2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megalakult a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület, az elnök Dr. Bagó Zoltán – Az egyesület 7. számú választókerületi jelöltje Dr. Tóth Roland alelnök

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 06., 07:32

Dr. Bagó Zoltán, Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének tagja július 5-én, 14 órára hívott össze sajtótájékoztatót a Grande Chico Étterem különtermébe. Az eseményen Dr. Bagó Zoltán két fontos bejelentést tett: megalakult a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület, melynek ő az elnöke, alelnökök Dr. Tóth Roland és Turi Tibor. A 7. számú választókerületben szeptember 20-án tartandó időközi önkormányzati választáson az egyesület képviselő-jelöltje Dr. Tóth Roland ügyvéd.

A sajtó képviselőit Dr. Bagó Zoltán köszöntötte, és mint mondta: „A sajtótájékoztatón két dolgot szeretnék bejelenteni, illetve a szélesebb nyilvánossággal megosztani. Az első, hogy a választásokon az én arcommal fémjelzett párton kívüli és pártok feletti ellenzéki összefogás 1300 szavazatot ért el, ami számításaink szerint mostanra 1600 főre duzzadt. Ez azt jelenti, hogy 1300-1600 kalocsai lakos támogatja azokat az elveket, amelyeket mi képviselünk.

Az első bejelentésünk is ezzel kapcsolatos, hiszen köztudomású, hogy jelölőszervezetünk milyen tortúrákon ment keresztül a választást követően.

Ezért úgy döntöttünk, újjá alakítjuk a szerveződést, tehát az első bejelentés: megalakítottuk a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesületet. Az egyesület mostanra már 40-45 fős aktivista- illetve támogatói körre duzzadt, és a COVID - járvány utáni időszak politikai, közéleti történéseibe újult erővel szeretne belefolyni.”


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Rendezőelvünk nem változott: továbbra is képviselni kívánjuk mindazon kalocsaiakat, akik párton kívül, illetve pártok felett gondolkodnak és egyben olyan, a közélet iránt érdeklődő állampolgárok, akik csak és kizárólag kalocsai érdeklődésűek, kalocsai történésekkel szeretnének foglalkozni. Az ő érdekképviseletüket, képviseletüket szeretnénk tovább vinni.

Hangsúlyozom és szeretném aláhúzni, hogy

ebből a szempontból nem ál civil szervezet vagyunk, hanem valós civil szervezet, ami történetesen közéleti témákkal foglalkozik. Nem bújunk semmiféle egyéb elnevezés és egyéb álságos civil kezdeményezés mögé. Mi a közéleti kérdésekkel foglalkozó lokálpatriótákat szeretnénk magunk köré gyűjteni, az ő érdekeiket képviselni.
Hogy miért szeretnénk ezt megtenni, annak négy fő oka van, ezért a második bejelentésünk ehhez kapcsolódik:

Egyszerűen elegünk van négy olyan dologból, ami a városban zajlik. Úgy gondoljuk, hogy ezen tudunk változtatni, és várunk is minden olyan kalocsait, aki ezen szeretne változtatni.

Elegünk van abból, hogy a választások óta egy új klientúra jelent meg a városban, és a céges átalakításoktól, kirúgásoktól kezdve a különböző személycserékig az látszik, hogy ez a klientúra hogyan próbálja magáhozkaparintani a különböző városi pozíciókat.

Ebből fakad a második dolog:Elegünk van a zsákmányszerzésből, ami talán a legjobb szó, hiszen különösen a Vagyonhasznosító Kft. környékén a személycserék, a különböző szerződések - itt a lakásbérleti szerződésektől a megbízási szerződésekig sok olyasmi van, ami a már említett klientúra zsákmányszerzését szolgálja

ami szerintünk egészségtelen, helytelen és nem támogatható.
Harmadsorban elegünk van a látszatpolitizálásból. Elegünk van abból, hogy előszeretettel lehet a Facebookon pózolni a vállalkozók felajánlásából úgy, mintha az saját tevékenység lenne.

Elegünk van abból, hogy tulajdonképpen kimerül a vagyongazdálkodás és a közélet irányítása a közösségi médiafelületeken megjelentetett, jól beállított képekből.

Elegünk van abból, hogy a vagyongazdálkodás kérdéskörében -és nem csak a cégben, hanem az önkormányzat környékén is - már-már képi világgá kell rendezni, és be kell állítani azokat a helyszíneket és témákat, amelyeket egyébként a mostani elit szeretne a lakosság tudomására hozni.

Maga a látszat, ami nagyon fontos, de sokkal kevesebb tartalom van mögötte. Ezért úgy gondoljuk, hogy ez nagyon helytelen és ezen változtatni kell.

És végül, de nem utolsó sorban elegünk van abból, hogy majd egy év eltelt a választások óta, és hangzatos ígéreteknek még a csírája sem látszik. Az önkormányzat gazdálkodásában az önként vállalt és kötelező feladatok vonatkozásában már most több mint 100 millió forintos mínusz van a költségvetésben. Továbbá a választási ígéretek vonatkozásában újabb másik 100 millió forint hiányzik, ami egyelőre nincsen benne az önkormányzat költségvetésében.

Tehát elegünk van abból, hogy azzal fedik le a képet, hogy itt minden szép és jó, és működik, a valóság és a költségvetés számai azonban csalókák. Mivel nem akarunk álságosnak látszani, nem akarunk nagypolitikával, pártpolitikával foglalkozni, csak és kizárólag a közélettel, a kalocsai önkormányzat vagyongazdálkodási kérdéseivel, ezért jelentjük be, hozzuk nyilvánosságra a sajtótájékoztató második pontját:

Az időközi önkormányzati választáson jelöltet állít a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület Dr. Tóth Roland ügyvéd úr személyében, akit ezúttal szeretnék bemutatni.”– mondta Dr. Bagó Zoltán, majd a jelöltnek adta át a szót.

Dr. Tóth Roland felszólalásában kifejtette:

„Aki eddig nem ismert volna, Dr. Tóth Roland ügyvéd vagyok, tősgyökeres kalocsai lakos. A Fényi Gyula utcában nőttem fel, most a Mikszáth Kálmán utcában lakom, tehát idestova 45 éve a Kertvárosban élek.

Mindig volt közöm a kalocsai helyi politikai élethez, igaz, nem a frontvonalban, ahogy most vállaltam Dr. Bagó Zoltán felkérésére a képviselő-jelöltséget, hanem a háttérből, támogatóként. Húsz éve a kalocsai politikai élet körül tevékenykedem.

Fölmerülhet a kérdés, mit akar a Tóth Roland Kecskemétről, és mit akar éppen most Kalocsán? Zoli nagyjából megfogalmazta, hogy Kalocsa kertvárosi lakóinak miből van már elege.

Hát ebből nyilván nekem is elegem van, de én most kicsit aprópénzre is váltanám azt a tevékenységet és célokat,. amelyeket én, mint kertvárosi, a 7. körzet lakója megfogalmaznék.
Azt látom, hogy idestova egy éve semmi nem történt a Kertvárosban. Ugyanolyan porosak, koszosak az utak, az útpadkát felveri a gaz. A sövények nincsenek nyírva, balesetveszélyesek a kereszteződések. A Móra Ferenc utcán ugyanúgy „végigkaristolnak” motorral 120-al - tehát van egy csomó olyan dolog, ami irritálja a kertvárosi lakosokat, de ezekben semmi változás nem történt.

Nyilvánvaló az is, hogy a Kertvárosnak azért mások a referenciái, prioritásai, mint a város egyéb körzeteiben lakóknak. Én azért vagyok, hogy ezeket felfele közvetítsem. Nagyon fontos kérdéskör, hiszen az agglomeráció részét fogja érinteni közlekedéstechnikailag az új hídnak a megépítése és az arra rávezető utaknak a létrehozása, karbantartása.

Milyen mértékben fogja ez a Kertváros ezen részére ráönteni a forgalmat, hogyan változtatja meg a Kertváros élhetőségét, közlekedési infrastruktúráját?
Ezekkel a kérdésekkel mind foglalkozni kellene, de nem nagyon hallottunk erről az elmúlt félévben, egy évben egy szót sem.

Ezekben a kérdésekben nyilvánvalóan a Lokálpatrióta Egyesület és személy szerint én is aktivitást fogok kifejteni.
A másik ilyen, ami ugyan nem közvetlenül az én körzetemet érinti, az a Kalocsa-Meszes bicikliút. Ezt nem csak az én lakókörzetemben élő bicikli fanok, hanem mindenki használja, ezért az egész várost érintő kérdés: ezmikor lesz elkészítve?

Erre is kaptunk már ígéretet,

de nem nagyon hallottunk semmiféle tájékoztatást, hogy esetlegesen az új híd és az arra rávezető út infrastruktúrája kapcsán felújításra kerül-e a bicikliút? Szerintem ez egy olyan terv, amit mindenképpen érdemes képviselni, és képviselni is fogjuk!
Harmadik kérdéskör: állandó probléma a Kertvárosban a biztonság. Ezt kétfelé lehet választani: egyik a közlekedésbiztonság – most a médiafelületeken a játszótér és az Ecetgyár utca balesetveszélyessége az állandó téma. Nyilvánvalóan a városvezetés lépeseteket tesz, hogy ez megoldódjon.
Nekem az a személyes véleményem, hogy még egy kicsit lyukas háló is jobb, mint az, ha nincs háló, ha nincs semmi. Mindenkinek az az érdeke, hogy ez minél előbb megoldódjon.

Tehát egyik kérdéskör a közlekedés; a biciklisek, autósok, motorosok helyzete. Rengeteg az olyan kereszteződés, ami balesetveszélyes, mert a nem nyírt sövények miatt a belátás abszolút korlátozott.

Egy eklatáns példa, amikor majdnem én karamboloztam: az Ecetgyár utca és a Tóth Mike utca kereszteződésében, ahol van egy hajlat az útban, és a kereszteződés abszolút beláthatatlan, csak nagyon óvatosan lehet, kell közlekedni. Azt gondolom, ezekre is oda kellene figyelni, mert ezek azok, amik irritálják az ott élőket.

Az egyéb karbantartási munkákról szólva – útpadka elhanyagolt, a közterületi bútorzat elhanyagolt, hogy a többiről már ne is beszéljek, de azért mindez a városnak a hangulatához hozzá tartozik.
A biztonság másik része, ami a Kertvárosra jellemző: sorozatbetörések történnek. Az Erdei Ferenc utcában 10 házat törtek fel egy éjszaka, a Mikszáth Kálmán utcában is négy házba mentek be. Tehát a Kertvárosban is hangsúlyosabban kellene jelen lennie mind a rendőrségnek, mind a polgárőrségnek.
Úgy gondolom, ezeket a helyi lakosokat érintő kérdéseket elhanyagolják, mindenki legyint: a kertvárosiak, azok jól élnek, azokkal annyira nem kell foglalkozni, azok majd megoldják maguknak ezt a problémát.

Hát nem! Mi szeretnénk hallatni a kertvárosi polgároknak is a hangját, hogy mi az, ami őket konkrétan zavarja. Azzal együtt, hogy a Bagó Zoltán által elmondottakkal egyetértek, azt én is hangsúlyozni kívánom: semmiféle pártpolitikába nem szeretnék belemenni. Nagyon racionálisan szeretném megközelíteni a kérdéseket.
A szakmám a jog, így csak a jogszabályok alapján, annak talaján kívánok bármihez hozzászólni, távol tartjuk magunkat a pártpolitikától.

Még egy kérdés adódik: a munkahelyem Kecskemét, viszont az otthonom Kalocsa. Tehát ha bárkiben kérdésként merül fel, hogy miért, akkor a válaszom az: Kalocsa az otthonom!” – mondta Dr. Tóth Roland.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírekA Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület bejelentett képviselő-jelöltje ez utóbbi kijelentéséhez Dr. Bagó Zoltán hozzáfűzte: nyilvánvaló, hogy Kalocsáról nem csak Dunaújvárosba járnak dolgozni az emberek a Hankookba, ingáznak, hanem Kecskemétre és Budapestre is, akár napi rutinnal.

Csak a tisztesség kedvéért jegyzem meg: nem tudom, tudják-e, hogy naponta 909 ember az, aki reggel elhagyja Kalocsát.

Szászszónak is egy a vége, összességében annyit szerettünk volna bejelenteni, hogy

megalakult a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület, amely szeretne az önkormányzati választásokon indulni, és jelöltet állít Dr. Tóth Roland egyéni körzeti képviselő-jelölt személyében. Szeretnénk, ha mindenki és minden olyan szervezet, akinek elege van a mostani rezsimből, az minket támogatna és beállna mögénk. – fejezte be mondanivalóját Dr. Bagó Zoltán, az újonnan alakult Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület elnöke.

Portálunk kérdésére Dr. Tóth Roland személyesen is bemutatkozott, és ahogy mondta, akkor most jön a „bulvár.”

Egészen pontosan 1975-ben születtem. Régi „vén jóskás” vagyok, a Kertvárosi Általános Iskola elődjébe jártam, majd a Szent István Gimnáziumban érettségiztem.
A JATE jogi karának nappali szakára jártam. Talán szabad mondani, hogy „menetből” végeztem el mindent: nem volt félévismétlés, nem volt lógás. Büszke vagyok rá, hogy 22 éves koromban már diplomám volt. Ezt követően kerültem Kecskemétre, ahol ügyvédjelölt lettem. Leszakvizsgáztam, egyébként cum laude, tehát jó eredménnyel, ugyan úgy, ahogy az egyetemet is elvégeztem. Azóta pedig a saját karrierem építem.
Ezeket azért hangsúlyozom, mert ez a téma sokszor adódik támadási felületként egyes képviselő-társaknál, és polgármester úrnál is elhangzott. Ezt tehát tényként, és nem dicsekvésből mondtam. Lekopogom: szerencsésnek tartom magam, elégedett vagyok. Tulajdonképpen multiknak dolgozom, de erről többet nem tudok mondani, mert az ügyvédi titok része.

Az még köztudomású, hogy a megyei ügyvédi kamarának vagyok az elnökségi tagja. A mi feladatunk most a szakmán belül a képzési rendszer átalakítása, mert a 21. század kihívásainak az ügyvédtársadalomnak is meg kell felelnie. A családomról: szüleim Kalocsán élnek, már nyugdíjasok. Édesapám a DUTÉP-nél volt művezető, szerintem Kalocsa valamennyi nagyobb építkezésénél dolgozott. Édesanyám a Karamell Rt-nél volt termelési igazgató. Egyetlen munkahelye volt, onnan ment nyugdíjba, így szüleim elég közismertek a városban. A bátyám a kalocsai kórházban főorvos, öt gyermeke van, nagycsaládos. Nekem egy ügyész élettársam van, ő nyilvánvalóan nem politizálhat.
A Mikszáth Kálmán utcában lakom. Nagy családi házunk van, több generáció elfér benne. Azt vallom, az ember akkor legyen otthon és akkor járjon haza, amikor a szülei még élnek. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a szüleim élnek, és nem úgy neveltek, hogy a nagyszülőt, szülőt bedugjuk a szocotthonba. Úgy neveltek, hogy a vasárnapi ebéd az szent, és délben mindenkinek az asztalnál kell ülnie. Ebben nálunk soha nem lehetett vita – mondta bemutatkozása zárásaként  Dr. Tóth Roland.

Kérdésünkre válaszolva Dr. Bagó Zoltán elmondta: a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesületnek ő az elnöke, Dr. Tóth Roland és Turi Tibor az alelnöke. A COVID 19 vírus megakadályozta az egyesületnek az alakulása időpontjában való bejegyzését, a hivatalos eljárás a napokban ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés