2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Helyreállították a mélységet az úttesttől elválasztó védőkorlátot Foktőn – A Közútkezelő egyedi gyártással magyarázza a késlekedést

Helyreállították a mélységet az úttesttől elválasztó védőkorlátot Foktőn – A Közútkezelő egyedi gyártással magyarázza a késlekedést
Zsiga Ferenc  |  2019. 11. 02., 10:08

Október 30-án, szerdán reggel teljes terjedelmében helyreállították, újra cserélték a foktői korforgónál július 30-án éjszaka egy oldalára borult kamion által súlyosan megrongált védőkorlátot. A körforgalom miatt íves útpálya és az annak szélétől mért 8-10 méteres mélység miatt különösen veszélyes útszakaszra október 13-án megjelent cikkünkben hívtuk fel a figyelmet. A Bács-Kiskun Megyei Közútkezelő Kht. reagált írásunkra, de az egyedi gyártás miatt nem tudtak pontos időpontot mondani az új védőkorlát elhelyezésére.

Nem saját érdemünknek tekintjük, de miután nyilvánosságra hoztuk, mintha felpörögtek volna az események a kamion által letarolt védőkorlát helyreállítása ügyében.

Először a megrongálódott korlátszakaszt távolították el a balesetet követő közel két hónap elteltével, majd október 30-án reggel a Közútkezelő Kht. munkatársai a régi nyomvonal mentén elhelyezték az új védőkorlátot.

Bárki, bármilyen járművel közlekedik arra, már csak az út és a csatorna partja közötti 7-8 méteres mélység miatt is vigyázzon!
bővebben ...

A ködös éjszakák, hajnalok, a közelgő tél miatt még éppen időben, így

MÁR NEM LESELKEDIK KÖZVETLEN VESZÉLY AZOKRA A JÁRMŰVEKRE, AMELYEK KÖZÜL ELSŐSORBAN A KAMIONOK KERÉKNYOMAI ÁRULKODNAK ARRÓL, HOGY AZ ÚTPADKÁT IS JÁRJÁK.

Minderről a terelőkorlát sérülései és a hétről-hétre újabb rongálást elszenvedő közlekedési táblák utalnak.

Az őszi betakarítási időszakban különösen megnövekedett, a Pannon Növényolajgyárba irányuló kamionforgalom jelentős terhelést jelent a kétkerekű járművekkel már szinte járhatatlan kritikus útszakaszra.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Annak ellenére van ez így, hogy a nyáron foltszerűen felújítási munkálatokat végeztek a foktői körforgó és a Pannon Növényolajgyár előtti körforgó közötti szakaszon, egyes helyeken a nyomvályúk vállát is lemarták.

Időközben, mint beszámoltunk róla,

MEGKEZDŐDÖTT A TERVEZÉSE A DUNAPATAJNÁL KEZDŐDŐ ÉS GYAKORLATILAG FOKTŐNÉL VÉGET ÉRŐ, A DUNA-MENTI TELEPÜLÉSEKET ÖSSZEKÖTŐ ÚT FELÚJÍTÁSÁNAK.

A tényleges útfelújításnak még nem lehet céldátuma, mert nem írtak ki közbeszerzést a milliárdos nagyságrendű fizikai megvalósításra. Amint értesülünk erről, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei