2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. június 01.
2017. 06. 01., 22:24
Angeli Gabriella az ellenzékkel szavazott
A kalocsai önkormányzati testület kedd délutáni ülésén nem fogadta el a képviselők kellő többsége az első negyedévi költségvetés-módosítást, pedig az már nagyon esedékes lett volna. Ehhez több dolog is kellett: egyrészt két képviselő hiányzott, másrészt az utóbbi időben egyre inkább az MSZP-hez köthető dr. Angeli Gabriella a Fidesz-KDNP képviselőivel azonos gombot nyomott meg.

Az ellenzéknek bizonyos, nem is régi korokban szinte kötelessége volt elutasítani a költségvetést és annak módosításait. A magyar parlamentben emlékeim szerint valami ilyesmi mondat is elhangzott (őszintén mondom, nem emlékszem kinek a szájából, milyen oldalról):

Az ellenzék dolga az, hogy a költségvetést ne szavazza meg. Ettől ellenzék.Ki-ki eldöntheti, hogy e mondat tartalmával egyetért-e vagy sem.
Mindenesetre nálunk, Kalocsán a 2017-es költségvetést hét igen és négy nem szavazattal – egy képviselő távollétében fogadták el, rekordidő alatt, igaz, csak második nekifutásra.

A MOSTANI MÓDOSÍTÁST VISZONT MÁR ÖT IGEN ELLENÉBEN ÖT ELLENSZAVAZATTAL KERÜLT ELUTASÍTÁSRA. AZ ÖTÖDIK ELUTASÍTÓ SZAVAZAT A FIDESZ-KDNP KÉPVISELŐKÉ MELLETT DR. ANGELI GABRIELLÁÉ VOLT.


A képviselő pontos motivációja egyelőre nem ismert, de tény, hogy őt eddig nem sorolták az ellenzéki képviselők közé, ugyanakkor korábbi üléseken az intézmények pályázatai kapcsán nehezményezte az általuk vállalt, de az önkormányzat helytállását igénylő kötelezettségeket, önrészeket, másrészt a következő évi költségvetés terhére vállalt kötelezettségek ellen is szót emelt.

Ám ellenszavazata mégis meglepetésszámba ment, mivel az ülésen sem saját jogán, sem a jogi bizottság elnökeként nem kért szót, holott az előterjesztésnek a módosítás elfogadására vonatkozó mondata ezt esetleg indokolta volna.
Az előterjesztés ugyanis így fogalmazott:

A költségvetési rendeletet az időközben előálló módosító események, döntések függvényében, de legalább negyedéves gyakorisággal szükséges módosítani.Az idei költségvetési rendeletet pedig január 31-én fogadták el.

Az elutasításhoz az is kellett, hogy a döntésre két képviselő távollétében került sor. Nem volt jelen Szabó Balázs (Jobbik), és Kati László szavazatára sem számíthatott a polgármester.


A vitában egyébként Simon Zoltán és Filvig Géza szólalt föl, Simon fölvetéseire a polgármester fölkérésére Molnár Gábor, a pénzügyi osztály vezetője reagált. A részletekről önálló cikkben számolunk be!

2187
   TEGNAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Mégsem jogerős?! Feltehetően téves adat szerepel a valasztas.hu oldalon
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Jogerős: dr. Bagó Zoltán Kalocsa polgármestere
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Rács mögött a bűnszervezet irányítója
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
NAV: Az éttermi szoftver nem hazudik
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ilyen könnyű elrabolni egy gyereket!
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK