2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A romajális egyik fénypontja volt a szépségkirálynő-választás – Ki lett a legszebb cigánylány Kalocsán?

Illés György Cinó  |  2019. 05. 06., 13:04

Május elsején, a kalocsai roma közösségi házban tartott XI. Romajális keretében rendezték meg az idei szépségkirálynő-választást. Végre, két év szünet után újra Kalocsán maradt a királynői ékszer! A hölgyeknek három különböző viseletben kellett ragyogniuk, a szakmai zsűri pedig a szó szoros értelmében vett szépségük mellett viseleteik ízlésességét, hitelességét is értékelte, és komolyan nyomott a latban a jelöltek tánctudása is. Győződjenek meg róla videónkkal!

A verseny szüneteiben Kalányos Elvira kalocsai énekes és a bajai Horváth Szilveszter Gogi léptek föl – mindkettejük produkciójából mutatunk egy-egy részletet a romajálisról szóló cikkünkbe ágyazva.

Sőt az utóbbi előadó – mellesleg megyei cigány önkormányzati elnök – föllépése során a színpadra lépett, olyan öt-hat év átlagéletkorú önkéntes tánckar produkciójáról a spontán zenés-táncos hagyományőrzést és utánpótlás-nevelést bemutató cikkünkben is láthatnak egy remek videót.

Az első körben hétköznapi, utcai öltözetben léptek színpadra a „hercegnők”, akik közül azonban trónra most is csak egyikük léphetett…

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Másodjára tradicionális cigány népviseletben mutatták meg magukat – és mozgásukat – a zsűrinek és az érdeklődőknek, ugyanis ebben a körben a ruházatukhoz illő cigány táncokat jártak a színpadon, a nézők nagy örömére.

KÜLÖN FELHÍVJUK A FIGYELMET A JELLEGZETES FORMÁJÚ, változatOS ROMA LÁBBELIKRE!

Főképp az egyikre. Rá fognak jönni, melyikre gondolunk!

Harmadjára alkalmi ruhákban léptek közönség elé a lányok, akik a KALOhírek objektívje előtt csoportképre is összeálltak, pedig nagy volt a sietség az átöltözködések idején.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Két év kihagyás után újra Kalocsán a szépségkirálynői korona

A szépségversenyen induló hat lány közül a Száva László budapesti vállalkozó elnökölte, Kacska Szimonetta kalocsai vállalkozó, Ács Zsófia néptáncos, valamint Kárpáti Róbert koreográfus alkotta zsűri nehéz döntése nyomán

A MÁSODIK UDVARHÖLGY A BÁTYAI ROSTÁS REGINA LETT.

AZ ELSŐ UDVARHÖLGY MEGTISZTELŐ RANGJÁT A SZAKMÁRI HORVÁTH VANESSZA FOGLALHATTA EL.


A KIRÁLYNŐI KORONA PEDIG A KALOCSAI BIRKÁS KiRA FEJÉRE KERÜLT.

Ez a helybélieknek azért is külön öröm volt, mert az utóbbi években rendre elhappolták előlük az uralkodói fejdíszt.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fotó: Kalocsai Sztojka István. Balról Jobbra: Rostás Regina (II. udvarhölgy), Birkás Kíra (királynő), Sztojka István (elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Kalocsa), Horváth Vanessza (I. udvarhölgy)
Forrás: Illés György Cinó

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.
2024-05-15 19:59:00
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK