2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Miskén teljes fordulatszámon pörög az út és csapadékvíz beruházás – Teljes hosszában jó úton utazhatunk Hajósra

2018. 06. 06., 15:39

Egy időben két fontos közterületi beruházás van folyamatban Miskén, ahol a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a község csapadékvíz-elvezető hálózata újul meg mintegy 170 millió forintból, az állami útfelújítási alapból pedig a két helységjelző tábla közötti belterületi útszakaszt építik újjá. Minderről Illés Attila, a község polgármestere tájékoztatta portálunkat.

Nagy a sürgés-forgás Miskén, leginkább a szabad területeken tárolt építőanyagok és munkagépek árulkodnak arról, hogy a községben jelentős beruházások vannak folyamatban.


Forrás: KALOhírek

Illés Attila polgármester arról tájékoztatott, hogy a nagy átmérőjű betonelemek által is reprezentált belterületi csapadékvíz-elvezető beruházás révén a település mélyebb fekvésű, az ingatlanokra veszélyesebb részéről mintegy 167 millió forint ráfordításával tudják majd elvezetni a belvizet. A víztározót a sportpálya melletti területen alakítják ki.

A tervezést és a pályázat írását is a teljes beruházási összegből fizették ki, így a tényleges építkezés költsége nettó 110 millió forint körül alakul. A csapadékvíz-elvezető hálózat és a tározó elkészítésének határideje július hónap vége, hogy az őszi nagy intenzitású esők már ne veszélyeztessék a település értékeit.


Forrás: KALOhírek

Ha valami, hát a Miskén Hajós irányába vezető belterületi út állapota régóta irritálta a helyi lakosságot, az átutazókat. Már csak azért is, mert a Kalocsa-Miske-Hajós közötti jó minőségű útnak a településjelző táblához érve Miskén és Hajóson is vége szakadt, hogy aztán a községet, várost elhagyva folytatódjon a jó út.

Illés Attila polgármester érezhető örömmel a hangjában számolt be arról, hogy ennek a 2008 óta fennálló problémának most pontot tesznek a végére. Sikerült elérni, hogy az országos útfelújítási alapból 382 millió forintot biztosítsanak a községen átvezető út táblától tábláig tartó, mintegy 1,3 kilométer hosszú szakaszának teljes felújítására.
A rekonstrukció részeként az út jobb és bal oldalán vezető árkok is megújulnak.


Forrás: KALOhírek

A polgármester aláhúzta: a kivitelezés befejezési határideje szeptember hónap, így Miskén még az ősz beköszönte előtt befejezik a nagy szabású közterületi munkákat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés