2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az ország legjobb tűzvizsgálói a Bács megyeiek

2016. 09. 22., 18:10

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság harmadik alkalommal rendezte meg Székesfehérváron a tűzvizsgálók országos versenyét. A fővárosi és a tizenkilenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a Honvédelmi Minisztérium hatósági főosztály szakemberei – negyvenkét versenyző – előbb elméletben, majd gyakorlatban mérték össze tudásukat. A 2016-os versenyt a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata nyerte, Farkas Sándor tű. alezredes és Papp Csaba tű. százados. A csapat a legjobb helyszíni szemléért járó különdíjat is elhozta az országos versenyről.


Forrás: Farkas-Bozsik Gábor / Katasztrófavédelem

A tűzvizsgálat egy összetett, precíz szakmai elemekből felépülő munkafolyamat. A tűzeseti helyszíni szemlétől, az adatok, tények megfelelő rendszerezésével feltárt fizikai és kémiai folyamatoktól, logikus következtetések útján jut el a tűz keletkezési okának megállapításához. Ez a munka komoly szakmai tudást, felkészültséget és gyakorlatot igényel. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektet e szakterületen dolgozó hivatásos állomány tudásának fejlesztésére, az érintett civil szakértők munkáját is segítő szakmai konferenciák és gyakorlatok rendszeres szervezésére.

Az idei országos verseny az elméleti tudás felmérésével kezdődött, az indulók egyenként adtak számot ismereteikről. A tesztkérdéseket gyakorlott tűzvizsgáló szakemberek állították össze. Ezeket három gyakorlati feladat követte: a tárgyfelismerés, a szemletárgy-lefoglalás és a helyszíni szemle. A tűzvizsgálóknak első körben hat kiégett háztartási berendezésről kellett megállapítaniuk, hogy okozták-e a tüzet, vagy csak kárt tettek bennük a lángok, majd az adott helyszíneken talált szemletárgyak lefoglalásának helyes módját kellett bemutatniuk. Az egész napos megmérettetés utolsó feladataként a verseny leglátványosabb feladata várt az indulókra – az elmúlt két alkalommal ellentétben ugyanis a szervezők ezúttal nem egy előre berendezett helyiségben keltettek lángokat, hanem egy akkumulátor-hibás és egy benzinnel leöntött autót gyújtottak fel, majd a csapatoknak sorsolás után el kellett végezniük az egyik jármű teljes körű helyszíni szemléjét.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés