2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nagysikerű húsvétváró kiskőrösi Agrár Expó kalocsaiakkal – Közel 90 termelő vonultatta fel legjobb, legfinomabb termékeit

Zsiga Ferenc  |  2023. 04. 03., 08:50

Április 1-jén és 2-án a városi sportcsarnok és környéke adott otthont a kiskőrösi XIV. Duna-Tisza közi Agrár Expónak. A húsvéti ünnepek előtt mások mellett számos kalocsai termelőtől kiválóbbnál kiválóbb minőségű füstöltárut, sajtokat, mézeket, lekvárokat, gyümölcsleveket, borokat és minden más ínyencséget vásárolhattunk. Az agrárium hagyományosan jeles eseményén a Kalocsáról és környékéről érkező termelők a kiállítók közel egyharmadát tették ki, így bátran mondhatjuk, az idei expón felülreprezentált volt a város. Az Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója és Font Sándor országgyűlési képviselő által megnyitott vásáron Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere alkalmat talált arra, hogy külön is köszöntse az Expón a kezdetektől fogva jelen lévő, kiváló húskészítményeivel a vásárlók, visszatérő vásárlók körében népszerű, Bátyán húsüzemmel rendelkező kalocsai Rácz József hentest és családját.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

A vendégeket és a mintegy 91 kiállítót elsőként Domonyi Lászlópolgármester köszöntötte, aki bejelentette, hogy a megvalósítás végső szakaszába lépett a fedett piaccsarnok projekt, így még az idén Kiskőrösön is európai színvonalú piaccsarnok fogadja a vásárlókat. A polgármester szerint a méretében is figyelemre méltó fedett vásárcsarnok a jövőben megrendezésre kerülő agrár expóknak is helyet adhat majd.

Font Sándor,a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke a nagyobb nyilvánosság előtt is elismerését és köszönetét fejezte ki Nagy Tamásnak és családjának, munkatársainak azért az évtizedeken átívelő, kitartó és lelkiismeretes munkáért, ami a térség legnagyobb ilyen jellegű,  nagy elismerésnek örvendő expóját életben tartja. A képviselő hangsúlyozta: a magyar élelmiszer kiváló minőségét elsősorban a helyben előállított termékek adják. A termelőknek mostanában nehéz gazdasági körülmények között kell helytállniuk, sajnos ők és a vásárlók is az orosz-ukrán háború okozta áremelkedéseket egyre kevésbé tudják tolerálni. Ezen a mielőbbi béke változtathatna- szögezte le a képviselő. Az expót Ondré Péter, az Agrár Marketing Centrum igazgatója nyitotta meg, majd a vendégek és a térség polgármesterei bejárták a vásárterületet, beszélgettek a termelőkkel és a látogatókkal. 

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A vendégek a szabadtéri kiállításon a legújabb mezőgazdasági gépeket, köztük a magyar traktort, más haszon és személygépjárműveket tekinthettek meg. 

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A szervezők déltájban mindkét napon finom bográcsos ételeket kínáltak, pacal-, birka -, és vaddisznópörköltet, egységes 2990 Ft/adag áron. A hosszú sorok azt bizonyították, hogy a szakácsok ezúttal is helytálltak. Szombaton és vasárnap délután neves sztárok szórakoztatták a közönséget. Április 1-jén Csonka András lépett színpadra, 2-án az ABBA Sisters elevenítette fel a legendás svéd együttes örökzöldjeit.

Az expó kísérő rendezvényeként tartották meg a XXVII. Országos Kadarka Borversenyt, amelynek eddig valamennyi alkalommal az István Borház adott helyet. Mint emlékezetes, a nemzetközi hírű Kadarka Borversenyt Csengődi István, a borászat vezetője Kósa Gyula ötlete nyomán szervezi meg évről évre.
A vincelléreket is képző kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakközépiskola emeletén nyolcvan bort kóstolt a szakemberekből álló zsűri. A borversenyről, amelyen Frittmann János, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke köszöntötte a jelenlévőket, külön cikkben számolunk be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK