2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kétnapos vidám, programokban gazdag, hőséggel terhelt falunap Homokmégyen - Amerikai futball, kodokan judo is színesítette a programot

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 25., 08:52

Az elmúlt hétvégén, július 22-24-ig országszerte rekord meleget mértek, de a jó előre jelzett, több helyen 100 éves csúcsokat döntő hőmérséklet nem riasztotta vissza a homokmégyieket attól, hogy az ilyenkor szokásos falunapot méltó módon megünnepeljék. Az eseményre számos családhoz távolabbi vidékekről is érkeztek vendégek, így szinte nem volt olyan utca, ahol a szokatlanul nagy számban parkoló autók ne arról árulkodtak volna, hogy jeles esemény zajlik a faluban. A Homokmégyi Falunap ezúttal nem csak a lokálpatrióták igyekezete, a helyi összefogás szép példájaként, hanem a rekord hőségben is kitartó fellépők és közönség révén válhat emlékezetessé. Szombaton a lengedező szél ellenére 40 fok feletti meleget is mértek a rendezvénynek helyet adó sportpálya helyenként azért enyhet adó fái alatt.

A hagyományosan július harmadik hétvégéjén tartott, idén a XXIV. Homokmégyi Falunap pénteki programja ezúttal nem csak egyfajta bemelegítője volt a szombati rendezvénysorozatnak, ugyanis az mindent számba véve akár önállóan is megállta volna a helyét az év egy másik időszakában.

A sportpályán felállított nagysátor színpadán pénteken 17 órakor lépett fel a helyi Kéknefelejcs Asszonykórus, amelyet a lassan elülő taps után hivatásos művészek, Kálmán Henrietta és Geri Tamás operett énekesek műsora követett. Egy óra elteltével az is bebizonyosodott, hogy az operett és a magyar nóta rokon műfajok, így az ezt kedvelő közönségnek érdemes volt kilátogatni a nagysátorhoz. És ha már ott voltak, haza sem mentek, mert vacsoraidő lévén, batyus jelleggel mindenki kedvére eszegethetett, iszogathatott. A Falunap első napját a vállalkozóbb kedvűek Karaoke produkciója zárta.

Szombaton aztán kiteljesedett mindaz, ami a jól bevált forgatókönyv szerint a Homokmégyi Falunap eszenciáját adja. Délelőtt 10 órától 13 óráig véradásra várták a jelentkezőket a Művelődési Házban, de az érdeklődők a hosszabb ideig tartó programok között ott találták az ingyenes lézerharcot, a felállított és autentikus formában berendezett jurta mellett bárki ismerkedhetett az íjászattal. Ezen túl a gyerekeket napközben helytörténeti kvíz, cukorágyúzás, arcfestés, kézműves foglalkozás, ugráló vár, kismotoros akadálypálya várta.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A floorball mérkőzés végén, 13 órakor kezdődött a főként baráti társaságok számára rendezett főzőverseny. A mintegy 10 résztvevő csapat kondérjaiban zömében marha, sertés, szarvas pörkölt készült, a szoros mezőnyben persze ezúttal is inkább a baráti szálak erősítése, a jó hangulat, mint az elért helyezés volt a fontos.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Miközben a főzés előkészületei folytak, 13:30-tól a Homokmégy Storks tartott amerikai futballbemutatót. Ezt követően mutatkozott be a G-Flow Dance és a Dodó Duó. Lakatos Norbi, a Vaklufis műsora, a Kéknefelejcs óvoda előadása éppen a nap legmelegebb órájára esett, de a rekkenő melegben mind a szereplők, mind a közönség derekasan helyt álltak.

A Homokmégyi Általános Iskola néptánc előadása, a Latin Fitness Geri Katival, Gerald Schneider zsonglőr produkciója jól megágyazott a pálya gyepén felterített tataminon Ambrus Attila feketeöves mesteredző irányítása mellett felsorakozó Homokmégy Kodokan Judo Sportegyesület generációkat ötvöző, a legkisebbekkel kezdődő bemutatójának.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A Homokmégyi hagyományőrző Néptánc Együttes ezúttal vendégfellépőkkel adott műsort, az amúgy is látványos produkció színvonalát Romsics Dániel és Romsicsné Móricz Anita Fülöp Ferenc - díjas táncosok emelték.

A műsor végén Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester mind az érintett, mind a közönség számára meglepetésként Homokmégy Községért Díjban részesítette a helyszínre furfangos módon odacsalt Karcsák László helyi vállalkozót, aki nemrégiben azzal szerzett hírnevet, hogy megszervezte a helyi katolikus templom toronyórájának teljes körű felújítását, amiről mi is beszámoltunk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A kitüntetettet egy az őt méltató verssel is köszöntötték.

A főzőverseny eredményhirdetése után, 20 órától a nagysátort megtöltő közönségnek a kalocsai No Limit adott koncertet, a vidám, programokban gazdag Homokmégyi Falunap éjfél után zárult.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK