2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kék Madár Fesztivál: nulladik nap! – Csütörtökön jazz gálával kezdődött a harmincadik

Helyszín: Sétálóutca
Dátum: 2022. június 09., csütörtök 16:30
Kék Madár Fesztivál: nulladik nap! – Csütörtökön jazz gálával kezdődött a harmincadik

Ma, június 9-én, csütörtökön bontja szárnyát a kerek születésnapos, harmincadik Kék Madár Fesztivál, rendhagyó módon már a nulladik napon is sűrű programmal: a négynapos rendezvénysorozat a sétálóutcában a fél ötkor kezdődő, éjszakába nyúló Jazz-Maratonnal indul, amelyen négy formáció a jazz muzsika négy különböző arcát mutatja meg. Cikkünk alatt letölthető a teljes műsorfüzet, nyitóoldalán Lakatos György édesapjára emlékező gondolataival, benne a fellépők és a programok részletesebb ismertetésével!

Az idei, harmincadik Kék Madár Fesztivál újdonsága, ami részben az Innovációs Központnak köszönhetően valósulhat meg, hogy már a „nulladik napon”, csütörtökön is nívós program fogadja a sétálóutcába kilátogató fesztiváli közönséget, kifejezetten a jazz kedvelőinek kínálva remek csemegét: a négy fellépő formáció négy különböző irányzatot képvisel a műfajon belül – mutatott rá Lakatos György az idei Kék Madár Fesztivált népszerűsítő, programismertető sajtótájékoztatón múlt csütörtökön, ahol mind a négy fellépőről mondott egy-egy gondolatot:

  • A Majercsik Quintett egy fiatal formáció, akik egy kicsit standard jazz stílusban, de saját zenét is játszanak.
  • Második fellépő a Voice Drops – ők kifejezetten vokális jazzt játszanak, illetve énekelnek.
  • A Finucci Brothers a környékbeli jazz-kedvelők körében azért is ismerős lehet, mert Szekszárdon gyakran szoktak játszani, Latin-amerikai, latin jazz stílusban.
  • A nulladik nap záró koncertjét Lakatos Ágnes, a fesztiváligazgató húga és kísérőzenekara, a városunkban már szintén nem ismeretlen Special Zone adja.


Meg kell jegyezni, hogy ezen a fesztiválon közreműködni fog a másik testvérem is, és én is játszani fogok. Nem szokott ez mindig így lenni, nem nagyon szeretem azt, hogyha magunkat nyomjuk ezen a fesztiválon, másrészt játszani is meg szervezni is, ez a kettő nem megy. Most is szerettem volna gyakorolni, hogy felkészüljek, de állandóan csörög a telefonom”– hívta föl a figyelmet szereplőgárda e családi vonatkozására Lakatos György fesztiváligazgató, majd rögtön magyarázatát is adta:

Az, hogy idén mind a hárman játszunk és édesanyám is közreműködni fog, az annak tudható be, hogy talán tudják, tudjátok, hogy édesapám [dr. Lakatos István] tavasszal elhunyt, és az idei fesztivál műsorában nagyon sok műsorszám az az ő tiszteletére, az ő emlékére van”– mondta elérzékenyült hangon a fesztiváligazgató a harmincadik fesztivál szomorú aktualitásáról.

Azt hiszem, mindenki ismerte Kalocsán, becsülte és szerette. Abban bíztam, hogy sikerül neki ezt a fesztivált megérni. Nem sikerült. De biztos vagyok benne, hogy odafent mindent hallani fog, úgyhogy ennek megfelelően fogunk játszani.”A fesztiváligazgató édesapja emlékének szentelte a fesztivál programfüzetének nyitó oldalát is – a teljes műsorfüzet, benne a fellépők és a produkciók részletesebb ismertetésével, a cikk alá görgetve, az ikonra kattintva letölthető!

A NULLADIK NAPI PROGRAMHOZ JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!
A TOVÁBBIAKKAL NAPONTA JELENTKEZÜNK!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK