2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Ügyfélszolgálat a város külterületén – Változott a hulladékszállítás fizetése

Zsiga Ferenc  |  2016. 02. 03., 15:24

Újabb cirkusz, újabb hajcihő, ezúttal a kimondani is hosszú, FHB-NP Közhasznú Nonprofit Kft., azaz a vaskúti székhelyű hulladékszállító cég számlázási rendjének, na’ és persze a külterületre került, a városközponttól úgy 5 kilométerre lévő ügyfélszolgálati irodája miatt.

Mindeközben országos szinten átalakul a hulladékgazdálkodás, április elsejétől megkezdi működését a már bejegyzett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., amely a szakmai koordinálásért felel.

Szabó Zsolt, akiemelt közműszolgáltatásokért is felelős államtitkár a minap megtartott sajtótájékoztatón jelentette be: mérséklődhet a szemétszállítás díja, emelkedik a szolgáltatás színvonala. Talán érdemes figyelni, a díj mérséklődhet, a szolgáltatás színvonala pedig emelkedik, így, kijelentő módban.

Ez utóbbinál maradva, Vaskút talán kezdhetné mindjárt azzal, hogy az ügyfélszolgálati irodát behozza a városba, ugyanis a cég hét telephelye, közte a bajai, kiskunhalasi, makói, kiskőrösi közül csak Vaskúton és Kalocsán sikerült külterületre, csak helyrajzi számmal jelölt ingatlanra vinni az ügyfeleket szolgáló irodát.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A csoportos beszedés áldásai iránt elkötelezettek a Kalocsakom Tarr Kft-nek történő eladása után már megtapasztalhatták, milyen utánajárásba került eljárni a banknál, ha kicsit késtek, átvenni a fizetési felszólítást, sorban állni a postán a már régen elfeledett sárga csekkel. Erre most itt van, itt van újra, ezúttal az FBH-NP.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Jó ha tudjuk, de erről levelet is kaptunk a cégtől, hogy január 1-jétől

a díjfizetés gyakorisága a kéthavi fizetésről negyedévesre változik.

Aki tehát nem csekken fizetett, az most mehet a bankjához, vagy az 51-es főútról lekanyarodva (figyeljünk, mert tábla nem jelzi, csak az autóbontót) megközelíthető ügyfélszolgálati irodába. Busz arra nem jár, gyalog a világ végén van, biciklinek még nem igen kedvez az idő, tehát marad a saját jármű, vagy a taxi. Hurrá, de jó hogy itt vagy 21. század!


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A városközpont persze tele van kiadó, irodának alkalmas, üres helyiségekkel, de közügyről lévén szó, biztosan az önkormányzat is szorított volna egy kis helyet valahol. E helyett kutyagolhat mindenki, azaz csak Kalocsán és Vaskúton mindenki addig, ahol már csak a madár, és persze a kukás autók járnak.

Szabó Zsolt államtitkár a már említett sajtótájékoztatón tett bejelentéséből tudni: az állam egy társaságot hoz létre 500 millió forint jegyzett tőkével, 4,8 milliárd forint tőketartalékkal, amely elsőként a számlázás kialakítását végzi el, felméri a vagyont, ennek alapján optimalizálható lesz országosan a fejlesztés. Az államtitkár hangsúlyozta: fontos, hogy egységes szolgáltatási színvonal legyen az ország minden részén, de hozzátette, hogy az önkormányzatok önrendelkezési joga továbbra is megmarad a közszolgáltatásban.

Ha a színvonal egységes lesz, abba talán az is belefér, hogy „szemetes ügyeinket” talán Kalocsán is a városon belül intézhetjük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 4 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (4 db)
Ágika
2016-02-04 08:51:40
"Az új vezető tavaszra már rendben szeretné látni a jelenleg anyagi gondokkal küzdő Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft.-t. Az őszi lomtalanításhoz 5-6 millió forintra lett volna szükségük, de az önkormányzat ezúttal nem tudta kifizetni. A közterületeket karbantartó és temetkezési szolgáltatásokat is nyújtó cég feladatkörének része még a szemét- és zöldhulladék-szállítás, ám ezt a munkát ideiglenesen a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. végzi, a kalocsai cég gépeinek bérlésével és dolgozók átvételével. Egyelőre." - 2014.12.18.
Köszönjük a Tisztakezűeknek!
kisbéta
2016-02-18 09:32:42
már vagy 2 helyen írtam ide , h a Paksi közi ltp-n halomban állnak az őszi lombok , az elrothadt falevelek , de ez a helyzet a Széchenyi ltp-n is . Hol a Parkgondozó ? mit csinál ill mit nem csinál ? Vagy vannak a városban 2.osztályú területek , ahová nem kell menni rendet tenni , akikkel nem törődik a város ? mert nekem ez jut erről eszembe . Sem a képviselő a kinyóné nem tesz semmit a körzetében , sem a loibl nem csinál semmit . (direkt kisbetűvel, mert ezek még azt sem érdemlik meg h nagybetűvel írják a nevüket )
Lufi
2016-02-04 07:53:10
Ekkora baromságot. Ez a Loibl mindent elkur? Mint a DK s haverja. Ki fog ki járni ide a nyugdíjas majd kigyalogol 1 nap alatt. Kinn alszik es majd másnap hazamegy.
Műszaki
2016-02-03 21:22:15
Ez most nekem egy nagyon is aktuális kérdés,hogy hol és hogy találom meg az ügyfélszolgálati irodát?! Nekem semmit nem mond az ügyfélszolgálat elérhetősége,ami szerepel a levélen mivel nem kalocsai vagyok "Kalocsa 021/30 hrsz." Mai világban ilyen cím? Először a Földhivatalt kellene felkeresni,ahol talán felvilágosítanának,hogy ezen a helyrajzi számon mi szerepel és merre kell menni? Autóval nem rendelkező,vidéki vagy akár kalocsai hogy jut el oda gyalog vagy taxit hív a saját költségén? Nagyon sok kérdés merül fel ezzel kapcsolatban,de kihez hova kell fordulni ki mondja meg?!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK