2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kétnapos vidám, programokban gazdag, hőséggel terhelt falunap Homokmégyen - Amerikai futball, kodokan judo is színesítette a programot

Zsiga Ferenc  |  2022. 07. 25., 08:52

Az elmúlt hétvégén, július 22-24-ig országszerte rekord meleget mértek, de a jó előre jelzett, több helyen 100 éves csúcsokat döntő hőmérséklet nem riasztotta vissza a homokmégyieket attól, hogy az ilyenkor szokásos falunapot méltó módon megünnepeljék. Az eseményre számos családhoz távolabbi vidékekről is érkeztek vendégek, így szinte nem volt olyan utca, ahol a szokatlanul nagy számban parkoló autók ne arról árulkodtak volna, hogy jeles esemény zajlik a faluban. A Homokmégyi Falunap ezúttal nem csak a lokálpatrióták igyekezete, a helyi összefogás szép példájaként, hanem a rekord hőségben is kitartó fellépők és közönség révén válhat emlékezetessé. Szombaton a lengedező szél ellenére 40 fok feletti meleget is mértek a rendezvénynek helyet adó sportpálya helyenként azért enyhet adó fái alatt.

A hagyományosan július harmadik hétvégéjén tartott, idén a XXIV. Homokmégyi Falunap pénteki programja ezúttal nem csak egyfajta bemelegítője volt a szombati rendezvénysorozatnak, ugyanis az mindent számba véve akár önállóan is megállta volna a helyét az év egy másik időszakában.

A sportpályán felállított nagysátor színpadán pénteken 17 órakor lépett fel a helyi Kéknefelejcs Asszonykórus, amelyet a lassan elülő taps után hivatásos művészek, Kálmán Henrietta és Geri Tamás operett énekesek műsora követett. Egy óra elteltével az is bebizonyosodott, hogy az operett és a magyar nóta rokon műfajok, így az ezt kedvelő közönségnek érdemes volt kilátogatni a nagysátorhoz. És ha már ott voltak, haza sem mentek, mert vacsoraidő lévén, batyus jelleggel mindenki kedvére eszegethetett, iszogathatott. A Falunap első napját a vállalkozóbb kedvűek Karaoke produkciója zárta.

Szombaton aztán kiteljesedett mindaz, ami a jól bevált forgatókönyv szerint a Homokmégyi Falunap eszenciáját adja. Délelőtt 10 órától 13 óráig véradásra várták a jelentkezőket a Művelődési Házban, de az érdeklődők a hosszabb ideig tartó programok között ott találták az ingyenes lézerharcot, a felállított és autentikus formában berendezett jurta mellett bárki ismerkedhetett az íjászattal. Ezen túl a gyerekeket napközben helytörténeti kvíz, cukorágyúzás, arcfestés, kézműves foglalkozás, ugráló vár, kismotoros akadálypálya várta.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A floorball mérkőzés végén, 13 órakor kezdődött a főként baráti társaságok számára rendezett főzőverseny. A mintegy 10 résztvevő csapat kondérjaiban zömében marha, sertés, szarvas pörkölt készült, a szoros mezőnyben persze ezúttal is inkább a baráti szálak erősítése, a jó hangulat, mint az elért helyezés volt a fontos.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Miközben a főzés előkészületei folytak, 13:30-tól a Homokmégy Storks tartott amerikai futballbemutatót. Ezt követően mutatkozott be a G-Flow Dance és a Dodó Duó. Lakatos Norbi, a Vaklufis műsora, a Kéknefelejcs óvoda előadása éppen a nap legmelegebb órájára esett, de a rekkenő melegben mind a szereplők, mind a közönség derekasan helyt álltak.

A Homokmégyi Általános Iskola néptánc előadása, a Latin Fitness Geri Katival, Gerald Schneider zsonglőr produkciója jól megágyazott a pálya gyepén felterített tataminon Ambrus Attila feketeöves mesteredző irányítása mellett felsorakozó Homokmégy Kodokan Judo Sportegyesület generációkat ötvöző, a legkisebbekkel kezdődő bemutatójának.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A Homokmégyi hagyományőrző Néptánc Együttes ezúttal vendégfellépőkkel adott műsort, az amúgy is látványos produkció színvonalát Romsics Dániel és Romsicsné Móricz Anita Fülöp Ferenc - díjas táncosok emelték.

A műsor végén Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester mind az érintett, mind a közönség számára meglepetésként Homokmégy Községért Díjban részesítette a helyszínre furfangos módon odacsalt Karcsák László helyi vállalkozót, aki nemrégiben azzal szerzett hírnevet, hogy megszervezte a helyi katolikus templom toronyórájának teljes körű felújítását, amiről mi is beszámoltunk.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A kitüntetettet egy az őt méltató verssel is köszöntötték.

A főzőverseny eredményhirdetése után, 20 órától a nagysátort megtöltő közönségnek a kalocsai No Limit adott koncertet, a vidám, programokban gazdag Homokmégyi Falunap éjfél után zárult.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK