2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Nagyon bevált az online fesztivál, jövőre is lesz, reméljük, csak ráadásnak! – Lakatos György értékelte a 28. Kék Madár Fesztivált

Illés György Cinó  |  2020. 06. 11., 09:31

Fészket rakott Kalocsán, költött – bár idén a virtuális megvalósítás miatt a szokásosnál kevesebbet – és tovaszállt a Kék Madár. A koronavírus-járvány miatt idén a virtuális térbe szorult rendezvény a várakozások fölötti sikerrel zárult: a hétfőn a Facebookon tartott értékelése során Lakatos György fesztiváligazgató 2,5 milliós tiszta – azaz a kiadásokkal csökkentett, a gyermekek gyógyulására fordítható – bevételről számolt be. Ma megtudtuk, a fesztivál egyelőre csak a nézők számára ért véget – bár felvételről ők is újranézhetik –, az utómunkálatok még javában zajlanak.

A hétfői online adásban Lakatos György és Tóth Dani beszélgetéséből derültek ki az idei Kék Madár Fesztivál eredményei. Amint elhangzott, a rendkívüli körülmények közt megtartott fesztivál a jegyárbevételek nélkül is, néhány kreatív akció és közvetlen pénzadományok révén legalább olyan eredménnyel zárult, mint máskor, sőt talán jobban is. Így a gyerekeknek és családjaiknak sem kell nélkülözniük a fesztivál alapítványától remélt támogatást.

A HÉTFŐI ADÁS SORÁN 2,5 MILLIÓ FORINTOS BEVÉTELRŐL SZÁMOLT BE LAKATOS GYÖRGY, VAGYIS AZ ADÁS ZÁRÁSA UTÁN MÉG HÁROMSZÁZEZER FORINT ÉRKEZETT A SZÁMLÁRA.

Azonban a pontos, végleges számokról még most sem tudunk beszámolni, ugyanis Lakatos György tegnap arról tájékoztatta portálunkat, hogy a végső költségvetés még nem készült el. Ez a hétvégére várható, és amint pontosabbat tudunk, közzétesszük.

A gyűjtés több csatornán folyt, kalocsai és környékbeli üzletekben járt körbe a „Kék Madár Gömb” ahova készpénzadományokat bedobva lehetett segíteni az alapítvány célját, vagy külföldről is elérhető bankszámlaszámra is elküldhettük támogatásunkat, emellett piactéri karalábéárveréssel, apró ajándéktárgyak forgalmazásával és hasonló ötletekkel is növelték a szervezők a bevételeket, amint arról az online fesztiválról szóló tudósításunkban is írtunk.

Akkor még 33 ezer nézőről számolhattunk be, mára ez a szám is nőtt,

IMMÁR A NEGYVENEZRET IS MEGHALADJA A FESZTIVÁL NÉZETTSÉGE,

amit, persze, a virtuális tér tett lehetővé, hiszen ekkora, stadionnyi néző Kalocsán sehol sem fért volna el, mégis tény, hogy

MINDEN KORÁBBINÁL TÖBB NÉZŐ KAPCSOLÓDOTT BE AZ IDEI FESZTIVÁL PROGRAMJÁBA.

Lakatos György portálunknak elmondta, hogy az utómunkák talán legkellemesebbje, hogy végigjárja a fesztivál résztvevőit, hogy megköszönje nekik fáradozásaikat, és apró ajándékokkal tegye számukra is még emlékezetesebbé a 2020. évi Kék Madár Fesztivált. Ez a feladat ezen a héten vár rá, miközben nagy elánnal vizsgáztatja a diákjait a zeneakadémián, így elég sűrű a programja.

A hétvégén aztán Kalocsára látogat, hogy az itteni segítőknek, szervezőknek is egy stábvacsorával köszönje meg a közreműködést – amint a hétfői bejelentkezésből kiderült erre a vacsorára Tóth Dani fáradhatatlanul fogja a halakat.
Mire megfő a halászlé, addigra összeáll a végleges kassza, és megszületik a döntés a támogatható pályázatokról is, így a fesztivál idei végleges eredményéről, a támogatottak számáról és a nekik juttatandó összegekről is akkor tud majd tájékoztatást adni.

De az alapítvány számláját addig is dagaszthatjuk, a számlaszám:

11996231-06103369-10000001
IBAN HU46 1199 6231 0610 3369 1000 0001
SWIFT KÓD: GIBAHUHB

Amit viszont most is meg tudott erősíteni:

A SIKER LÁTTÁN ELDŐLT, HOGY JÖVŐRE IS LESZ ONLINE SZÁLA A FESZTIVÁLNAK, HISZEN AZ ÁLTAL SOKKAL TÖBB EMBERT TUDNAK ELÉRNI, AMIT AZ IDEI ALKALOM KÉTSÉGET KIZÁRÓAN BIZONYÍTOTT.

Nem csak Magyarországról, hanem számos helyről külföldről is, például még Stockholmból, sőt, a tengeren túlról Miamiból is nézték az adást, és volt olyan, az adást külföldről követő néző, aki hozzászólásában jelezte, hogy a közvetítés olyannyira elnyerte tetszését, hogy jövőre személyesen is szeretne részt venni a fesztiválon. Szeretettel várjuk, és reméljük, a járványügyi helyzet ennek nem lesz akadálya!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK