2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. november 25.
2021. 11. 25., 13:46
Nem jég, de csúszik!
Volt, akinek az első lépések megtételét maga a város polgármestere segítette.

Kalocsán nincs nagy hagyománya a korcsolyázásnak, hiszen lassan felnőtt egy generáció, akik még a természetes vizeken sem tanulhattak korcsolyázni, mivel az enyhe teleken a vizek felszíne nem fagyott be, vagy csak korcsolyázásra alkalmatlan hártya alakult ki ideig-óráig, a műjégpálya létesítése pedig eddig nem járt igazán nagy sikerrel, noha a Kubikus parkban többször is próbálkoztunk már vele. Azonban a fagy, sajnos, elmaradt, így alig nyílt mód a korizásra.

Eddig.
Most az Emika Zrt. támogatásával, a Kalocsai Innovációs Központ szervezésében a Művelődési Ház - egykori Nagyszeminárium - udvarán létesült korcsolyapálya, amelyet ma délelőtt adtak át a nagyközönségnek.

A pálya felületét nagy műanyag elemekből állították össze. Ezért nem is műjégpálya, mert a műjégpályán a jég nem mű, hanem igazi vízjég, csak a hideget csinálják hozzá mesterségesen.
Tehát a műjégpályán igazi jég van, a Kalocsán most először felállított koripályán pedig "műjég", ezért nem is hívhatjuk műjégpályának, hanem "csak" koripályának.
Értik, ugye?

Ha a jég nem is igazi, attól még csúszik, legalábbis a korcsolyák éle alatt. Sokan le is huppantak, legyen ez figyelmeztetés, hogy csak óvatosan!
Volt, akinek dr. Filvig Géza segített az első lépések - vagy inkább csúszások - megtételében, és voltak, akik maguk próbálkoztak, kinek mennyire sikerült.
Ezt videóra is vettük:

 

678

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés