2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2020. március 15.
2020. 03. 15., 18:14
Németh József: kormányzati segítséget a vendéglátói túléléshez!
Mint megírtuk, a héten az új koronavírus elleni védekezési időszak intenzív fordulatot vett eseményeinek árnyékában rendezte meg március 12-én hagyományos, éves Turisztikai szezonnyitó programját a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kalocsai képviselete, amelyen nem csak hallgatni, kérdezni is lehetett a közönség soraiban helyet foglalóknak.

Megyei és helyi idegenforgalmi kérdésköröket, turisztikai stratégiákat és koncepciókat jártak körbe az elhangzott előadások, amelyekről eseménytudósításunkban bővebben is olvashatnak.
Ezeket követően a hallgatóság soraiban helyet foglaló, főképp kalocsai utazási irodákban, vendéglátásban és idegenforgalomban tevékenykedőknek lehetősége nyílt kérdéseket intézni, illetve észrevételeket tolmácsolni a szakma jelen lévő képviselete, illetve a közreműködő szervezetek, hivatalok, intézmények képviselete felé.

Az egyetlen felszólaló a „tűzpiros kalocsai fűszerpaprikán” alapuló gasztronómiát hosszú évek óta hazánkban és külföldön is töretlen lelkesedéssel népszerűsítő vendéglátós, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség régiós elnöke, Németh József volt, aki – tekintettel a veszélyhelyzetben hozott kormányzati intézkedésekre – észrevételt tolmácsolt a kamarai képviselet felé, remélve, hogy felvetései ezáltal akár felsőbb vezetői, esetleg kormányzati körökben is halló fülekre találnak.

Arra irányuló kér(d)ést fogalmazott meg, vegyék fontolóra a járványügyi helyzetben is talpon maradni igyekvő vállalkozók központi kormányzati támogatását. Példaként hozott vendéglátó egységeket, amelyek fenntartói a várhatóan megcsappanó forgalom ellenére is igyekeznek életben maradni és megtartani a munkaerőt. Ezt a törekvést jelentősen könnyítené, ha a veszélyhelyzet időszakában legalább a dolgozók járulékköltségeinek terheit átvállalnák a munkáltatótól.

A kamara helyi egységének vezetője, Péjó Zoltán nyugtázta a felvetést, hozzátéve, hogy az elkövetkező hetekben-hónapokban minden bizonnyal lesznek még hasonló, joggal felmerülő igények, amelyeket igyekeznek az illetékes szervek felé továbbítani.


877

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés