépőről mondott egy-egy gondolatot:

  • A Majercsik Quintett egy fiatal formáció, akik egy kicsit standard jazz stílusban, de saját zenét is játszanak.
  • Második fellépő a Voice Drops – ők kifejezetten vokális jazzt játszanak, illetve énekelnek.
  • A Finucci Brothers a környékbeli jazz-kedvelők körében azért is ismerős lehet, mert Szekszárdon gyakran szoktak játszani, Latin-amerikai, latin jazz stílusban.
  • A nulladik nap záró koncertjét Lakatos Ágnes, a fesztiváligazgató húga és kísérőzenekara, a városunkban már szintén nem ismeretlen Special Zone adja.


Meg kell jegyezni, hogy ezen a fesztiválon közreműködni fog a másik testvérem is, és én is játszani fogok. Nem szokott ez mindig így lenni, nem nagyon szeretem azt, hogyha magunkat nyomjuk ezen a fesztiválon, másrészt játszani is meg szervezni is, ez a kettő nem megy. Most is szerettem volna gyakorolni, hogy felkészüljek, de állandóan csörög a telefonom”– hívta föl a figyelmet szereplőgárda e családi vonatkozására Lakatos György fesztiváligazgató, majd rögtön magyarázatát is adta:

Az, hogy idén mind a hárman játszunk és édesanyám is közreműködni fog, az annak tudható be, hogy talán tudják, tudjátok, hogy édesapám [dr. Lakatos István] tavasszal elhunyt, és az idei fesztivál műsorában nagyon sok műsorszám az az ő tiszteletére, az ő emlékére van”– mondta elérzékenyült hangon a fesztiváligazgató a harmincadik fesztivál szomorú aktualitásáról.

Azt hiszem, mindenki ismerte Kalocsán, becsülte és szerette. Abban bíztam, hogy sikerül neki ezt a fesztivált megérni. Nem sikerült. De biztos vagyok benne, hogy odafent mindent hallani fog, úgyhogy ennek megfelelően fogunk játszani.”A fesztiváligazgató édesapja emlékének szentelte a fesztivál programfüzetének nyitó oldalát is – a teljes műsorfüzet, benne a fellépők és a produkciók részletesebb ismertetésével, a cikk alá görgetve, az ikonra kattintva letölthető!

A NULLADIK NAPI PROGRAMHOZ JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!
A TOVÁBBIAKKAL NAPONTA JELENTKEZÜNK!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK