2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Információs iroda nyílik a Városháza sarkán – Az Infopontban december 1-jétől várják az érdeklődőket

Illés György Cinó  |  2021. 11. 26., 08:05

Tegnap délelőtt 11 órakor adták át az egykori önkiszolgáló bolt helyén nyíló irodát, amely december elsejétől fogadja az ügyfeleket. Egy állandó munkatárs heti 40 órában áll majd az érdeklődők rendelkezésére, és ad naprakész tájékoztatást a város rendezvényeiről, programjairól, jegyeket árusít a jegy.hu oldallal együttműködve, és az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

A Kalocsai Innovációs és Kulturális Központ (KIK) igazgatója, Zsikó Zoltán és dr. Filvig Géza polgármester közösen adták át a kiváló helyen, a Városháza Piros Arany szálloda felőli sarkán található irodát, amely régi hiányt pótol városunkban.
Az ügyvezető bemutatta a sajtó képviselőinek az irodát, amelyen belül két monitoron követhetőek a város aktualitásai, imázsfilmjei, egy további monitort pedig, a kirakatban, az utca felé fordítva helyeztek el. Így be sem kell lépni, hogy megismerhessük az aktuális hirdetéseket. A bútorzat polcain elérhetőek a várost és látványosságait, programjait népszerűsítő prospektusok is.

A kalocsai programok népszerűsítése, a jegyértékesítés mellett turisztikai, kulturális, közművelődési, városüzemeltetési és városmarketing feladatokat is ellát az iroda – mondta Zsikó Zoltán, aki bemutatta az irodában december elsejétől teljes munkaidőben szolgálatot teljesítő Madár Krisztinát, akit kiváló turisztikai szakemberként jellemzett.


Forrás: KALOhírek


Dr. Filvig Géza polgármester a szokásosnál könnyedebb, sportos ruházatban jelent meg az irodaátadón, mivel arra a Művelődési Ház udvarán a mai napon megnyílt korcsolyapálya átadásáról érkezett, és ahol ő maga is csúszkált egy-pár kört a megnyitóra meghívott gyerekekkel. Amint elmondta, sűrű a mai programja is, hiszen ez ma már a második átadója volt, délután kettőkor pedig a TEIT közmeghallgatást tartják.

Fontos a város számára, hogy minél több és minél pontosabb információt tudjunk eljuttatni a lakossághoz, és fogadhassuk a tőlük, illetve a város civil és társadalmi szervezeteitől érkező észrevételeket. Ennek érdekében dr. Jéri Tamással, a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjével, valamint Zsikó Zoltánnal, a KIK igazgatójával egyeztettünk a lehetséges helyszínekről. Így esett a választás erre a helyre.” – mondta dr. Filvig Géza.

A polgármester fölidézte: e hét kedden volt a közmeghallgatás, amelyen az egyik felszólaló sürgette a városban egy olyan információs pont kialakítását, ahol a kulturális rendezvényekről, különböző programokról lehet tájékozódni. Akkor válaszában elmondta: hamarosan nyílik egy ilyen infopont Kalocsán, már csak ezért is örömmel van itt, két nappal később az iroda átadóján. Dr. Filvig Géza megköszönte Zsikó Zoltánnak és dr. Jéri Tamásnak a hatékony együttműködést.

Reméljük, hamar kialakul, ha bárki, bármilyen rendezvényt szervez a városban, annak időpontjáról, és magáról a tervezett programról minél előbb értesíti az információs pontot. Sőt, akár már előzőleg is itt tájékozódik a tervezett eseményekről, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek a programok ütközései.- fogalmazott a polgármester.


Forrás: KALOhírek


Épül a híd, amelynek elkészültével a két part, Tolna megye és Bács-Kiskun megye közötti kulturális és egyéb kapcsolatok javulni, fejlődni fognak, ami rengeteg lehetőséget teremt majd a Duna mindkét oldalán.”- vélekedett Zsikó Zoltán, aki szerint
ebben az irodában jó helye lesz a beérkező információknak, legyenek azok akár a városüzemeltetéssel, városgazdálkodással, kulturális élettel, közművelődéssel kapcsolatosak, hiszen a Vagyonhasznosítási Kft.-vel napi kapcsolatban állnak, és az önkormányzattal is szoros az együttműködés, így bizalommal fordulhatnak az irodához az ügyfelek a várossal kapcsolatos bármely kérdésben, vagy kéréssel, és a város minden belépős rendezvényére itt szerezhetik majd be a jegyet is.


Forrás: KALOhírek


Az ügyvezető azt is elmondta:

KÉSŐBB EGY KIS AJÁNDÉKBOLTOT IS SZERETNÉNEK AZ IRODÁBAN BERENDEZNI, AMELYBEN MINDEN OLYAN TERMÉKET MEG LEHET MAJD TALÁLNI, AMELYEKRE KALOCSA MÉLTÁN BÜSZKE.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK