2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A romajális egyik fénypontja volt a szépségkirálynő-választás – Ki lett a legszebb cigánylány Kalocsán?

Illés György Cinó  |  2019. 05. 06., 13:04

Május elsején, a kalocsai roma közösségi házban tartott XI. Romajális keretében rendezték meg az idei szépségkirálynő-választást. Végre, két év szünet után újra Kalocsán maradt a királynői ékszer! A hölgyeknek három különböző viseletben kellett ragyogniuk, a szakmai zsűri pedig a szó szoros értelmében vett szépségük mellett viseleteik ízlésességét, hitelességét is értékelte, és komolyan nyomott a latban a jelöltek tánctudása is. Győződjenek meg róla videónkkal!

A verseny szüneteiben Kalányos Elvira kalocsai énekes és a bajai Horváth Szilveszter Gogi léptek föl – mindkettejük produkciójából mutatunk egy-egy részletet a romajálisról szóló cikkünkbe ágyazva.

Sőt az utóbbi előadó – mellesleg megyei cigány önkormányzati elnök – föllépése során a színpadra lépett, olyan öt-hat év átlagéletkorú önkéntes tánckar produkciójáról a spontán zenés-táncos hagyományőrzést és utánpótlás-nevelést bemutató cikkünkben is láthatnak egy remek videót.

Az első körben hétköznapi, utcai öltözetben léptek színpadra a „hercegnők”, akik közül azonban trónra most is csak egyikük léphetett…

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Másodjára tradicionális cigány népviseletben mutatták meg magukat – és mozgásukat – a zsűrinek és az érdeklődőknek, ugyanis ebben a körben a ruházatukhoz illő cigány táncokat jártak a színpadon, a nézők nagy örömére.

KÜLÖN FELHÍVJUK A FIGYELMET A JELLEGZETES FORMÁJÚ, változatOS ROMA LÁBBELIKRE!

Főképp az egyikre. Rá fognak jönni, melyikre gondolunk!

Harmadjára alkalmi ruhákban léptek közönség elé a lányok, akik a KALOhírek objektívje előtt csoportképre is összeálltak, pedig nagy volt a sietség az átöltözködések idején.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Két év kihagyás után újra Kalocsán a szépségkirálynői korona

A szépségversenyen induló hat lány közül a Száva László budapesti vállalkozó elnökölte, Kacska Szimonetta kalocsai vállalkozó, Ács Zsófia néptáncos, valamint Kárpáti Róbert koreográfus alkotta zsűri nehéz döntése nyomán

A MÁSODIK UDVARHÖLGY A BÁTYAI ROSTÁS REGINA LETT.

AZ ELSŐ UDVARHÖLGY MEGTISZTELŐ RANGJÁT A SZAKMÁRI HORVÁTH VANESSZA FOGLALHATTA EL.


A KIRÁLYNŐI KORONA PEDIG A KALOCSAI BIRKÁS KiRA FEJÉRE KERÜLT.

Ez a helybélieknek azért is külön öröm volt, mert az utóbbi években rendre elhappolták előlük az uralkodói fejdíszt.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fotó: Kalocsai Sztojka István. Balról Jobbra: Rostás Regina (II. udvarhölgy), Birkás Kíra (királynő), Sztojka István (elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Kalocsa), Horváth Vanessza (I. udvarhölgy)
Forrás: Illés György Cinó

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022-11-23 07:49:00
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK