2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Másodszor futottak a reptéri szentjánosbogarak – A legidősebb futó közel 70 éves, a legfiatalabb nagycsoportos volt a közel százfős mezőnyben

Másodszor futottak a reptéri szentjánosbogarak – A legidősebb futó közel 70 éves, a legfiatalabb nagycsoportos volt a közel százfős mezőnyben
Illés György Cinó  |  2020. 08. 17., 09:31

A legidősebb futó közel 70 éves volt, a legfiatalabb résztvevő pedig még óvodás korú, az édesanyját bringával kísérő nagycsoportos, ötéves Zalán volt az augusztus 15-én megrendezett Éjszakai Reptéri Futáson, amelyet a tavaly hagyományteremtő szándékkal megtartott rendezvény sikerén fölbuzdulva hívtak életre a szervezők, az ACFK Egyesület és Török Töce Tibor „futógráfus”. A közel száz főt számláló mezőny legtávolabbról érkezett futója Táplánszentkeresztről látogatott el városunkba a kivételes futóalkalom kedvéért, míg Kalocsáról 24 fő vállalkozott a távok valamelyikének teljesítésére.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A KÖZEL SZÁZ RÉSZTVEVŐHARMINCNÉGY KÜLÖNBÖZŐ TELEPÜLÉSRŐL ÉRKEZETT A MÁSODIK REPTÉRI FUTÁSRA.

Aki eljött, az a jó közösségben és különleges környezetben és körülmények közötti futás élményén túl egy emlékéremmel gazdagodott, amelyeket Töce elképzelése alapján Karcsák Csilla tervezett.

AZ IDEI ALKALOMRA EGYEDI, LÉZERREL FÁBA GRAVÍROZOTT ÉRMEK KÉSZÜLTEK.

Amint arról akkor tudósításunkban beszámoltunk, tavaly Farkasné Terike által kézzel pingált kalocsai befutóérem volt a részvételért járó jutalom

IDÉN IS 5 KM TÁV VOLT A LEGNÉPSZERŰBB, DE AKADT, AKI A HOSSZABB 10 KILOMÉTERES TÁVOT VÁLLALTA, ÉS A HÚSZ KILOMÉTERES TÁVRA IS AKADT JELENTKEZŐ.

A kezdeti szándék nyomdokában haladva az éjszakai reptérfutás most sem verseny volt, hanem amolyan bulifutás, nyárbúcsúztató örömfutás inkább”– fogalmazott portálunknak Török Töce Tibor, amikor a rendezvény hangulatáról, sikeréről kérdeztük.

[A cikk a videó alatt folytatódik!]


Amint a fenti videón is látható, a rajt előtt egy közös bemelegítésen mozgathatták meg karjaikat és lábaikat a bátor futók Nagyné Ladnai Éva vezetésével, majd este nyolc órakor egy kis tűzijátékra rajtolt el a mezőny, fényt víve a sötét éjszakába.

[A cikk a videó alatt folytatódik!]


Szépen kivolt világítva mindenki, mint az igazi szentjánosbogarak, így a reptér sötét, kivilágítatlan aszfaltja hirtelen népes mezőny fényeivel telt meg.– idézte föl a szervező az esemény hangulatát, amelyen ismét részt vett Gulyás András kerekesszékes, mozgássérült sportoló is, aki már tavaly is itt volt. Ő a futás végén, kis frissítő után már sietett is haza, mert másnap – vasárnap – Szabadszálláson is rajthoz állt egy jótékonysági futáson.

Képgaléria megtekintése (42 db kép)


A FRISSÍTŐ ASZTALNÁL FRISS GYÜMÖLCCSEL ÉS ZSÍROS KENYÉRREL KEDVESKEDTEK A FUTÓKNAK, AKIK CÉLBA ÉRKEZVE FINOM MÁTRAI FORRÁSVÍZZEL, ÜDITŐITALLAL OLTHATTÁK SZOMJUKAT.

A nyárvégi futóünnepet Török Töce Tibor sikeresnek ítélte,a mezőnnyel is elégedett volt, bár megjegyezte, hogy lehettek volna többen is. Ez jövőre remélhetőleg így is lesz, mert az biztosnak látszik, hogy az éjszakai reptéri futások hagyománya szárba szökken, hiszen már meg is hirdette Töce a jövő évi reptérfutás időpontját.

Portálunknak nyilatkozva a szervező előbb még ezúton is köszönetet mondott a támogatóknak, így Kalocsa Város Önkormányzatának, Foktő és Uszód Község Önkormányzatának, a CNC Nagy Kft., a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Pritamin Porta, a Fantázia Manufaktúra, a Karamell Kenyérsütő Kft., az Eper-Zöldség-Gyümölcsüzlet, valamint a Kalocsai Tesco Áruház vállalkozásoknak, a kecskeméti Gong Rádiónak, a kalocsai Bonus-Pressnek és a KALOhíreknek, valamint a bátyai, a kalocsai és az orgoványi polgárőrségnek, a fotósoknak-videósoknak a lebonyolításban való segédkezésükért.

Török Töce Tibor név szerint is köszönetet mondotta tűzijátékért Lengyel Gábornak, az érem elkészítéséért Kohány Szabolcsnak, és – amint mondta –

köszönet a sok-sok lelkes önkéntes segítőnek, édesanyámnak és édesapámnak a sok segítségért és nektek, futóknak akik részt vettetek! Ne feledjétek, találkozunk 2021. augusztus 27-én, vigyünk együtt ismét fényt az éjszakába!”

Képgaléria megtekintése (42 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés