2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Elnapolva! – A tervezett javaslatok közül négyet nem tárgyalt a testület

Illés György Cinó  |  2017. 01. 27., 23:17

Csütörtöki ülésén négy napirendet is visszavont az előterjesztő, illetve elhalasztott a kalocsai önkormányzati testület. Így nem is került testület elé a költségvetési határozat és kitekintő határozatának megalkotására, valamint a repülőgép-szimulátor és –szerelőcsarnok létesítése céljából megvásárlásra igényelt terület eladásár irányuló javaslat– ezeket visszavonta dr. Bálint József polgármester. A Parkgondozó Kft. üzleti tervét azért vették le napirendről, mert az ülésen született egyik döntés befolyásolja a benne foglalt számokat, amit a tervezésnél még nem vettek figyelembe. Ezeken kívül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetői pályázatainak elbírálása ügyét tárgyalták, de ebben sem született eredmény csütörtökön délután a Városházán.

Az ülésnap délutánján általunk nagy dérrel-dúrral beharangozott, egy reptéri telekrész megvásárlására irányuló ajánlatról szóló napirend előterjesztését későbbi, pontosabban meg nem jelölt időpontra halasztotta el dr. Bálint József polgármester. Az ajánlat megvitatásának elhalasztást a gazdaságfejlesztési bizottság kezdeményezte, mivel – várhatóan jövő kedd délelőttre – helyszíni szemlét terveznek a reptéri ingatlan megtekintésére. A kisbuszos kirándulás keretében szervezendő szemlén várhatóan a képviselő-testület egésze részt vesz majd, nem csak a bizottság tagjai.

Úgy tudjuk, a képviselők az ottani területek állapotát, a szóban forgó területen található építmények jellegét és állagát szeretnék szemrevételezni, hogy ezen ismeretek fényében tudjanak felelős döntést hozni. Ugyanakkor tájékozódásunk szerint az ajánlattevő vállalkozás által megjelölt fejlesztési célt alapvetően üdvözlik a képviselők.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Amint korábban is megírtuk, egy – Kalocsán egyébként repülős körökben már ismert –vállalkozás szeretne üzembe helyezni egy repülőgép-szimulátort, valamint egy repülőgép-javító, -szerelő csarnokot is létesítene, összességében húszas nagyságrendben hozva létre munkahelyeket városunkban. A szerelőcsarnokban 10-14 fő dolgozhatna a tervek szerint, a szimulátor oktatók, adminisztrátorok és egy könyvelő számára adhatna munkát.
A kérdés tehát várhatóan hamarosan újra terítékre kerül, a szemle eredményeiről pedig igyekszünk tájékozódni, és olvasóinkat is informálni.

Arról külön cikkben beszámoltunk már, hogy a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetői állásának betöltésére kiírt pályázat sem járt eredménnyel, mivel a zárt ajtók mögött megvitatott két érvényes pályázat egyikét sem fogadta el a testület.

A többi meghiúsult napirendről, a költségvetés és kitekintő határozatának elhalasztásáról, illetve a Parkgondozó Kft. üzleti tervének immár nem is először történő újratervezésének okáról hamarosan részletesen is írunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK