2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Rekord az UltraBalaton futóversenyen – A kalocsai Jakab Kinga a Balatont megkerülő szervátültetettek váltójában

Illés György Cinó  |  2019. 05. 17., 09:32

Egyedülálló rekordot állított fel az FMC Hősök csapata, hiszen a Fresenius Medical Care (FMC) magyarországi cégcsoportjának szervezésében és támogatásával rajthoz álló csapat szervátültetett, illetve dialízissel kezelt sportolókat felsorakoztatva teljesítette az Ultrabalaton 220,1 kilométeres távját – írja portálunknak megküldött sajtóközleményében a csapatot kiállító, dialízis központokat üzemeltető FMC.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy

A CSAPAT EGYIK TAGJA VOLT A KALOCSAI SZÁRMAZÁSÚ JAKAB KINGA IS.

A dializáltak hazai és nemzetközi futó- illetve távgyalogló versenyein rendszeresen induló Jakab Kinga tavaly Calgariban az Európa bajnoki címet is megszerezte, aminek kapcsán vele készült nagyinterjút is közöltünk portálunkon.

A kalocsai Jakab Kinga az EB győzelme után a dobogó legfölső fokán


Az alábbiakban a csapatot fenntartó FMC által kiadott sajtóközlemény folytatását szerkesztett formában tesszük közzé.

A csapattagok közül a legfiatalabb 14, a legidősebb 65 éves volt, akadt, aki két kilométert futott, de olyan résztvevő is volt, aki 21 kilométerrel, vagyis félmaratoni távval vette ki részét a csodálatra méltó teljesítményből.

A csodálatra méltó teljesítmény ráadásul csúcsot is jelent, hiszen az FMC Hősök csapata magyar rekorder lett azzal, hogy Iváncsics Zsolt – a „magyar Forrest Gump” kitűnő ötlete alapján szervátültetett csapatként futotta körbe a Balatont – ilyenre ugyanis korábban még nem volt példa.

Mezei Gergő - az FMC Hősök csapat tagja | fotó: Dr. Grózli Csaba


A csapatot végig kísérte az idén 25 éves magyarországi Fresenius Medical Care ügyvezetője is, aki a versenyzők váltópontra való eljutásában aktívan vette ki a részét. Fontos kiemelni, hogy a céget két, dolgozókból álló csapat is képviselte a sporteseményen, így gyakorlatilag

EGYÜTT FUTOTTAK AZ ORVOSOK ÉS AZ EGYKORI BETEGEK IS.

A Fresenius Medical Care 25 évvel ezelőtt nyitotta meg az első magyarországi dialízis központját, s mára 22 művese központot üzemeltet felelősen, ahol mintegy 600 orvos és ápoló dolgozik a betegekért nap mint nap. A cégcsoport rendszeresen jelen van a hazai futóeseményeken, ahol felhívja a figyelmet a sport egészségmegőrző szerepére illetve, hogy minden ember életében kiemelt jelentősége kell, hogy legyen a rendszeres testmozgásnak és egészséges táplálkozásnak, mivel az egészség a legfőbb értékük, a szervátültetetteknek és művese kezelteknek pedig még fontosabb az egészséges életmód, hogy ők is teljes életet élhessenek.

Szép a hely, nagyon jó a szurkolótábor, és nagyon jó a hangulat. Tényleg minden szuper, csak az emelkedők ne lennének…”– mondta a verseny tapasztalatairól Szendi János, az FMC Hősök csapat tagja.

A Hősök csapatából Szendi Jánost kíséri Iváncsics Zsolt a váltóponthoz | fotó: #DANITOT


A versenyre való felkészüléshez a POLAR Magyarország is nagyban hozzájárult. A cég biztosította a szükséges pulzusmérő eszközöket, amelyek használata azért is volt fontos, mert így biztonságban készülhettek a futók, illetve a HRV-elemzések is nagyban segítették azt, hogy a verseny alatt megfelelő pulzuskontrollal teljesíthessék az FMC Hősök a távot.

Nagy B. József, a POLAR Magyarország ügyvezetője és Szendi János az FMC Hősök csapatából | fotó: Dr. Grózli Csaba

 

A POLAR az eszközök biztosításán túl profi edzői stábbal, Csoma Ferenc, Kárai Kázmér mesteredzők közreműködésével is segítette a futókat. A szakemberek elmondták, a Hősök csapata végig szorgalmasan végezte az edzéseket, példamutató odaadással készült, és az edzők rég találkoztak ilyen kitartó csapattal, nem véletlen, hogy mindenki számára élmény volt a közös munka.

Csoma Ferenc és Kárai Kázmér lelkesítő beszédet tartottak az FMC Hősök csapatának. | fotó: Csányi Anita


Az FMC Hősök csapata a Magyar Szervátültetettek Szövetségének (MSZSZ) nélkülözhetetlen segítségével állt össze. A szövetség nem csak komoly részt vállalt a szervezésben, hanem nagyban osztozott a csapattal a sikerekben is. A szervátültetés életet ment, ám az új élethez új életforma is szükséges, amelyet meg kell tanulni.
A Magyar Szervátültetettek Szövetségének ingyenes „Képzett Beteg Programja” ebben az új élet kialakításában segít, amely adományokból és támogatásokból valósul meg.

ITT A KITŰNŐ PÉLDÁJA ANNAK, HOGY MEGFELELŐ ÉLETMÓDDAL NEMCSAK HOSSZABB ÉS TELJESEBB ÉLETRE, HANEM VALÓDI SPORTTELJESÍTMÉNYRE IS KÉPESEK A SZERVÁTÜLTETETTEK.

Az FMC Hősök csapatának egy része a befutást követően | fotó: Dr. Grózli Csaba


S bár az FMC Hősök csapatának nem az eredmény volt a fontos, a társaság egytől egyig sportemberekből áll, amit jól mutat, hogy az együttes jövőre újra szeretne indulni az UltraBalatonon, célja pedig, hogy megdöntse a mostani, 24:15:14-es csúcsát, tovább javítva ezzel a Magyar rekordon.

Számunkra kiemelt fontosságú, hogy tömegsport rendezvényeken keresztül is kihangsúlyozzuk az egészséges életmód és a mozgás fontosságát, ezzel is erősítve társadalmi szerepvállalásunkat a megelőzésben és üzenni mindenkinek, hogy az egészség a legfőbb érték.”- zárja a közleményt Berkes Attila, a Fresenius Medical Care magyarországi cégcsoport ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK