2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Miskén megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer, kiépült a záportározó – A munkálatok jövő év májusáig tartanak

Zsiga Ferenc  |  2018. 09. 25., 17:14

Miskén áthaladva a nyár közepén még hatalmas betoncsöveket, depóniákba rakott árokburkoló lapokat fotózhattunk, miközben a hétről-hétre jól haladó földmunkák egyre inkább azt valószínűsítették, hogy határidőre, még a csapadékos késő őszi, téli hónapok beköszönte előtt elkészülhet a község csapadékvíz-elvezető rendszerének egy nagyobbik része. Amint arról Illés Attila polgármester tájékoztatta portálunkat: az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló „Csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése Miskén” című projekt műszaki megvalósítása megtörtént. A település az Új Széchenyi Terv, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának (TOP) keretében 168 millió forint vissza nem térítendő támogatásból lépett egy nagyot előre a település csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése területén, melynek a záportározó kialakítás is fontos része.

A polgármester emlékeztetett, hogy az önkormányzat a TOP-2.1.3.-16 jelű, „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című pályázati felhíváson szerepelt sikeresen, a megvalósítás még 2017 júniusában kezdődött.

Miskén két fontos beruházás, a csapadékvíz-elvezető hálózat megújítása és a községen átvezető út újjáépítése van folyamatban. Őszig mindkét beruházást átadják.
bővebben ...

A fejlesztésre azért volt szükség, mert az önkormányzati tulajdonú belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat kiépítettsége, állapota Miskén sem volt megfelelő. Az elavult vízelvezető-rendszer az egyre gyakrabban előforduló nagyobb záporok idején mind több problémát jelentett a lakosságnak és az önkormányzatnak. A fejlesztéssel Miske belterületén 9850 méter hosszban újították fel a csapadékvíz-elvezető hálózatot, de egy záportározót is kialakítottak. A fejlesztés elsődleges célja a település környezetbiztonságának növelése és a környezeti káresemények megelőzése.

A tervek elkészítése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2017 decemberében írták alá a kivitelezési szerződést, melyhez a kapcsolódó műszaki átadás-átvételi eljárást 2018. szeptember 17-én zárták le sikeresen. Mint megtudtuk, a már elkészült szakaszok üzemeltetését az önkormányzat hivatalosan is átvette, ám a munkálatok várhatóan még a jövő év májusi teljes befejezésig tartanak.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés