2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elnapolva! – A tervezett javaslatok közül négyet nem tárgyalt a testület

Illés György Cinó  |  2017. 01. 27., 23:17

Csütörtöki ülésén négy napirendet is visszavont az előterjesztő, illetve elhalasztott a kalocsai önkormányzati testület. Így nem is került testület elé a költségvetési határozat és kitekintő határozatának megalkotására, valamint a repülőgép-szimulátor és –szerelőcsarnok létesítése céljából megvásárlásra igényelt terület eladásár irányuló javaslat– ezeket visszavonta dr. Bálint József polgármester. A Parkgondozó Kft. üzleti tervét azért vették le napirendről, mert az ülésen született egyik döntés befolyásolja a benne foglalt számokat, amit a tervezésnél még nem vettek figyelembe. Ezeken kívül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetői pályázatainak elbírálása ügyét tárgyalták, de ebben sem született eredmény csütörtökön délután a Városházán.

Az ülésnap délutánján általunk nagy dérrel-dúrral beharangozott, egy reptéri telekrész megvásárlására irányuló ajánlatról szóló napirend előterjesztését későbbi, pontosabban meg nem jelölt időpontra halasztotta el dr. Bálint József polgármester. Az ajánlat megvitatásának elhalasztást a gazdaságfejlesztési bizottság kezdeményezte, mivel – várhatóan jövő kedd délelőttre – helyszíni szemlét terveznek a reptéri ingatlan megtekintésére. A kisbuszos kirándulás keretében szervezendő szemlén várhatóan a képviselő-testület egésze részt vesz majd, nem csak a bizottság tagjai.

Úgy tudjuk, a képviselők az ottani területek állapotát, a szóban forgó területen található építmények jellegét és állagát szeretnék szemrevételezni, hogy ezen ismeretek fényében tudjanak felelős döntést hozni. Ugyanakkor tájékozódásunk szerint az ajánlattevő vállalkozás által megjelölt fejlesztési célt alapvetően üdvözlik a képviselők.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Amint korábban is megírtuk, egy – Kalocsán egyébként repülős körökben már ismert –vállalkozás szeretne üzembe helyezni egy repülőgép-szimulátort, valamint egy repülőgép-javító, -szerelő csarnokot is létesítene, összességében húszas nagyságrendben hozva létre munkahelyeket városunkban. A szerelőcsarnokban 10-14 fő dolgozhatna a tervek szerint, a szimulátor oktatók, adminisztrátorok és egy könyvelő számára adhatna munkát.
A kérdés tehát várhatóan hamarosan újra terítékre kerül, a szemle eredményeiről pedig igyekszünk tájékozódni, és olvasóinkat is informálni.

Arról külön cikkben beszámoltunk már, hogy a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetői állásának betöltésére kiírt pályázat sem járt eredménnyel, mivel a zárt ajtók mögött megvitatott két érvényes pályázat egyikét sem fogadta el a testület.

A többi meghiúsult napirendről, a költségvetés és kitekintő határozatának elhalasztásáról, illetve a Parkgondozó Kft. üzleti tervének immár nem is először történő újratervezésének okáról hamarosan részletesen is írunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés