2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

XXVIII. Kék Madár „All Stars” online fesztivál – 33 ezer néző

XXVIII. Kék Madár „All Stars” online fesztivál – 33 ezer néző
Illés György Cinó  |  2020. 06. 06., 16:34

A tegnap este nyolc órakor kezdődött „online fesztivált” bő ezer fő élőben követte, ma délelőttre azonban 33 ezerig emelkedett a nézettség. Már az adás kezdetéig is több mint egymillió forint gyűlt, részben a bankszámlára utalt összegekből, részben a „madárgömbbe” dobott adományokból és különféle akciókból – például karalábé-árverésből –, amit a három és fél órás műsor alatt sikerült megduplázni. A hétvégén még lehet csatlakozni az adakozókhoz, a végleges eredményt hétfőn hirdetik majd ki.

Jókora fricskát nyomott a koronavírus orrára Lakatos György fagottművész, fesztiváligazgató és Tóth Dani, az adást közvetítő Hokedli Stúdió tulajdonosa és egyben egyfős személyzete, ugyanis a lelkes közönséggel együtt a járványügyi helyzet közepette is sikerre vitték a Kék Madár ügyét. A tegnap este nyolc és fél tizenkettő között nagy nézettséggel és igazi sztárparádéval zajlott online fesztivál során, illetve azt megelőzően több mint 2,3 millió forintot gyűjtöttek össze a kalocsai és környékbeli beteg gyermekek és családjaik megsegítésére.


A produkciók közti időt a vlogger és a fesztiváligazgató kötetlen beszélgetése töltötte ki, amelynek során rengeteg sztorit elevenítettek föl a fesztivál 28 éves történetéből, kezdve az egésznek alapját adó, tragikus autóbalesettől az első fesztiválok családias hangulatán, az élő állatokkal, nagyzenekarral zajlott operaelőadásokon át, a fellépő hírességekhez kapcsolódó érdekességekig és emlékekig, köztük a korábbi fesztiválok fellépőinek étrendjével.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A fölvetett témákat még csak fölsorolni is sok volna, nemhogy kifejteni, így a legjobban teszik, ha legalább utólag megnézik az eredetileg Lakatos György otthonából, élő adásban ment közvetítés felvételét, amelyet a cikk alá görgetve is megtekinthetnek.

„All Stars”

A cikk címében megjelenő „All Stars” kifejezés a műsor közben elhangzottak szerint az est egyik illusztris előadójától, Presser Gábortól származik, és igen találó, hiszen a fellépők között – azaz a műsorhoz egy-egy korábban máshol nem látott, exkluzív videóval hozzájáruló előadók produkciói közt – hozzá hasonlóan nagy nevek, országos és nemzetközi hírességek sora szerepelt, a könnyűzenétől a komolyzenén át a jazzig, egy kis színművészettel megfűszerezve.
A fellépők névsorát most mellőzzük, mivel már közöltük beharangozó cikkünkben, ezúttal egy [képernyő-] fotógalériával igyekszünk kedvet csinálni a közösségi médiában újra nézhető műsorhoz, vagy a látottak fölidézéséhez.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


„Cseppenként…”

Az adásban elhangzott, hogy több mint hatvanezer forint jött össze a kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola tanárai által készített kékmadaras kitűzőkre leadott megrendelésekből is.
További érdekesség, hogy – tekintettel arra, hogy idén koncertjegy-bevételre számítani nem lehetett, és így kreatív megoldásokra volt szükség – karalábé-árverés során is igyekeztek gyarapítani a bevételeket. Az árverést a kalocsai piacon tartották, és pont az volt, amit a neve sejtet: karalábokra lehetett licitálni, és amint a műsor végén elhangzott, volt, aki ötezer forintot adott egyetlen karalábért.

A fesztivál rendszerint háromnapos – péntek, szombat, vasárnap – ezért

A GYŰJTÉS MA ÉS HOLNAP MÉG FOLYIK,

illetve az után is lehet támogatni az alapítványt, csak épp akkor már a jövő évben elosztásra kerülő büdzsét dagaszthatjuk vele. A segítség akkor is jól jön majd!
Két napig azonban még a fesztivál idei eredményét javíthatjuk –Hölgyek, Urak! Lehet, lehet!
Aki még nem tette meg, az alábbi számlaszámon támogathatják a fesztivál céljait:

11996231-06103369-10000001
IBAN HU46 1199 6231 0610 3369 1000 0001
SWIFT KÓD: GIBAHUHB

Aztán pedig, aki még nem látta, nosza, máris nézheti a rendhagyó Kék Madár Fesztivált, de újranézni is érdemes!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés