2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Magóné magának és családtagjának osztott a pályázatokból” – Cserháti szerint még képviselőnek sem került szóba, nemhogy polgármesternek

Illés György Cinó  |  2019. 09. 25., 14:18

A kikért pályázati dokumentumok alapján saját magának és családtagjának osztott jövedelmet pályázati pénzből, többletfizetéséért, a szükséges teendőket esetleg jól fizetett munkaidejében végezhette dr. Magóné Tóth Gyöngyi. Az a közalkalmazott, aki leplezetlenül kampányol a Békés Kalocsáért Egyesület és Bolvári Ferdinánd mellett, továbbá akinek MSZP általi polgármester-jelöltté való felkéréséből – amelyről hétfői fórumukon beszélt Magóné – csupán annyi igaz, hogy egy magánbeszélgetésben a jelöltség helyett támogatásáért a művelődési ház igazgatói székét kérte magának. A pártok egyeztetései során viszont neve még képviselő-jelöltként sem került szóba, hiszen sohasem volt párttag – mindezt dr. Angeli Gabriella képviselőjelölt és Cserháti Ákos az MSZP helyi pártelnöke mondta el a Kubikus parkban kedden megtartott választási programismertető lakossági fórumon.

Hétfőn délután a Demokratikus Koalíció Megyei Szervezete tartott sajtótájékoztatót Kalocsán, melynek témája a párt megyei önkormányzati programjának ismertetése, a megyei lista jelöltjeinek bemutatása volt. Ott Magóné elgondolkodtató tartalmú választ adott egy újságírói fölvetésre, amely szerint

Dokumentumok bizonyítják, hogy hozzátartozókat, sógor, koma, jóbarátot vont be ezekbe a pályázati szerződésekbe. 

Erre Magóné így válaszolt:

Az, hogy bizonyos szocialista körökből engem támadnak, olyan emberek, akik négy éve könyörögtek, hogy induljak el a polgármesterségért, az személyi ellentét.”


Forrás: Illés György Cinó

Ennek kapcsán kérdeztük meg a Szövetségben Városunkért Egyesület és az MSZP közös jelölőszervezetének keddi, a Kubikus parkban tartott lakossági fórumán – bár nem volt világos, hogy konkrétan kire, kikre vonatkozott Magóné megjegyzése –, hogyan tudnák ezt kommentálni, miféle személyes ellentétre, a szocialisták köreiből érkező támadásra utalhatott Magóné.

A kérdést dr. Angeli Gabriella érezte sajátjának, és válaszképpen kifejtette:

Magának és családtagjainak osztott jól fizető feladatokat?

Én kikértem jó néhány pályázatot, amelyeket a Kalocsa Kulturális Központ adott be, és megnéztem az elszámolásokat, hogy rendben vannak-e. 

Ami nekem szembeötlött, az volt, hogy Magóné saját magát is részesítette ezekből a pályázatokból. Nem azt mondom, hogy nem dolgozott meg érte, hogy nem dolgozott jól, vagy eleget, de tisztességtelen dolognak tartom, hogy ő fölveszi a nem is csekély fizetését, és mégis rendszeresen juttat magának ezekből a pályázatokból, sőt, volt olyan, amikor közeli hozzátartozóját is részesítette belőle.”Angeli úgy vélte, meg kellett volna vizsgálni, hogy más is elvégezheti-e ezeket a munkákat, és ha igen, akkor nem az intézményvezető asszonyra kellett volna ezeket bízni.

Azonban ezekkel a magának és családtagjának kiosztott feladatokkal kapcsolatban az, hogy milyen javadalmazásért cserében végezték azokat, nem hangzott el.

Munkaidőben végezte a többletmunkákat?

A másik probléma az, hogy a feladatok elvégzése munkaidőben történt-e, és plusz fizetést kapott érte, vagy munkaidőn túl végezte-e. Véleményem szerint voltak olyan munkák, amit munkaidőben végzett el.”– fejtette ki dr. Angeli Gabriella.

Lehetett volna jobban?

Cserháti Ákos furcsállotta, hogy az illető távollétében kérdezzük ezt, de Magóné is az MSZP távollétében említett „bizonyos szocialista köröket.”.

Az Angeli által elmondottakhoz a helyi pártelnök annyit fűzött hozzá, hogy meglátása szerint a közösségi médiában jogosan vetődnek föl kritikák is a városi rendezvényekkel kapcsolatban, hiszen a Paprikafesztivál is már csak kétnapos, és egyre alacsonyabb a színvonal, miközben egyre drágábban adják a főzőhelyeket, holott például a Pataji Ősz főzőversenyén ingyen lehetett főzőhelyet kapni, és látva a környező települések nagyrendezvényeinek kínálatát, a programok is lehetnének nívósabbak.


Forrás: Illés György Cinó

Könyörögtek neki a szocialisták?

Másik kérdésünk Magóné Tóth Gyöngyi fenti mondatának azon részletére irányult, amely szerint az MSZP öt éve „könyörgött” neki, hogy vállalja el a polgármester-jelöltséget. Igaz-e ez az állítás? – kérdeztük, és már a kérdés fölvetése is élénk derültséget keltett az illetékesek körében.

Magóné nem is volt párttag, szóba sem került a Magóné neve 2014-ben!”– mondta Cserháti Ákos, hozzátéve, hogy az MSZP, akkor még vele együtt a DK és az Együtt egyből az a javaslat mellé állt, hogy Bálint József független jelöltet támogassa.

Én voltam a kampányfőnök akkor, tehát tudom! Magóné neve még képviselő-jelöltként sem merült föl!”Angeli Gabriella viszont úgy emlékezett, hogy formálisan, a pártok szintjén ugyan nem került szóba Magóné, de volt olyan magánszemély, aki szerette volna, hogyha elvállalja a polgármester-jelöltséget. De Magóné erre akkor azt válaszolta, hogy nem meri elvállalni sem a polgármester-jelöltséget, sem a képviselő-jelöltséget, mert „veszélyes”.

Fölajánlotta viszont, hogy segítséget nyújt nekünk, de a segítségért cserébe egy igazgatói állást kér cserébe, ahogy fogalmazott, a művelődési ház igazgatói székéért cserébe segít. Ehhez azonban az MSZP-nek semmi köze nem volt, ez magánszemélyek beszélgetése közben vetődött föl”– mondta el Magóné Tóth Gyöngyi állítólagos polgármester-jelölti felkéréséről Angeli Gabriella.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés