2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

KAL-111 – Most meg a hivatali gépjárműhasználattal vegzálják a polgármestert

KAL-111 – Most meg a hivatali gépjárműhasználattal vegzálják a polgármestert
2020. 11. 21., 08:17

Nem hagyja békén a helyi ellenzéki portál dr. Filvig Gézát: fáradhatatlanul macerálja a polgármestert a helyi hatalomból kiszorult erőkhöz köthető médium. Miután múlt héten arról érkezett hír, hogy becsületsértésért jelentették föl, most a hivatal általa vezetett gépjárműve használatának kákáján keresik a csomót. A város többi gépkocsijára vonatkozó adatokat is kikérték, de a polgármester újabb, saját személye elleni támadásként értékeli a portál lépését, amelyet elsősorban a járványügyi veszélyhelyzetben megszaporodott - a képviselő-testület nem ülésezik - feladatai közepette tart méltatlannak.

AZ ADATSZOLGÁLTATÁS, PERSZE, MEGTÖRTÉNT – VÁRHATJUK A FELJELENTÉST KÖVETKEZŐ LÉPÉST.

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy becsületsértésért feljelentették dr. Filvig Géza polgármestert.
Úgy tűnik, sorozatos támadásoknak lehetünk tanúi. A becsületsértési feljelentés után most a gépjárművek használatát vizsgálja árgus szemekkel a 2019-es helyhatósági választások után a vesztes csapathoz köthetően alapított online médium.

Ezt a lépést „pitiánerségnek” titulálva, a polgármester közéleti közösségi médiás oldalán számolt be az adatok lekérdezéséről, az alábbiak szerint.
(A polgármester bejegyzését szerkesztve, de tartalmilag változatlanul adjuk közre.)

A Józan Ész halála után itt a pitiánerség...

A koronavírus-járvány egyre súlyosabb, és ennek megfelelő mértékű munkára van most szükség. Ennek ellenére bizonyos embereknek teljesen más az érdekük a városban.

A 6300.HU (FŐSZERKESZTŐ: BOLVÁRINÉ GÄRTNER ANIKÓ) ADATIGÉNYLÉSSEL ÉLT 2019. OKTÓBER 14-TŐL AZ ÖNKORMÁNYZATI AUTÓK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYOZÁSA, DE FŐLEG A KAL-111 RENDSZÁMÚ POLGÁRMESTERI AUTÓ HASZNÁLATI SZABÁLYAI, VALAMINT A KAL-111 BÍRSÁGAI IRÁNT.

Nyilvánvaló számomra, ezt megint az én lejáratásomra és a lakosságot megtévesztő információk közlésére kívánják felhasználni.

Természetesen eleget tettünk kérésüknek.
Szolgálati gépjárművemmel kapcsolatos anyagokat bárki kikérheti, közadat, és nincs titok benne, ám semmi meglepő nem volt számomra a kérelmező média személyében.

ÚJFENT OLYAN ÜGGYEL KELL FOGLALKOZNOM, AMELY KÖTELESSÉGEM, BÁR ENNEK FONTOSSÁGA, SZÁMOMRA SOKADRANGÚ,

amellett, hogy

EGY VILÁGJÁRVÁNY IDEJÉN

igyekszünk megvédeni városunk polgárait és megfelelő szinten ellátni a városüzemeltetési feladatokat.

Nincs sofőrje, a kocsit maga mossa

Nézzük a tényeket:

KALOCSA MINDENKORI POLGÁRMESTERÉNEK RENDELKEZÉSÉRE ÁLL EGY HIVATALI SZEMÉLYGÉPKOCSI,

amellyel a város ügyeivel kapcsolatos utazások biztosítottak. Megválasztásomig ezt a gépjárművet külön sofőr vezette. Sofőr hozta-vitte az előző polgármestereket mindenhová.
Én hivatalba lépésemet követően

NEM KÍVÁNTAM SOFŐRREL KÖZLEKEDNI,

mert eddigi munkám során sem sofőrrel közlekedtem és

NEM AKARTAM LUXUS SZOLGÁLTATÁST MAGAMNAK.
MAGAM TAKARÍTOM, MOSOM A KOCSIT.

További érv volt, hogy ezzel költséghatékonyabb is lett a hivatal.
A rendelkezésemre bocsátott autót a hivatal gépkocsi használati szabályainak megfelelően használom és vezetem, amelyeket még a korábbi polgármester, dr. Bálint József alkotott meg.

Ki fizette a büntetést? Kifizette a büntetést…

SAJNOS EGYSZER ENGEM IS MEGBÜNTETTEK 30 EZER FORINTTAL A MEGENGEDETT SEBESSÉG TÚLLÉPÉSÉÉRT, DE EZT A BÍRSÁGOT TERMÉSZETESEN MEGTÉRÍTETTEM A HIVATAL FELÉ.

(Megjegyzem, én vagyok az első polgármester vagy hivatali dolgozó, aki a büntetését kifizette).”Van sajnos ilyen, de az vesse rám az első követ, akit még nem fotóztak le a traffipaxok.

A menetlevelet is maga vezeti

A SZABÁLYOZÁSNAK MEGFELELŐEN VEZETEM A MENETLEVELET,

amely rögzíti az indulások-érkezések idejét és helyét, kilométeróra állását. Többek között ezek is a kikért és az átnyújtott anyagok között vannak. Így pontosan ellenőrizhetik, áttekinthetik, hol és merre jártam.

Én a polgármesteri munkámat szolgálatnak tekintem, nekem 24 órában rendelkezésre kell állnom. Az elmúlt évben gyakran volt olyan, amikor késő este kellett közterületi szemlére mennem; sokszor indulok hajnalban vidékre; ünnepnap és hétvégéken is sűrűn adódik hivatali elfoglaltságom.

Előfordulnak meghívásaim, ahová családommal együtt hívnak, akkor természetesen oda velük megyek. Munkába jövet reggel, családapaként lerakom kislányom az óvodánál és úgy jövök be dolgozni a városházára.

ISMERVE AZ ELŐDEIM HIVATALI AUTÓ HASZNÁLATI GYAKORLATÁT, ÚGY GONDOLOM, NEKEM NEM RÓHATÓ FEL SEMMIFÉLE PAZARLÓ, SZABÁLYTALAN GÉPKOCSI HASZNÁLAT.

És még egy fontos adat, ami magáért beszél:

AZ ELŐZŐ POLGÁRMESTER IDEJÉBEN, 3 ÉV 3 HÓNAP ALATT A FUTOTT TELJESÍTMÉNY 136 EZER KILOMÉTER VOLT,
AZ ÉN ELSŐ ÉVEM ALATT 26 EZER KILOMÉTERT FUTOTT A KAL-111.

Ebből is látszik, fontos számomra, hogy gazdaságosan, csak hivatali feladatok ellátására használjam a szolgálati autót.

MIÉRT GONDOLJA BÁRKI IS, HOGY ÉN AZ ÖNKORMÁNYZATI SZABÁLYT FIGYELMEN KÍVÜL HAGYOM?

De kérdezném: tényleg, ez a legfontosabb most? Szerintem nem. Ez inkább pitiánerség...” –áll a dr. Filvig Géza polgármester közéleti Facebook oldalán tett bejegyzésben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés