2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Információs iroda nyílik a Városháza sarkán – Az Infopontban december 1-jétől várják az érdeklődőket

Illés György Cinó  |  2021. 11. 26., 08:05

Tegnap délelőtt 11 órakor adták át az egykori önkiszolgáló bolt helyén nyíló irodát, amely december elsejétől fogadja az ügyfeleket. Egy állandó munkatárs heti 40 órában áll majd az érdeklődők rendelkezésére, és ad naprakész tájékoztatást a város rendezvényeiről, programjairól, jegyeket árusít a jegy.hu oldallal együttműködve, és az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

A Kalocsai Innovációs és Kulturális Központ (KIK) igazgatója, Zsikó Zoltán és dr. Filvig Géza polgármester közösen adták át a kiváló helyen, a Városháza Piros Arany szálloda felőli sarkán található irodát, amely régi hiányt pótol városunkban.
Az ügyvezető bemutatta a sajtó képviselőinek az irodát, amelyen belül két monitoron követhetőek a város aktualitásai, imázsfilmjei, egy további monitort pedig, a kirakatban, az utca felé fordítva helyeztek el. Így be sem kell lépni, hogy megismerhessük az aktuális hirdetéseket. A bútorzat polcain elérhetőek a várost és látványosságait, programjait népszerűsítő prospektusok is.

A kalocsai programok népszerűsítése, a jegyértékesítés mellett turisztikai, kulturális, közművelődési, városüzemeltetési és városmarketing feladatokat is ellát az iroda – mondta Zsikó Zoltán, aki bemutatta az irodában december elsejétől teljes munkaidőben szolgálatot teljesítő Madár Krisztinát, akit kiváló turisztikai szakemberként jellemzett.


Forrás: KALOhírek


Dr. Filvig Géza polgármester a szokásosnál könnyedebb, sportos ruházatban jelent meg az irodaátadón, mivel arra a Művelődési Ház udvarán a mai napon megnyílt korcsolyapálya átadásáról érkezett, és ahol ő maga is csúszkált egy-pár kört a megnyitóra meghívott gyerekekkel. Amint elmondta, sűrű a mai programja is, hiszen ez ma már a második átadója volt, délután kettőkor pedig a TEIT közmeghallgatást tartják.

Fontos a város számára, hogy minél több és minél pontosabb információt tudjunk eljuttatni a lakossághoz, és fogadhassuk a tőlük, illetve a város civil és társadalmi szervezeteitől érkező észrevételeket. Ennek érdekében dr. Jéri Tamással, a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjével, valamint Zsikó Zoltánnal, a KIK igazgatójával egyeztettünk a lehetséges helyszínekről. Így esett a választás erre a helyre.” – mondta dr. Filvig Géza.

A polgármester fölidézte: e hét kedden volt a közmeghallgatás, amelyen az egyik felszólaló sürgette a városban egy olyan információs pont kialakítását, ahol a kulturális rendezvényekről, különböző programokról lehet tájékozódni. Akkor válaszában elmondta: hamarosan nyílik egy ilyen infopont Kalocsán, már csak ezért is örömmel van itt, két nappal később az iroda átadóján. Dr. Filvig Géza megköszönte Zsikó Zoltánnak és dr. Jéri Tamásnak a hatékony együttműködést.

Reméljük, hamar kialakul, ha bárki, bármilyen rendezvényt szervez a városban, annak időpontjáról, és magáról a tervezett programról minél előbb értesíti az információs pontot. Sőt, akár már előzőleg is itt tájékozódik a tervezett eseményekről, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek a programok ütközései.- fogalmazott a polgármester.


Forrás: KALOhírek


Épül a híd, amelynek elkészültével a két part, Tolna megye és Bács-Kiskun megye közötti kulturális és egyéb kapcsolatok javulni, fejlődni fognak, ami rengeteg lehetőséget teremt majd a Duna mindkét oldalán.”- vélekedett Zsikó Zoltán, aki szerint
ebben az irodában jó helye lesz a beérkező információknak, legyenek azok akár a városüzemeltetéssel, városgazdálkodással, kulturális élettel, közművelődéssel kapcsolatosak, hiszen a Vagyonhasznosítási Kft.-vel napi kapcsolatban állnak, és az önkormányzattal is szoros az együttműködés, így bizalommal fordulhatnak az irodához az ügyfelek a várossal kapcsolatos bármely kérdésben, vagy kéréssel, és a város minden belépős rendezvényére itt szerezhetik majd be a jegyet is.


Forrás: KALOhírek


Az ügyvezető azt is elmondta:

KÉSŐBB EGY KIS AJÁNDÉKBOLTOT IS SZERETNÉNEK AZ IRODÁBAN BERENDEZNI, AMELYBEN MINDEN OLYAN TERMÉKET MEG LEHET MAJD TALÁLNI, AMELYEKRE KALOCSA MÉLTÁN BÜSZKE.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK