2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Az emlékezés kincs, mert a szeretet élteti”

Borbély-Juhász Ágnes  |  2015. 11. 03., 08:43

November elseje Mindenszentek ünnepe, november másodika pedig Halottak napja a keresztény világban, mely fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való emlékezéssé. Általános szokás, hogy Mindenszentek napján gyertyát gyújtunk szeretteinkért. A kalocsai önkormányzat ezen a napon közös gyertyagyújtáson emlékezett meg mindazokról, akik már nem lehetnek közöttünk.

A gyertyagyújtást rövid műsor előzte meg, melyen Madainé Szilágyi Anita köszöntötte az egybegyűlteket. Az emlékező szavak után Mihó Izabella tolmácsolásában az elmúlásról, fájdalomról, az itt maradtakról szóló versek, idézetek tették még meghittebbé az alkalmat. Az elhangzott részletek között Villányi Eszter vezetésével a Kalocsa Kamarakórus énekelt alkalomhoz illő dalokat.

A műsor bizonyára sokakban felidézte az elhunyt családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel együtt töltött idő szépségét. Az ő tiszteletükre, valamint az összes elhunyt emlékére helyezhette el bárki gyertyáját vagy mécsesét az ismeretlen helyen nyugvó pedagógusok oszlopánál, de többen a ravatalozónál is megálltak, hogy gyertyát gyújtsanak.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az elmúlt hétvégén több százan fordultak meg a kalocsai temetőben. A sírokon virágok és mécsesek sora jelezte azt, hogy az emberek szívében tovább élnek szeretteik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK