2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ülésezett a TEIT – Kalocsán közmeghallgatást, Gerjenben TEIT-napot tartanak

Zsiga Ferenc  |  2016. 05. 04., 08:30

A paksi városházán május 3-án, kedden ülésezett a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás, amely valószínűleg történetében először csak a félévi költségvetését fogadta el. Még éppen időben, hogy a vállalt kötelezettségeivel járó feladatait, egyebek mellett a lakosság tájékoztatásával kapcsolatosakat határidőre teljesíteni tudja. Ám ezen kívül is számos fontos döntés született, egyebek mellett júniusban közmeghallgatást és TEIT-napot is tartanak.

A polgármesterek dr. Bálint József, a TEIT elnöke előterjesztésére egyhangú szavazattal elfogadták a Társulás féléves költségvetését, valamint az annak részét képező, az egyes médiumokkal ugyancsak fél évre szóló, a kommunikációs szerződésekhez kapcsolódó média-támogatásokat. A Duna jobb és bal partján működő orgánumokkal hamarosan összesen 5 millió 220 ezer forint összegben kötik meg a lakosság tájékoztatásáról szóló szerződéseket. Így már nincs akadálya annak, hogy a hagyományos TEIT újság – az első félévben két alkalommal – a postaládákba kerüljön.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Amint az elnök elmondta: a TEIT feladatai közé tartozik egy, az önkormányzatokéhoz hasonló közmeghallgatás megtartása. Ennek időpontját a tagok 2016. június 24-ében (péntek), helyszínének a kalocsai TEIT Tájékoztató Központot (ÖKO pont) határozták meg.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ettől minden bizonnyal sokkal nagyobb és színesebb programot kínál a Gerjenben június 25-én (szombaton) tartandó egész napos TEIT-nap. A rendezvény méltó megtartása érdekében, dr. Bálint József javaslatára ad-hoc bizottságot hoztak létre. Elnöke Romhányi Károly, Gerjen polgármestere, tagjai Iker Ibolya Pusztahencse, valamint Katona György, Géderlak polgármestere. A rendezvény megtartására 3 millió 250 ezer forintot biztosítottak, az érdeklődőket természetesen a Duna jobb partjáról is várják majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK