2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Advent negyedik gyertyája is ég – Vasárnap zárult a Karácsonyi Forgatag műsorfolyama

Illés György Cinó  |  2015. 12. 22., 14:03

Sokan gyűltek össze a sétálóutcában vasárnap délután fél ötkor, hogy részt vegyenek az idei Karácsonyi Forgatag programsorozatának ünnepélyes zárórendezvényén, amelyen egyben a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját is meggyújtották.

A program kezdetén a szervező Kalocsa Kulturális Központ vezetője, dr. Magóné Tóth Gyöngyi köszöntötte az egybegyűlteket, majd Fekete Réka, a Kossuth Zsuzsanna Szakközép- és Szakiskola 9.A osztályos növendéke teremtett ünnepélyes hangulatot szavalatával.

Ezt követően Gera Csontos Hajnalka, Kalocsa-Fajsz református missziói gyülekezetek lelkipásztora osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel. Beszédét egy internetről csípett gondolattal indította:

A nyakunkon a karácsony. Pedig a szívünkben kellene lennie! A lelkipásztor ünnepi beszéde után a gyertyagyújtás ceremóniája következett. A pillanat ünnepélyességét Váczy Attila szavalata emelte, majd Gera Csontos Hajnalka meggyújtotta a negyedik gyertyát is az adventi koszorún.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezt követően a Kalocsa Kamarakórus adventi, karácsonyi témájú kórusművekből összeállított műsora következett, Villányi Eszter vezényletével, amelyet egy szavalat is színesített, Mihóné Ferencz Mónika jóvoltából.
A szervezők végül egy pohár teára hívták meg a december végéhez képest enyhe, a téren ácsorgáshoz mégis meglehetősen hűvös, nyirkos időben kívülről átfázott, ellenben az advent fényeinél lélekben átmelegedett városlakókat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK