2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

XXVIII. Kék Madár „All Stars” online fesztivál – 33 ezer néző

XXVIII. Kék Madár „All Stars” online fesztivál – 33 ezer néző
Illés György Cinó  |  2020. 06. 06., 16:34

A tegnap este nyolc órakor kezdődött „online fesztivált” bő ezer fő élőben követte, ma délelőttre azonban 33 ezerig emelkedett a nézettség. Már az adás kezdetéig is több mint egymillió forint gyűlt, részben a bankszámlára utalt összegekből, részben a „madárgömbbe” dobott adományokból és különféle akciókból – például karalábé-árverésből –, amit a három és fél órás műsor alatt sikerült megduplázni. A hétvégén még lehet csatlakozni az adakozókhoz, a végleges eredményt hétfőn hirdetik majd ki.

Jókora fricskát nyomott a koronavírus orrára Lakatos György fagottművész, fesztiváligazgató és Tóth Dani, az adást közvetítő Hokedli Stúdió tulajdonosa és egyben egyfős személyzete, ugyanis a lelkes közönséggel együtt a járványügyi helyzet közepette is sikerre vitték a Kék Madár ügyét. A tegnap este nyolc és fél tizenkettő között nagy nézettséggel és igazi sztárparádéval zajlott online fesztivál során, illetve azt megelőzően több mint 2,3 millió forintot gyűjtöttek össze a kalocsai és környékbeli beteg gyermekek és családjaik megsegítésére.


A produkciók közti időt a vlogger és a fesztiváligazgató kötetlen beszélgetése töltötte ki, amelynek során rengeteg sztorit elevenítettek föl a fesztivál 28 éves történetéből, kezdve az egésznek alapját adó, tragikus autóbalesettől az első fesztiválok családias hangulatán, az élő állatokkal, nagyzenekarral zajlott operaelőadásokon át, a fellépő hírességekhez kapcsolódó érdekességekig és emlékekig, köztük a korábbi fesztiválok fellépőinek étrendjével.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A fölvetett témákat még csak fölsorolni is sok volna, nemhogy kifejteni, így a legjobban teszik, ha legalább utólag megnézik az eredetileg Lakatos György otthonából, élő adásban ment közvetítés felvételét, amelyet a cikk alá görgetve is megtekinthetnek.

„All Stars”

A cikk címében megjelenő „All Stars” kifejezés a műsor közben elhangzottak szerint az est egyik illusztris előadójától, Presser Gábortól származik, és igen találó, hiszen a fellépők között – azaz a műsorhoz egy-egy korábban máshol nem látott, exkluzív videóval hozzájáruló előadók produkciói közt – hozzá hasonlóan nagy nevek, országos és nemzetközi hírességek sora szerepelt, a könnyűzenétől a komolyzenén át a jazzig, egy kis színművészettel megfűszerezve.
A fellépők névsorát most mellőzzük, mivel már közöltük beharangozó cikkünkben, ezúttal egy [képernyő-] fotógalériával igyekszünk kedvet csinálni a közösségi médiában újra nézhető műsorhoz, vagy a látottak fölidézéséhez.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


„Cseppenként…”

Az adásban elhangzott, hogy több mint hatvanezer forint jött össze a kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola tanárai által készített kékmadaras kitűzőkre leadott megrendelésekből is.
További érdekesség, hogy – tekintettel arra, hogy idén koncertjegy-bevételre számítani nem lehetett, és így kreatív megoldásokra volt szükség – karalábé-árverés során is igyekeztek gyarapítani a bevételeket. Az árverést a kalocsai piacon tartották, és pont az volt, amit a neve sejtet: karalábokra lehetett licitálni, és amint a műsor végén elhangzott, volt, aki ötezer forintot adott egyetlen karalábért.

A fesztivál rendszerint háromnapos – péntek, szombat, vasárnap – ezért

A GYŰJTÉS MA ÉS HOLNAP MÉG FOLYIK,

illetve az után is lehet támogatni az alapítványt, csak épp akkor már a jövő évben elosztásra kerülő büdzsét dagaszthatjuk vele. A segítség akkor is jól jön majd!
Két napig azonban még a fesztivál idei eredményét javíthatjuk –Hölgyek, Urak! Lehet, lehet!
Aki még nem tette meg, az alábbi számlaszámon támogathatják a fesztivál céljait:

11996231-06103369-10000001
IBAN HU46 1199 6231 0610 3369 1000 0001
SWIFT KÓD: GIBAHUHB

Aztán pedig, aki még nem látta, nosza, máris nézheti a rendhagyó Kék Madár Fesztivált, de újranézni is érdemes!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK