2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A KALOhírek is koszorúzott a Magyar Sajtó Napján – Portálunk nevében Gazsó Rita helyezte el az emlékezés virágait

Illés György Cinó  |  2019. 03. 15., 16:22

A Magyar Sajtó Napját 1990. óta ünnepeljük ezen a napon, annak emlékére, hogy 1848. március 15-én nyomtatták ki először szabadon, azaz cenzúra nélkül a magyar sajtó két termékekét, a márciusi ifjak 12 pontját és Petőfi Sándor versét, a Nemzeti Dalt, és e napon hirdették ki a polgári sajtószabadságot. A forradalmi események e fontos mérföldköve a Belvárosi Iskola nyolcadikosai által adott ünnepi műsorban hangsúlyt kapott.

A Magyar Sajtó Napja tiszteletére rendhagyó sajtótájékoztatót, mondhatni, inkább „közönségtájékoztatót” tartottak a Tomori Pál Könyvtárban, amelyen a helyi média ismert szereplői mutatták be orgánumukat, mindennapi munkájukat, jövőképüket. Azon a rendezvényen – amelyről külön cikkben számolunk be – Borbély-Juhász Ágnes főszerkesztő képviselte portálunkat.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ma délelőtt, a ’48-as forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezés zárásaképpen a város önkormányzata, annak intézményei, valamint a helyi politikai és társadalmi szervezetek, egyházak koszorúkat helyeztek el az első felelős magyar kormány ’48-asok terén álló emlékművének lábazatánál.

A forradalom és szabadságharc vezetői és hősei mellett, a KALOhírek képviseletében Gazsó Rita szerkesztőségvezető a Magyar Sajtó Napja előtt is tisztelgett szerkesztőségünk koszorújával.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

[Az ünnepségről – benne Lakatos Melinda alpolgármester ünnepi beszédével, a diákok műsorával és a koszorúzás részleteivel – hamarosan önálló cikkben jelentkezünk! – A szerk.]

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés