2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Élet a választások után – Több ideje jut a családra Suhajda Krisztiánnak

Élet a választások után – Több ideje jut a családra Suhajda Krisztiánnak
Illés György Cinó  |  2018. 10. 05., 20:16

Suhajda Krisztiánnal a tavaszi országgyűlési választásokon térségünkben a Jobbik által állított képviselő-jelöltjével folytatott telefonbeszélgetésünk során megtudtuk: a szerdai sajtótájékoztatón – amelyet pártja elnökhelyettese és frakcióvezető-helyettese tartott városunkban – családi okból volt kénytelen távol maradni, ám a szervezés az ő feladata volt. A választásokon körzetünkben második helyen végzett volt képviselő-jelöltet egyúttal arra is megkértük, hogy értékelje a választások után kialakult helyzetet, beleértve a Mi Hazánk Mozgalom kiválását és a pártból való tagkilépéseket, illetve saját terveiről és ambícióiról is kérdeztük Suhajda Krisztiánt, a Jobbik Kalocsa-Kiskőrös egyéni választókerületi elnökét.

Élet a választások után című sorozatunk második fejezeteként a Jobbik által indított jelöltre most annak kapcsán kerítettünk sort, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, és Szávay István a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese csapat- és imázsépítő körútjuk részeként sajtótájékoztatót tartott Kalocsán aktuális kérdésekről, kiemelten a Sargentini-jelentésről és a Jobbik jövőbeni politikájáról, annak fókuszában a múlt hétvégi programalkotó pártkongresszuson elfogadott Nemzeti Ellenállási Kiáltvánnyal.

A pártjából a választások után történt kilépésekre, illetve a megalakult új párttal, a Mi Hazánk Mozgalommal kapcsolatos meglátásaira vonatkozó kérdésünkre Suhajda Krisztián saját szűkebb pátriájára összpontosítva válaszolt, mondván, Bács-Kiskun megyében nem történtek tömeges kilépések, csak szórványos esetekről, vagy arról sem beszélhetünk.

Elismerte, hogy néhány korábban lelkes tag passzívabb lett, kevesebb aktivitást mutat ami azonban részben személyes, magánéleti okokkal is magyarázható, másrészt – amint a volt képviselő-jelölt fogalmazott –

SOKAN ELBIZONYTALANODTAK, AMI SUHAJDA KRISZTIÁN SZERINT TERMÉSZETES, AZOK UTÁN, HOGY A KAMPÁNYBAN A PÁRTNAK RENGETEG SÁRDOBÁLÁST, MOCSKOLÓDÁST KELLETT ELVISELNIE, RÁADÁSUL A PÁRTELNÖK IS LEMONDOTT.

Ez sokkolta a tagságot, ez tény, ráadásul csalódottak a választások eredménye láttán, amit a Jobbik kudarcként élt meg, főleg a túlzott elvárások miatt.

Az azóta eltelt fél évet Suhajda úgy ítélte meg, hogy az sok is, meg kevés is, mert nyári időszak volt, ami a párt életében a legkevésbé aktív időszak.

A tagságnak és szimpatizánsoknak más elfoglaltsága, munkája van, a gyerekek nyári szüneten, rájuk kell vigyázni, mások a szabadságolások miatt vannak távol, miközben a mezőgazdászoknak a földeken körmére ég a munka, így kevesebbet foglalkoztak az emberek a politikával. Aki foglalkozott is, az is óvatosabban annál, mint amilyen nagy hanggal megalakult a Mi Hazánk Mozgalom.

– fogalmazott Suhajda Krisztián, akinek az új formációval való kapcsolata kevésbé egyértelmű, mint a pártja városunkba látogatott elnökhelyettesének, Gyöngyösi Mártonnak, aki a szerdai sajtótájékoztatón az új párt kommunikációját és tevékenységét egyértelműen és kizárólag a Jobbik kritikában látta megnyilvánulni, amivel szerinte a szakadár formáció a Fidesz KDNP érdekeit szolgálja.

Gyöngyösi Márton Szávay István országgyűlési képviselő vendégeként, országjáró útja Bács-megyei állomásainak egyikeként tartott Kalocsán sajtótájékoztatót. A két politikus a Sargentini-jelentésről, a párt ügyeiről, a hétvégén tartott programalkotó kongresszus tapasztalatairól, az ott elfogadott kiáltványról szólt, majd találkozott az itteni párttagsággal, a párt egységének erősítésén is fáradozva.
bővebben ...

Suhajda Krisztiánnak azonban a Mi Hazánk tagjaival sincs rossz kapcsolata:

Én egyébként ott se vagyok rosszban senkivel, ismerek mindenkit, sőt, kaptam olyan jelzést tőlük is, hogy szívesen látnának soraikban. De számítottak rám itt is, ösztönzést kaptam arra is, hogy adjam be a pályázatomat a régiós pártigazgatói posztra.

Ezt a pályázatot azonban nem adta be, hanem maradt választókerületi elnök, ám többlet feladatot egyelőre nem kíván vállalni.

A fölvállalt feladataimat elvégzem, de semmiképpen sem szeretnék olyasmire vállalkozni, amit nem tudok teljesíteni. Nincs annál rosszabb egy párt életében, mint amikor valaki nem teljesíti, amit elvállalt.
Három gyermekünkkel élünk otthon, a legkisebb négy, a középső tíz, a nagyobb 14 éves, mellette a munka, és ehhez jönnének hozzá a párfeladatok. A jelenlegi családi állapotom pedig pont azt kívánná, hogy minél többet legyek itthon a gyerekekkel

– zárult beszélgetésünk Suhajda Krisztiánnal, akit arról is kérdeztünk, hogy a Jobbik számít-e rá a helyhatósági választásokon, szerepel-e majd listán, illetve lesz-e képviselőjelölt. A Jobbik választókerületi elnöke szerint azonban erről még korai volna beszélni, hiszen sok feladat áll még addig pártja előtt.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints! 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés