2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fényt vittek a reptér sötét éjszakájába – Először volt éjszakai reptéri futás Kalocsán, világító futókkal!

Illés György Cinó  |  2019. 09. 09., 10:00

Első osztályos általános iskolás volt a mezőny legfiatalabbja, a legtávolabbról a Balaton mellékéről érkeztek résztvevők, egy bajai futótárs pedig egyedi, sötétben is jól látható színes testfestést készített a futók számára, még hangulatosabbá téve az egyébként is különleges futóalkalmat. Közel kétszáz futó vett részt augusztus 30-án, pénteken a kalocsai reptéren hagyományteremtő szándékkal megrendezett éjszakai örömfutáson.

Az ország több mint harminc településéről jöttek futók. A legfiatalabb futó, aki most szeptembertől kezdte meg az iskolai tanulmányait, Kalocsáról érkezett – ő 10 km-es távot teljesített, míg a mezőny rangidőse császártöltési volt, legtávolabbról a Balaton mellől érkezett futó.

A résztvevők Farkasné Terike néni által készített, egyedi, kézzel pingált érmeikkel gazdagabban térhettek haza, amint azt már előre jeleztük beharangozó cikkünkben.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Török Töce Tibor

A profi és amatőr futók 5-10-21 km-es távon indulhattak, ám az nem verseny volt, hanem amolyan örömfutás, amely azonban egyúttal alkalmas volt arra is, hogy a versenyzők fölmérjék állóképességüket, pillanatnyi fölkészültségüket az előttük álló megmérettetésekre.

A rajt előtt egy kis közös bemelegítést vezényelt le Péter Tímea majd Gulyás András kerekes székes futó indította el a mezőnyt.

EXTRA MEGLEPETÉSKÉNT MINI TŰZIJÁTÉK KÍSÉRTE A RAJTOT, ÍGY A VERSENY JELMONDATÁHOZ HÍVEN AZ IS HOZOTT EGY KIS FÉNYT AZ ÉJSZAKÁBA. EHHEZ JÖTT MÉG A SÖTÉTBEN VILÁGÍTÓ TESTFESTÉSÉVEL A BAJAI AKTIVISTA.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A fényes főpróba extra megvilágítást kapott az égiektől
Forrás: Török Töce Tibor


Hagyományteremtő jelleggel rendeztük meg az eseményt, így remélhetőleg lesz folytatása is. A futók számára azért is emlékezetes alkalom volt ez a mostani, mert a környékünkön még sem hasonló reptéri futást, sem éjszakai futást sem rendeztek. Sokan jelezték felém, hogy már most várják, hogy mikor lesz jövőre ilyen alkalom – nyilatkozta portálunknak a futásról Török Töce Tibor főszervező, ezúton is köszönetet mondva Kalocsa városa, valamint Foktő és Uszód községek önkormányzatainak és a rendezvény számos támogatójának.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK