2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elnapolva! – A tervezett javaslatok közül négyet nem tárgyalt a testület

Illés György Cinó  |  2017. 01. 27., 23:17

Csütörtöki ülésén négy napirendet is visszavont az előterjesztő, illetve elhalasztott a kalocsai önkormányzati testület. Így nem is került testület elé a költségvetési határozat és kitekintő határozatának megalkotására, valamint a repülőgép-szimulátor és –szerelőcsarnok létesítése céljából megvásárlásra igényelt terület eladásár irányuló javaslat– ezeket visszavonta dr. Bálint József polgármester. A Parkgondozó Kft. üzleti tervét azért vették le napirendről, mert az ülésen született egyik döntés befolyásolja a benne foglalt számokat, amit a tervezésnél még nem vettek figyelembe. Ezeken kívül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetői pályázatainak elbírálása ügyét tárgyalták, de ebben sem született eredmény csütörtökön délután a Városházán.

Az ülésnap délutánján általunk nagy dérrel-dúrral beharangozott, egy reptéri telekrész megvásárlására irányuló ajánlatról szóló napirend előterjesztését későbbi, pontosabban meg nem jelölt időpontra halasztotta el dr. Bálint József polgármester. Az ajánlat megvitatásának elhalasztást a gazdaságfejlesztési bizottság kezdeményezte, mivel – várhatóan jövő kedd délelőttre – helyszíni szemlét terveznek a reptéri ingatlan megtekintésére. A kisbuszos kirándulás keretében szervezendő szemlén várhatóan a képviselő-testület egésze részt vesz majd, nem csak a bizottság tagjai.

Úgy tudjuk, a képviselők az ottani területek állapotát, a szóban forgó területen található építmények jellegét és állagát szeretnék szemrevételezni, hogy ezen ismeretek fényében tudjanak felelős döntést hozni. Ugyanakkor tájékozódásunk szerint az ajánlattevő vállalkozás által megjelölt fejlesztési célt alapvetően üdvözlik a képviselők.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Amint korábban is megírtuk, egy – Kalocsán egyébként repülős körökben már ismert –vállalkozás szeretne üzembe helyezni egy repülőgép-szimulátort, valamint egy repülőgép-javító, -szerelő csarnokot is létesítene, összességében húszas nagyságrendben hozva létre munkahelyeket városunkban. A szerelőcsarnokban 10-14 fő dolgozhatna a tervek szerint, a szimulátor oktatók, adminisztrátorok és egy könyvelő számára adhatna munkát.
A kérdés tehát várhatóan hamarosan újra terítékre kerül, a szemle eredményeiről pedig igyekszünk tájékozódni, és olvasóinkat is informálni.

Arról külön cikkben beszámoltunk már, hogy a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetői állásának betöltésére kiírt pályázat sem járt eredménnyel, mivel a zárt ajtók mögött megvitatott két érvényes pályázat egyikét sem fogadta el a testület.

A többi meghiúsult napirendről, a költségvetés és kitekintő határozatának elhalasztásáról, illetve a Parkgondozó Kft. üzleti tervének immár nem is először történő újratervezésének okáról hamarosan részletesen is írunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK