2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fertőtlenítő permetezőegységeket adományozott Kiskőrösnek a Megyei Polgári Védelmi Szövetség

Fertőtlenítő permetezőegységeket adományozott Kiskőrösnek a Megyei Polgári Védelmi Szövetség
Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 23., 13:20

Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke az új koronavírus elleni hatékonyabb közterületi védekezés érdekében három darab, utántöltővel ellátott, egy feltöltéssel akár nyolc órán át használható elektromos permetezőegységet adományozott május 21-én a Kiskőrösi Járási Mentőcsoport részét képező helyi önkéntes tűzoltó egyesületnek. Az egyesület, egyben a mentőcsoport tagjai a hét két napján önkéntesen végzik a város közterületeinek, közterületi bútorainak, immár játszótereinek fertőtlenítését, így nagy hasznát veszik a védekezésbe már szombaton bevont eszközöknek.

Az adományt az egyesület részéről Jankovics Zsolt elnök, az önkéntes tűzoltó egyesületet támogató Kiskőrös Város Önkormányzata nevében Domonyi László polgármester vette át.

A berendezésekről szólva Mészáros Zoltán elmondta: a három elektromos egységgel nem csak fizikailag lesz könnyebb a hosszabb idejű munkavégzés. A gépnek a hagyományos hátipermező-gépekhez képest szabályozható a nyomása, egyenletesebb a szórásképe, ezáltal

AZ ADOMÁNYKÉNT ÁTADOTT HÁROM ESZKÖZZEL JOBB ÉS HATÉKONYABB LESZ A MINŐSÉGI FERTŐTLENÍTÉS.


Kiskőrösön a fertőtlenítés hidrogén-peroxid vizes oldatával történik, amely egyrészt megfelelő hatékonyságú fertőtlenítést biztosít, másrészt vízre és oxigénre bomlik le, így nem keletkezik olyan szermaradvány, amely a környezetet, az emberi egészséget veszélyeztetné.

Az elnök hozzátette: a berendezéseket a megyei polgári védelmi szövetség saját forrásból szerezte be. A kapcsolat a kiskőrösiekkel régmúltra tekint vissza. A megyei polgári védelmi szövetség mind a települési, mind a járási és a megyei mentőcsoportok gyakorlatait támogatja. A kiskőrösi járási mentőcsoportnak is volt rendszerbeállító gyakorlata, amelyet szakemberekkel és anyagilag is támogattak. Innen is a jó kapcsolat.

Amennyiben a megye másik mentőcsoportjai is jelzik az igényüket, akkor nyitottak arra, hogy a felmerült szükségletet ott is kielégítsék.


A szakember hangsúlyozta: a mentőcsoportokat azért hozták létre, hogy az adott településen, térségben bekövetkezett természeti, civilizációs veszélyhelyzet esetén, például egy nagyobb szélviharban, amikor tömegesen jelentkeznek a káresemények, és a katasztrófavédelem, tűzoltóság nem tud minden egyes helyen gyorsan beavatkozni, legyen egy helyi erő, amely kellő felszereltséggel, kiképzett emberekkel rendelkezik és öntevékenyen elvégzi a mentési feladatok egy részét. Azaz kisegíti a katasztrófavédelem hivatásos erőit – mondta az elnök.

Domonyi László polgármester az adomány átvételekor köszönetét fejezte ki és emlékeztetett arra: Magyarországon a koronavírus-járvány kapcsán Kiskőrös városban kezdődött meg először a közterületek fertőtlenítése.

POLGÁRMESTERI RENDELKEZÉSRE A VÁROSBAN A HÉT HAT NAPJÁN, A FORGALMASABB KÖZTERÜLETEKET, PÉLDÁUL ORVOSI RENDELŐK, BUSZMEGÁLLÓ, BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOK, ISKOLÁK, ÓVODÁK KÖRNYEZETÉT, A JÁTSZÓTEREK MEGNYITÁSÁVAL IMMÁR A JÁTSZÓTEREKET, KÖZTERÜLETI BÚTOROKAT FERTŐTLENÍTIK.

Ezzel a munkával a járvány enyhülésével sem állnak le. A feladatot a város intézménye, szerdán és szombaton a helyi önkéntes tűzoltó egyesület munkatársai végzik. A környezetbarát, azonnal lebomló, az emberi egészségre nem veszélyes fertőtlenítőszert az önkormányzat erre elkülönített alapjából szerzik be, illetve biztosítják az önkéntes tűzoltó egyesületnek is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés